Ολυμπιακός-Γαλλία... συμμαχία

Ο Ολυμπιακός υπερτερεί σε ευρωπαϊκή εμπειρία έναντι της Μονπελιέ, το τελευταίο διάστημα δείχνει να βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση απ΄ ότι η αντίπαλός του στον όμιλο του Champions League, ενώ έχει σκοράρει και στα 7 τελευταία ματς στη Γαλλία. Αγωνία για Σιόβα.

Ολυμπιακός-Γαλλία... συμμαχία

Ο Ολυμπιακός υπερτερεί σε ευρωπαϊκή εμπειρία έναντι της Μονπελιέ, ενώ το τελευταίο διάστημα δείχνει να βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση απ΄ ότι η αντίπαλός του στον όμιλο του Champions League. Το ενθαρρυντικό για τους «ερυθρόλευκους» είναι ότι έχουν (από)δείξει στο παρελθόν πως στη Γαλλία έχουν τον τρόπο, καθώς έχουν πετύχει τρία «διπλά» και μάλιστα με το ίδιο σκορ (0-1) με πιο πρόσφατο το περυσινό κόντρα στη Μαρσέιγ.

Το παιχνίδι με τη Μονπελιέ την ερχόμενη Τετάρτη θεωρείται κομβικής σημασίας για τον Ολυμπιακό, αφού από το αποτέλεσμά του θα κριθούν πολλά για το αν θα δοθεί συνέχεια στην Ευρώπη μετά τον Δεκέμβριο.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα βαδίσουν έχοντας ως «οδηγό» το καλό πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Άρσεναλ στο ‘Εμιρεϊτς, αλλά και τη νίκη πέρυσι στη Μασσαλία, που ήρθε από τα πόδια του Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος τούτη τη στιγμή ταλαιπωρείται από τραυματισμό.

Δέχεται γκολ, δεν έχει νίκη εντός έδρας…

Η Μονπελιέ δεν έχει το ειδικό βάρος της Μαρσέιγ, ούτε βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση απ ΄ ότι ήταν πέρυσι το ίδιο διάστημα οι Μασσαλοί. Η ομάδα του Ρενέ Ζιράρ , μάλιστα, δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης στο γήπεδό της την τρέχουσα περίοδο στο Σαμπιονά και το Champions League! Ηττήθηκε στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων από την Άρσεναλ (1-2), ενώ στο πρωτάθλημα έχασε από τη Μαρσέιγ (0-1) και την Εβιάν (2-3) και έμεινε στην ισοπαλία με την Τουλούζ (1-1) και τη Σεντ Ετιέν (1-1).

Η πραγματικότητα είναι ότι η Μονπελιέ παρουσιάζει δύο διαφορετικά πρόσωπα, σε Ευρώπη και πρωτάθλημα, όπως συνέβη πέρυσι με τη Μαρσέιγ. Στο ματς με την Άρσεναλ, αν και ηττήθηκε, το πάλεψε πολύ και είχε ορισμένα καλά διαστήματα, ενώ τη δεύτερη αγωνιστική πήγε στη Γερμανία και απέσπασε ισοπαλία από τη Σάλκε (2-2), παρά το γεγονός ότι έμεινε στο γήπεδο με δέκα παίκτες από το 53ο λεπτό λόγω της αποβολής του Μποκαλί.

Ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει και στα 7 τελευταία ματς στη Γαλλία

Η Μονπελιέ, όμως, έχει δεχτεί τέρμα σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της μέσα στην περίοδο κάτι το οποίο οφείλει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός, ο οποίος από την άλλη έχει σκοράρει και στις επτά τελευταίες αναμετρήσεις του στη Γαλλία.

Τον Νοέμβριο του 2011, ήταν ο Φετφατζίδης (82΄) που χάρισε τη νίκη στους «ερυθρόλευκους» επί της Μαρσέιγ (0-1). Τον Μάρτιο του 2010 είχε σκοράρει ο Μήτρογλου (στο 65΄, ισοφαρίζοντας προς στιγμή σε 1-1) στην ήττα με 2-1 από τη Μπορντό για τη φάση των 16 του Champions League.

Τον Φεβρουάριο του 2009, είχε πετύχει γκολ ο Όσκαρ (75΄) στην ήττα με 2-1 από τη Σεντ Ετιέν στους 32 του κυπέλλου UEFA. Τον Οκτώβριο του 2005, είχε σκοράρει ο Καφές (84΄, κάνοντας το 1-1, μέχρι που ήρθε το τέρμα του Γκοβού στο 89΄) στην ήττα με 2-1 από τη Λιόν.

Τον Φεβρουάριο του 2005, ο Στολτίδης (67΄) έδωσε τη νίκη-πρόκριση (0-1) στον Ολυμπιακό στον αγώνα με τη Σοσό στη φάση των 32 του κυπέλλου UEFA, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα, τον Οκτώβριο του 2004, ο Οκκάς σκόραρε (60΄) στην ήττα 2-1 από τη Μονακό. Επίσης, τον Σεπτέμβριο του 2001, είχε πετύχει τέρμα ο Γιαννακόπουλος στην ήττα 3-1 από τη Λιλ.

Γενικά, τα τελευταία έντεκα χρόνια, ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια του στη Γαλλία έχει δύο νίκες και τέσσερις ήττες εκ των οποίων όμως οι τρεις στο γκολ. Ενώ, ακριβώς 20 χρόνια πριν (21 Οκτωβρίου 1992), οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πανηγυρίσει τη σπουδαία νίκη επί τη Μονακό με το τέρμα του Βαϊτση (0-1, στο 86΄).

Οι επτά που γνωρίζουν…

Ο Ολυμπιακός διαθέτει επιπλέον στο ρόστερ του επτά ποδοσφαιριστές, οι οποίοι γνωρίζουν καλά τι εστί γαλλικό πρωτάθλημα, καθώς έχουν τη γνώση και τις εμπειρίες. Ο Μασάντο αγωνίστηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Τουλούζ και τη Σεντ Ετιέν. Ο Μοντέστο επί σειρά ετών ήταν από τους βασικούς κρίκους της αλυσίδας της Μονακό, ενώ νωρίτερα έπαιξε στη Μπαστιά.

Ο Τζεμπούρ φόρεσε τη φανέλα της Οσέρ, ο Αμπντούν εκείνες των Αζαξιό, Σεντάν και Ναντ, ο Κοντρέρας έπαιξε για έξι μήνες στη Μονακό, ο Πάντελιτς σε νεαρή ηλικία αγωνίστηκε για μια σεζόν στη Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ ο Ντιακιτέ ήρθε (ως ελεύθερος) από τη Νις.

Οι πιο πολλοί από τους παραπάνω ποδοσφαιριστές αναμένεται να αγωνιστούν στο «Μοσόν» την Τετάρτη, με τον Μασάντο και τον Μοντέστο να γνωρίζουν καλύτερα (ενημερώνοντας σχετικά τους συμπαίκτες τους) για τα συν και πλην της Μονπελιέ και πως μπορεί ο Ολυμπιακός να επιστρέψει από τη Γαλλία με τους πρώτους του βαθμούς στον όμιλο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK