Το προφίλ της Γουβέντους

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας, Γιουβέντους είναι η ομάδα που κληρώθηκε στον όμιλο του Ολυμπιακού από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. Διαβάστε αναλυτικά το προφίλ της αντιπάλου των πρωταθλητών Ελλάδας.

Το προφίλ της Γουβέντους
STAS VEDMID

Την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Γιουβέντους θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον 1ο όμιλο του Champions League, μαζί με την Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Μάλμε.

Η "Γηραιά Κυρία" ήταν μία από τις ομάδες που οι "ερυθρόλευκοι" ήθελαν να αποφύγουν από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, ωστόσο η κλήρωση δεν τους έκανε το χατήρι.

Το φετινό ήταν ένα ταραχώδες καλοκαίρι για την ομάδα του Τορίνο, καθώς Αντόνιο Κόντε αποχώρησε από τον πάγκο του σύλλογο λόγω της διαμάχης του με τη διοίκηση.

Στη θέση του ήρθε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος αντιμετωπίστηκε με ανάμεικτα συναισθήματα από τους οπαδούς. Οι Ιταλοί προχωρήσει σε δύο σημαντικές προσθήκες, αυτή του Αλβάρο Μοράτα από τη Ρεάλ Μαδρίτης και του Πατρίς Εβρά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Απ' την άλλη, παρελθόν από την ομάδα αποτέλεσαν οι Τσίρο Ιμόμπιλε, Μαουρίσιο Ίσλα, Μίρκο Βούσινιτς και Φάμπιο Κουαλιαρέλα.

Τι έχει κάνει φέτος:

Το ιταλικό πρωτάθλημα ξεκινάει το Σαββατοκύριακο 30-31 Αυγούστου, συνεπώς η Γιουβέντους δεν έχει μπει ακόμα στη μάχη της Serie A.

Οι "μπιανκονέρι" έχουν δώσει μόλις ένα ματς μέχρι στιγμής, κόντρα στη Σασουόλο, στα πλαίσια του Trofeo Tim, την οποία κέρδισαν με 1-0.

Διακρίσεις

Η Γιουβέντους αποτελεί την πιο επιτυχημένη ομάδα της Ιταλίας και μία από τις πιο φημισμένες παγκοσμίως. Συνολικά οι τίτλοι της:

Πρωταθλήματα: 30

Κύπελλα: 9

Σούπερ Καπ Ιταλίας: 6

Champions League: 2

Κύπελλα UEFA: 3

Γήπεδο: "Juventus Stadium"

Foto Fabio Ferrari - LaPresse
10 04 2013 Torino ( Italia )
Sport
Champions League 2012 / 2013 Quarti di finale ritorno Juventus vs. Bayern Monaco 
Nella foto:panoramica stadio

Photo Fabio Ferrari - LaPresse
10 04 2013 Torino
Sport
Champions League 2012 / 2013 Round of 8th 2nd leg Juventus vs. Bayern Munchen 
In the picture:panoramic stadium
Foto Fabio Ferrari - LaPresse 10 04 2013 Torino ( Italia ) Sport Champions League 2012 / 2013 Quarti di finale ritorno Juventus vs. Bayern Monaco Nella foto:panoramica stadio Photo Fabio Ferrari - LaPresse 10 04 2013 Torino Sport Champions League 2012 / 2013 Round of 8th 2nd leg Juventus vs. Bayern Munchen In the picture:panoramic stadium LAPRESSE

Το "Juventus Stadium" βρίσκεται στο Τορίνο και έχει χωρητικότητα 41.000 θέσεων. Οι κατασκευές του ξεκίνησαν το 2009 και εγκαινιάστηκε το Σεπτέμβριο του 2011, αντικαθιστώντας το "Ντέλε Άλπι", την παλιά έδρα της Γιουβέντους.

Το στάδιο κατασκευάστηκε με έναν πρωτοποριακό τρόπο, ώστε να είναι οικολογικό προς το περιβάλλον και με τους κανονισμούς του Πρωτοκόλλου του Κιότο.

Συγκεκριμένα:

Δεν εκπέμπει αέρια του θερμοκηπίου.

Χρησιμοποιεί τηλεθέρμανση.

Δεν υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.

Εκμεταλλεύεται την ηλιακή ενέργεια με φωτοβολταϊκά.

Επαναχρησιμοποιεί τα όμβρια ύδατα.

Συγκρατεί τα απόβλητα.

Μειώνει έως και 50% το νερό που χρειάζεται για την άρδευση του αγωνιστικού χώρου.

Το αστέρι: Αντρέα Πίρλο

Juventus' midfielder Andrea Pirlo celebrates after scoring during the UEFA Europa League quarter-final football match Juventus vs Olympique Lyonnais, on April 10, 2014 at the Juventus stadium in Turin.   AFP PHOTO / OLIVIER MORIN        (Photo credit should read OLIVIER MORIN/AFP/Getty Images)
Juventus' midfielder Andrea Pirlo celebrates after scoring during the UEFA Europa League quarter-final football match Juventus vs Olympique Lyonnais, on April 10, 2014 at the Juventus stadium in Turin. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN (Photo credit should read OLIVIER MORIN/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Ο "μαέστρος" της ομάδας ακούει στο όνομα Αντρέα Πίρλο. Όλο το παιχνίδι της Γιουβέντους περνάει από τα πόδια του Ιταλού ακόμη κι αν έχει πατήσει τα 35 του χρόνια.

Στην τριετία που αγωνίζεται στην "Γηραιά Κυρία", την έχει βοηθήσει να κατακτήσει τρία πρωταθλήματα Ιταλίας και δύο Κύπελλα. Βέβαια, στο πρώτο ματς της σεζόν για το Trofeo TIM κόντρα στη Σασουόλο (1-0 η Γιουβέντους), ο μέσος των "μπιανκονέρι" αποκόμισε ένα πρόβλημα και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα.

Πώς παίζει:

Το αγαπημένο σύστημα της Γιουβέντους, όπως και των περισσότερων ιταλικών ομάδων είναι το 3-5-2.

Κάτω από τα δοκάρια κάθεται ο αρχηγός, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ενώ η τριάδα της άμυνα αποτελείται από τους Μπαρτσάλι, Μπονούτσι και Κιελίνι. Στο δεξί άκρο αγωνίζεται ο Λιχτστάινερ, ενώ λογικά στο αριστερό θα παίξει ο Εβρά που ήρθε φέτος.

Η μεσαία γραμμή αποτελείται από τους Βιδάλ, Πογκμπά και Μαρκίζιο και την επιθετική δυάδα, αποτελούν οι Τέβες και Γιορέντε. Αυτό που μένει να δούμε βέβαια είναι αν ο Αλέγκρι, θα συνεχίσει να ακολουθεί το ίδιο σύστημα με το οποίο αγωνιζόταν πέρυσι η Γιουβέντους.

Ο προπονητής: Μασιμιλιάνο Αλέγκρι

Το προφίλ της Γουβέντους

O 47χρονος Ιταλός, ανέλαβε τη Γιουβέντους φέτος το καλοκαίρι. Ακόμη δεν έχει δείξει δείγματα δουλειάς στην ομάδα του Τορίνο οπότε δεν μπορεί και να κριθεί.

Από το 2010 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2014 ήταν προπονητής της Μίλαν, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2011 και το Σούπερ Καπ Ιταλίας της ίδιας χρονιάς. Ωστόσο οι κακές εμφανίσεις των "ροσονέρι" την περσινή σεζόν τον οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου.

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες:

Μπουφόν, Στοράρι, Ρουμπίνιο

Αμυντικοί:

Κιελίνι, Κάσερε, Ογκμπόνα, Μπαρτσάλι, Μότα, Μπονούτσι, Λιχτστάινερ, Εβρά

Μέσοι:

Ρομούλο, Πογκμπά, Πέπε, Μαρκίζιο, Κομάν, Παντοΐν, Πίρλο, Ασαμόα, Βιδάλ, Περέιρα, Μαρόνε

Επιθετικοί:

Μοράτα, Τέβες, Τζιοβίνκο, Γιορέντε

Η περσινή χρονιά της Γιουβέντους σε VIDEO:

News 24/7

24MEDIA NETWORK