Οι 15 πρεμιέρες του Ολυμπιακού στο Champions League (VIDEOS)

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει την περιπέτειά του στους ομίλους του Champions League κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Με αφορμή την 16η παρουσία των "ερυθρόλευκων" στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση, το Contra.gr θυμάται όλες τις προηγούμενες πρεμιέρες των πρωταθλητών Ελλάδας.

Οι 15 πρεμιέρες του Ολυμπιακού στο Champions League (VIDEOS)

1997/98 Ολυμπιακός - Πόρτο 1-0

(Γιαννακόπουλος)

Η πρώτη χρονιά του Ολυμπιακού στο Champions League δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα. Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγιεβιτς, υποδέχθηκαν τη Πόρτο των Ζαρντέλ και Ζάχοβιτς στο ΟΑΚΑ και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με το εκπληκτικό σουτ του 23χρονου τότε Στέλιου Γιαννακόπουλου. Ένα τέρμα που έχει χαρακτηριστεί και ως ένα από τα ωραιότερα στη διοργάνωση.

Eνδεκάδα (Ντούσαν Μπάγιεβιτς):Τοχούρογλου, Καραταϊδης, Ανατολάκης, Βαρεσάνοβιτς, Γεωργάτος, Πασσαλής, Νινιάδης, Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, Ίβιτς, Αλεξανδρής, (Nταμπίζας 59', Γκόκιτς 80', Σαμπανάζοβιτς 89')

1998/99 Πόρτο - Ολυμπιακός 2-2

(Ζάχοβιτς, Ζαρντέλ – Γιαννακόπουλος, Γκόγκιτς)

Την επόμενη σεζόν, ο Ολυμπιακός έκανε και πάλι πρεμιέρα με την Πόρτο, αυτή τη φορά εκτός έδρας. Το 2-2 ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για τους Πειραιώτες που στη συνέχεια κατάφεραν να κάνουν την καλύτερη πορεία τους στην Ευρώπη, φτάνοντας μέχρι τους "8".

Eνδεκάδα (Ντούσαν Μπάγιεβιτς):Eλευθερόπουλος, Καραταϊδης, Αμανατίδης, Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Καραπιάλης, Γκόκιτς, Αλεξανδρής, (72' Νινιάδης, 75΄Άντζας, 89' Λουτσιάνο)

1999/00 Ολυμπιακός - Ρεάλ 3-3

(Τζιοβάνι (2), Ζάχοβιτς – Σάβιο, Ρ. Κάρλος, Ραούλ)

Τη χρονιά εκείνη, ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε μόλις φέρει τους Ζιοβάνι και Ζάχοβιτς από Μπαρτσελόνα και Πόρτο αντίστοιχα στον Ολυμπιακό. Στην πρεμιέρα του Champions League κόντρα στη Ρεάλ, ο Βραζιλιάνος "μάγος" έκανε ένα από τα καλύτερα ματς του με τη φανέλα των "ερυθρολεύκων" πετυχαίνοντας 2 γκολ και κάνοντας όλο τον κόσμο να τον χειροκροτήσει.

Eνδεκάδα (Ντούσαν Μπάγιεβιτς):Eλευθερόπουλος, Καραταϊδης, Αμανατίδης, Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Ζιοβάνι, Οφορίκουε, Ζάχοβιτς (45' Αμπνοσά, 55' Γκόκιτς, 85' Νινιάδης)

2000/01 Βαλένθια - Ολυμπιακός 2-1

(Μπαράχα, Ντ. Αλόνσο – Τζόρτζεβιτς)

Με το αριστερό ξεκίνησαν οι "ερυθρόλευκοι" τις υποχρεώσεις τους στο Champions League την περίοδο 2000/01. Βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στη Βαλένθια και παρά το γεγονός ότι πέτυχαν γκολ με τον Τζόρτζεβιτς στο 74' δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από το ματς.

Eνδεκάδα (Γιάννης Μαντζουράκης):Eλευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Αμανατίδης, Άντζας, Λουτσιάνο, Τζόρτζεβιτς, Ζε Ελίας, Ζέτεμπεργκ, Γεωργάτος, Ζιοβάνι, Οφορίκουε (Πουρσανίδης 72', Γιαννακόπουλος 74', Μαυρογενίδης 82')

2001/02 Λα Κορούνια - Ολυμπιακός 2-2

(Φραν, Βαλερόν – Γιαννακόπουλος, Οφορίκουε)

Λίγο έλειψε ο Ολυμπιακός να πετύχει ένα μεγάλο διπλό στην έδρα της Λα Κορούνια στην πρεμιέρα των ομίλων για τη σεζόν 2001/02.

Οι "ερυθρόλευκοι" αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Φραν στο 22', κατάφεραν και γύρισαν το ματς μέσα σε τρία λεπτά με τα γκολ των Γιαννακόπουλου και Οφορίκουε στο 80' και στο 83'. Όμως, ο Βαλερόν λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης, στο 94' πέτυχε το γκολ που στέρησε ένα μεγάλο αποτέλεσμα από τον Ολυμπιακό.

Ενδεκάδα (Τάκης Λεμονής): Eλευθερόπουλος, Μπερμούδες, Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Τζιοβάνι (84' Αμανατίδης), Τζόρτζεβιτς, Ζε Ελίας, Μαυρογενίδης (76' Πατσατζόγλου), Ζέτεμπεργκ (60' Οφορίκουε), Ανατολάκης, Βενετίδης

2002/03 Ολυμπιακός - Μπάγερ Λεβερκούζεν 6-2

(Τζόρτζεβιτς (3), Κλάινε (αυτ.), Γιαννακόπουλος, Ζέτερμπεργκ – Ελευθερόπουλος (αυτ.), Σνάιντερ)

Ίσως ο καλύτερος αγώνας στην καριέρα του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα του Champions League για τη σεζόν 2002/03, βρέθηκε σε μαγική βραδιά πευτυχαίνονας χατ-τρικ παρότι έπαιζε με πυρετό! Οι "ερυθρόλευκοι" πέτυχαν τη μεγαλύτερή τους νίκη στη διοργάνωση, σε μια βραδιά που δύσκολα θα ξεχαστεί.

Ενδεκάδα (Τάκης Λεμονής):Eλευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Άντζας, Ανατολάκης, Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Ζε Ελίας, Ζέτεμπεργκ, Ζιοβάνι, (Οφορίκουε 83', Αλεξανδρής 86', Ντρασένα 89')

2003/04 Ρεάλ Σοσιεδάδ - Ολυμπιακός 1-0

(Κοβάσεβιτς)

Μια χρονιά που σίγουρα δεν θέλουν να θυμούνται στον Ολυμπιακό. Ο όμιλος δεν ξεκίνησε καλά για τους "ερυθρόλευκους" μιας και στην πρεμιέρα, ηττήθηκαν με 1-0 από την Σοσιεδάδ με γκολ του Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Κάτι μήνες αργότερα ήρθε και η συντριβή με 7-0 από τη Γιουβέντους.

Ενδεκάδα (Όλεγκ Προτάσοφ):Κατεργιαννάκης, Βενετίδης, Μαυρογενίδης, Γεωργιάδης, Κωστούλας, Στολτίδης, Καρεμπέ, Καφές, Καστίγιο, Τζόρτζεβιτς, Tζιοβάνι, (Χούτος64', Πάντος 75', Γκώνιας 83')

2004/05 Λα Κορούνια - Ολυμπιακός 0-0

Το πρώτο παιχνίδι της σεζόν αυτής είναι εκτός έδρας (στην Ισπανία) κόντρα στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να πάρουν τη "λευκή" ισοπαλία στο "Ριαθόρ" με τον Ριβάλντο να κάνει ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό στο Champions League.

Ενδεκάδα (Ντούσαν Μπάγιεβιτς): Νικοπολίδης, Καφές, Βενετίδης, Ριβάλντο, Στολτίδης, Οκκάς, Τζιοβάνι, Σούρερ, Γεωργάτος, Πάντος, Ανατολάκης (77' Μαυρογενίδης, 86' Γεωργιάδης, 89' Κωστούλας)

2005/06 Ολυμπιακός - Ρόζενμποργκ 1-3

(Λάγκο (αυτ.) – Σκίελμπεργκ, Μαυρογενίδης (αυτ.), Στόρφλορ)

Η χειρότερη πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό, ο αντίπαλος χαρακτηρίζεται εύκολος για τη πρώτη νίκη στον όμιλο αλλά οι παίκτες της Ρόζεμποργκ έχουν αντίθετη άποψη. Οι συμπατριώτες του τότε νέου προπονητή των "ερυθρολεύκων" Τροντ Σόλιντ, παρά το γεγονός πως βρέθηκαν πρώτοι πίσω στο σκορ δεν παρατήσανε το παιχνίδι. Αντιθέτως, πείσμωσαν και πήραν σπουδαία νίκη μέσα στο "Καραϊσκάκης" (1-3).

Eνδεκάδα (Τροντ Σόλιντ):Νικοπολίδης, Mαυρογενίδης, Κωστούλας, Ανατολάκης, Στολτίδης, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Τουρέ, Γεωργάτος, Κωνσταντίνου, Μπαμπανγκίτα, (Οκκάς 80', Ντάνι 87', Καφές 89')

2006/07 Ολυμπιακός - Βαλένθια 2-4

(Κωνσταντίνου, Καστίγιο – Μοριέντες (3), Αλμπιόλ)

Το γκολ του Μιχάλη Κωνσταντίνου έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό αλλά στη συνέχεια ο Φερνάντο Μοριέντες ήταν ασταμάτητος στην επίθεση καθώς σημείωσε χατ-τρικ. Ο Νέρι Καστίγιο με ωραία προσπάθεια ισοφάρησε (2-2) προσωρινά αλλά η Βαλένθια πήρε τη νίκη.

Eνδεκάδα (Τροντ Σόλιντ):Νικοπολίδης, Mαυρογενίδης, Κωστούλας, Ανατολάκης, Στολτίδης, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Τουρέ, Γεωργάτος, Κωνσταντίνου, Μπαμπανγκίτα, (Οκκάς 80', Ντάνι 87', Καφές 89')

2007/08 Ολυμπιακός - Λάτσιο 1-1

(Γκαλέτι - Ζάουρι)

Ο Ολυμπιακός έχει τιμωρηθεί καθώς στο τελευταίο παιχνίδι της περασμένης σεζόν με αντίπαλο την Σαχταρ στο "Καραϊσκάκης" δημιουργήθηκαν ευτράπελα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι "ερυθρόλευκοι" να παίξουν κεκλεισμένων των θυρών στην πρεμιέρα τους τη σεζόν 2007-08 με αντίπαλο την Λάτσιο. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι που μόλις έχει έρθει στην ομάδα σκοράρει, η ομάδα του Τάκη Λεμονή είναι καλύτερη αλλά θα δεχτεί την ισοφάριση με γκολ του Ζάουρι.

Eνδεκάδα (Τροντ Σόλιντ):Νικοπολίδης, Mαυρογενίδης, Κωστούλας, Ανατολάκης, Στολτίδης, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Τουρέ, Γεωργάτος, Κωνσταντίνου, Μπαμπανγκίτα, (Οκκάς 80', Ντάνι 87', Καφές 89')

2009/10 Ολυμπιακός - Άλκμααρ 1-0

(Τοροσίδης)

Η κεφαλιά του Βασίλη Τοροσίδη στο 79ο λεπτό έδωσε το πρώτο τρίποντο της χρονιάς στον Ολυμπιακό στο Champions League και παράλληλα ένα μεγάλο αβαντάζ για πρόκριση στην επόμενη φάση. Κάτι που τελικά συνέβη, με τους Πειραιώτες να αποκλείονται όμως στους "16" από τη γαλλική Μπροντό.

Eνδεκάδα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς):Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ντουντού, Λεντέσμα, Λεονάρντο, Ζαϊρί, Ντιόγκο (74' Μήτρογλου, 81' Στολτίδης, 84' Όσκαρ)

2011/12 Ολυμπιακός - Μαρσέιγ 0-1

(Λούτσο Γκονζάλες)

Στην πρεμιέρα των ομίλων για τη σεζόν 2011/12 ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε, γνώρισε την εντός έδρας ήττα από τη Μαρσέιγ με 1-0. Οι ομάδες φάνηκαν ανέτοιμες, με το ματς να μην έχει ιδιαίτερες φάσεις. Το γκολ για του φιλοξενούμενος πέτυχε ο Λούτσο Γκονζάλες στο 51ο λεπτό.

Eνδεκάδα (Ερνέστο Βαλβέρδε):Κοστάνζο, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Φέισα, Μιραλάς, Φουστέρ, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Γιέστε, Τοροσίδης, Αμπντούν (55' Τζεμπούρ 67' Ιμπαγάσα, Μακούν)

2012/13 Ολυμπιακός - Σάλκε 1-2

(Αμπντούν - Χέβεδες, Χούντελαρ)

Συνέχεια στις κακές πρεμιέρες για τον Ολυμπιακό και την επόμενη χρονιά. Αυτή τη φορά η ομάδα που πέρασε με το διπλό από το "Καραϊσκάκης" ήταν η Σάλκε, με τον Χούντελαρ να σκοράρει το νικητήριο τέρμα των Γερμανών.

Eνδεκάδα (Λεονάρντο Ζαρντίμ):Μέγιερ, Μανιάτης, Μοδέστο, Μανωλάς, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μασάδο, Κοντρέρας, Αμπντούν, Φουστέρ, Τζεμπούρ (58' Ιμπαγάσα, 69' Μήτρογλου, Γκρέκο)

2013/14 Ολυμπιακός - Παρί Σεν Ζερμέν 1-4

(Βάις - Καβάνι, Τιάγκο Μότα (2), Μαρκίνιος)

Σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος για ένα ημίχρονο, τελικά βρέθηκε να χάνει με 4-1. Οι Γάλλοι είχαν ανοίξει το σκορ με τον Καβάνι στο 19ο λεπτό, με τον Βάις να έρχεται να ισοφαρίσει μετά από μια καταπληκτική ενέργεια στο 25'. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εφιαλτικό, με τους γηπεδούχους να δέχονται τρία (σχεδόν ίδια) γκολ με κεφαλιά μετά από κόρνερ.

Eνδεκάδα (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Σιόβας, Μεντζανί, Μπονγκ, Σάμαρης, Μασάδο, Φουστέρ, Βάις, Ντομίνγκες, Μήτρογλου (60' Κάμπελ, 74' Σαβιόλα, 84' Γιαταμπαρέ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK