"Θερμόαιμο" παρών στο Μοναστηράκι από Ολυμπιακούς και Σέρβους οπαδούς, αυστηρά μέτρα της ΕΛΑΣ

Περίπου 200 οπαδοί του Ολυμπιακού μαζί με Σέρβους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα μετέβησαν το απόγευμα στο Μοναστηράκι όπου τους περίμενε διμοιρία των ΜΑΤ προς αποφυγή επεισοδίων με τους Κροάτες.

"Θερμόαιμο" παρών στο Μοναστηράκι από Ολυμπιακούς και Σέρβους οπαδούς, αυστηρά μέτρα της ΕΛΑΣ

Σε αυστηρό αστυνομικό κλοιό βρίσκονται τις τελευταίες ώρες, ξενοδοχεία στα οποία έχουν καταλύσει Κροάτες οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τον αυριανό ποδοσφαιρικό αγώνα με τον Ολυμπιακό και σημεία τα οποία κινούνται, την ίδια ώρα που στον Πειραιά κατέφθασαν νωρίτερα Σέρβοι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα προς υποστήριξη του Ολυμπιακού, με τον οποίο οι οπαδοί των δύο ομάδων έχουν "αδελφοποιηθεί".

Η Αστυνομία τα τελευταία 24ωρα συγκεντρώνει ανησυχητικές πληροφορίες που κάνουν λόγο για πιθανά "ραντεβού" επεισοδίων μεταξύ των Κροατών που φέρονται να υποστηρίζονται από οπαδούς του Παναθηναϊκού και από την άλλη πλευρά Ολυμπιακούς με Σέρβους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα.

Αντίστοιχα δημοσιεύματα από κροατικά μέσα ενημέρωσης έκαναν σαφείς αναφορές για τον φόβο πρόκλησης επεισοδίων στην ελληνική Πρωτεύουσα. Σημειώνεται, ότι περίπου 200 οπαδοί του Ολυμπιακού μαζί με Σέρβους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα μετέβησαν περίπου στις 8 το απόγευμα στο Μοναστηράκι με συρμούς του Μετρό. Εκεί τους περίμενε διμοιρία των ΜΑΤ καθώς στα γύρω ξενοδοχεία έχουν καταλύσει Κροάτες οπαδοί της Ζάγκρεμπ. Ολυμπιακοί και Σέρβοι αφού στην ουσία δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα εκεί και μετά από συνθήματα, αποχώρησαν ήσυχα για τον Πειραιά, όπου έχουν μαζευτεί αυτή την ώρα στο "Red Café" στο Γήπεδο Καραϊσκάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει απόλυτη γνώση των προθέσεων του χούλιγκανς και έχει φροντίσει ώστε να γνωρίζει από πριν σε ποια ξενοδοχεία της Αθήνας έχουν καταλύσει Κροάτες οπαδοί και σε ποια του Πειραιά Σέρβοι και σε όλα αυτά έχουν τοποθετηθεί απ’ έξω αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να παρακολουθούν αυστηρά κάθε τους κίνηση και να αποτραπεί με κάθε τρόπο τυχόν απόπειρα μετατροπής της Αθήνας ή του Πειραιά σε πεδίο εμπόλεμου ξεκαθαρίσματος "λογαριασμών" μεταξύ των χούλιγκανς.

Σημειώνεται πως νωρίς το πρωί συνελήφθησαν, στα διόδια Μοσχοχωρίου στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης από άντρες των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, 41 αλλοδαποί οπαδοί, εκ των οποίων 36 Σέρβοι και 5 υπήκοοι Βοσνίας Ερζεγοβίνης, ηλικίας από 19 έως 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κλοπής από κοινού και της παραβίασης της νομοθεσίας περί όπλων και περί βεγγαλικών και κροτίδων.

Πηγή: News247.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK