Το δικό του όνειρο θέλει να ζήσει ο Ολυμπιακός

Το δικό του όνειρο θέλει να ζήσει ο Ολυμπιακός την Τετάρτη στο «θέατρο των ονείρων» υπό το βλέμμα… όλου του πλανήτη. Το προβάδισμα των δύο γκολ (2-0) από το πρώτο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Καραϊσκάκης δεν εξασφαλίζει κάτι στους Πειραιώτες, ωστόσο είναι ένα μαξιλαράκι… Σημαντικό, από τη στιγμή που δεν δέχτηκαν τέρμα, καθώς με ένα γκολ στο Όλντ Τράφορντ θα βρεθούν ένα βήμα μακριά από το γκισέ για να παραλάβουν το εισιτήριο για τους 8 του Champions League.

Το δικό του όνειρο θέλει να ζήσει ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται να πράξει ότι στην πλειοψηφία των αγώνων του στη διοργάνωση. Να σκοράρει. Οι «ερυθρόλευκοι» του Πειραιά πέτυχαν γκολ στα 9 από τα 12 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια τους και αισιοδοξούν ότι θα τα καταφέρουν και στο Όλντ Τράφορντ. Σκόραραν λοιπόν δύο φορές εναντίον της Άρσεναλ στο ‘Εμιρεϊτς, αλλά και κόντρα στις Μαρσέιγ, Ρουμπίν Καζάν, Μέταλιστ, Μονπελιέ, Άντερλεχτ, Μπενφίκα και Παρί Σεν Ζερμέν. Στα μοναδικά ματς που δεν βρήκαν δίχτυα ήταν με τις Ντόρτμουντ, Σάλκε και Λεβάντε.

Συνολικά, ο Ολυμπιακός μετράει 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 6 ήττες στις 12 τελευταίες αναμετρήσεις του στην Ευρώπη μακριά από το Καραϊσκάκης.

Από την άλλη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την τελευταία τριετία δέχτηκε γκολ στο γήπεδό της στα 11 από τα 15 παιχνίδια της. Από τις Μαρσέιγ, Τσέλσι, Σάλκε, Βασιλεία, Μπενφίκα, Άγιαξ, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Μπράγκα, Κλουζ, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Το δείγμα, όπως βλέπετε, δεν αφορά μόνο την τρέχουσα –κακή- περίοδο των πρωταθλητών Αγγλίας, αλλά τις τρεις τελευταίες σεζόν.

Στα τέσσερα παιχνίδια που η Γιουνάιτεντ κέρδισε στην έδρα της -σε αυτό το χρονικό διάστημα- χωρίς όμως να δεχτεί γκολ, όπως άλλωστε θέλει και τώρα με τον Ολυμπιακό, ήταν κόντρα στις Οτελούλ, Γαλατασαράι, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Σαχτάρ Ντόνετσκ. Χαρακτηριστικό όμως είναι ότι μόνο κόντρα στην Οτελούλ πέτυχε και δεύτερο τέρμα (2-0), με τις υπόλοιπες έμεινε στο 1-0.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει τη δυνατότητα μετά «το μισό θαύμα» στο Καραϊσκάκης, για το οποίο έκαναν λόγο πρόσφατα μέλη της διοίκησης και ποδοσφαιριστές, να το ολοκληρώσει στο Όλντ Τράφορντ, παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Σίγουρα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι η ομάδα των τελευταίων χρόνων, αλλά εδώ μιλάμε για επίπεδο Μάντσεστερ και εκείνοι που θεώρησαν πως ο Μίτσελ δήλωσε ότι οι Άγγλοι είναι το φαβορί, αλλά και μόνο για να μην αγχώσει τους παίκτες του, μην ξεχνούν ότι:

* Οι Άγγλοι διαθέτουν στην επίθεσή τους δύο ποδοσφαιριστές του μεγέθους των Ρούνεϊ και Φαν Πέρσι, που μπορούν ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα.

* Η Γιουνάιτεντ μέχρι το ματς με τον Ολυμπιακό ήταν αήττητη την τρέχουσα σεζόν στο Champions League. Έβαλε 9 γκολ στη Λεβερκούζεν σε δύο αγώνες (με το εντυπωσιακό 5-0 στη Γερμανία) και κέρδισε και τα τρία ματς στο γήπεδό της –τα άλλα δύο ήταν εναντίον της Ρεάλ Σοσιεδάδ και της Σαχτάρ Ντόνετσκ.

* Η Μάντσεστερ τους τελευταίους δύο μήνες (από τις 11 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα) σε σύνολο 11 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις ηττήθηκε στους 4, εκ των οποίων οι 3 ήταν εκτός έδρας: από την Τσέλσι (1-3), τον Ολυμπιακό (0-2) και την Στόουκ Σίτι (1-2). Η μοναδική ήττα στο Όλντ Τράφορντ ήταν από την Λίβερπουλ (0-3). Ενώ, πριν από ένα μήνα (12/2) ήρθε ισόπαλη με την Άρσεναλ (0-0) στο "Έμιρεϊτς".

News 24/7

24MEDIA NETWORK