Ανεβάζει στροφές για Μαρσέιγ ο Ολυμπιακος

Στην ευθεία της προετοιμασίας του, για το παιχνίδι της Τρίτης με την Μαρσέιγ μπαίνει από σήμερα ο Ολυμπιακός. Οι διεθνείς επιστρέφουν, το αθλητικό κέντρο του Ρέντη γεμίζει και ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανεβάζει τις στροφές.

Ανεβάζει στροφές για Μαρσέιγ ο Ολυμπιακος

Δύο καλές προπονήσεις σήμερα και αύριο και έπειτα το φιλικό με τον ΟΦΗ (9/9, 20.00) όπου εν πολλοίς αποτελεί μια πρόβα τζενεράλε πριν από την επίσκεψη των Γάλλων στο Φάληρο.

Τα προβλήματα για τους πρωταθλητές είναι μεγάλα. Το ότι δεν έχουν επίσημο ματς στα πόδια τους, το σπουδαιότερο. Από εκεί και πέρα; Νοκ άουτ ο Ιμπαγάσα, άγνωστο αν θα προλάβει ο Τζιμπουρ που είναι ένα στοίχημα αν μέχρι αύριο θα μπει στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων. Ανέτοιμος ο Αμπντούν που δεν έχει κάνει προετοιμασία, φρεσκοπαρουσιασμένοι Μακούν και Ορμπάιθ που σίγουρα έχουν την πείρα, αλλά που δεν παύει να μην έχουν μπει ακόμη στο... νόημα της ομάδας.

Θεωρητικά υπάρχει μια μικρή ανησυχία και για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, από τα... νέα από τη Λετονία ότι ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Έπειτα από τα σχετικά "τηλεφωνήματα" όμως φαίνεται να μην είναι κάτι σοβαρό. Θα φανεί το απόγευμα στον Ρέντη όμως. Εκεί όπου χθες ο Ερνέστο Βαλβέρδε πριν την έναρξη της προπόνησης θέλησε να δείξει μέσω βίντεο κάποια ζητούμενα για το παιχνίδι της Τρίτης. Επελέγησαν κάποιες από τα εντός έδρας φιλικά με Γουεστ Μπρομ και Γαλατά και ο Βάσκος τεχνικός στάθηκε σε αυτές, σε ότι αφορά τον τρόπο ανάπτυξης αλλά και τις κινήσεις στον ελεύθερο χώρο. Προφανώς η επόμενη προβολή θα έχει και κάτι... από Μαρσέιγ. Ο Γιον Ασπιάθου θα την παρακολουθήσει το Σάββατο, στο παιχνίδι με την Ρεν. Και αυτή θα είναι η δεύτερη κατασκόπευση από τον βοηθό του Βαλβέρδε, που είχε παρακολουθήσει τους Μασσαλούς και στο εκτός έδρας ματς με την πρωταθλήτρια Γαλλίας Λιλ.

Από την Κυριακή λοιπόν η κουβέντα για τον αντίπαλο θα είναι πιο ουσιαστική. Για την Μαρσέιγ που επίσης αυτή την εποχή δεν τη λες και στα καλύτερα της. Με τρεις ισοπαλίες και μια ήττα σε τέσσερα ματς στο Σαμπιονά, και έντονη είναι η κριτική που ασκείται στον Ντιντιέ Ντεσάμπ και οι περισσότεροι εστιάζουν στην ευθεία της άμυνας που μοιάζει... μεθυσμένη σε αυτή την αφετηρία. Επτά γκολ παθητικό, σε 27 τελικές των αντιπάλων σημαίνει ότι ένα στα τέσσερα σουτ προς την εστία της, βρίσκει δίχτυα. Και οι αριθμοί αυτοί είναι απαγορευτικοί για ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Τι φταίει στην άμυνα της Μαρσέιγ; Οι αλλαγές στα πρόσωπα. Και κυρίως το αντίο του Γκάμπριελ Χάιντσε που συνεχίζει στη Ρόμα. Ο αργεντινός δεν ήταν απλά ένας εξαιρετικός αμυντικός, αλλά μια μεγάλη φυσιογνωμία για την ομάδα του Ντεσάμπ. Ένας παίκτης-ηγέτης που το κενό του δύσκολα θα αναπληρωθεί σύντομα. Ευχής έργο για τον Ολυμπιακό, να συνεχίσουν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε αυτή την κατάσταση μέχρι την... Τετάρτη το πρωί. Μια εβδομάδα ακόμη, ώστε οι Πειραιώτες να ξεκινήσουν με το δεξί. Και να σπάσει και η παράδοση του Βαλβέρδε. Έστω Τρίτη και 13.

Διότι για όσους δεν το θυμούνται και τις δύο χρονιές με τον Τσινγκούρι στον πάγκο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ήττα. Τον Αύγουστο του 2008, το σοκ με την Ανόρθωση που έστειλε την ομάδα στο Europa. Και πέρσι; Η ήττα από τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο... Με τον Βαλβέρδε και οι δύο χρονιές τελείωσαν με πανηγύρι στο λιμάνι. Καμία όμως δεν άρχισε καλά...

News 24/7

24MEDIA NETWORK