Ζαρντίμ στους παίκτες: "Θέλουμε τη νίκη στη Γαλλία"

Να μη μείνει τούτη τη φορά στην καλή απόδοση, αλλά να φύγει με βαθμούς από τη Γαλλία θέλει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μονπελιέ. "Θέλουμε τη νίκη και γι'΄ αυτή θα παλέψουμε", είπε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ στους παίκτες.

Ζαρντίμ στους παίκτες: "Θέλουμε τη νίκη στη Γαλλία"

Να μη μείνει τούτη τη φορά στην καλή απόδοση (όπως στον αγώνα κόντρα στην Άρσεναλ στο Λονδίνο), αλλά να επιστρέψει στον Πειραιά με βαθμούς στις αποσκευές του θέλει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τη Μονπελιέ την Τετάρτη στη Γαλλία (το πρωί της Τρίτης πετάει η αποστολή), το οποίο θα διεξαχθεί στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής στη φάση των ομίλων του Champions League. «Θέλουμε τη νίκη και γι ΄ αυτή θα παλέψουμε» είπε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ σε συζητήσεις που είχε με τους ποδοσφαιριστές στο περιθώριο της προπόνησης τη Δευτέρα (22/10) στο Ρέντη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός και οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν καλά, ότι το παιχνίδι στο «Μοσόν» είναι κομβικής σημασίας για τον Ολυμπιακό, αφού θα κρίνει εν πολλοίς κατά πόσο οι «ερυθρόλευκοι» θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στην Ευρώπη και μετά τον Δεκέμβριο.

Ο Ολυμπιακός με νίκη στη Γαλλία θα μπει ξανά στο κόλπο (πέρυσι πήρε τους πρώτους τους βαθμούς την τρίτη αγωνιστική, έκανε την αντεπίθεσή του και έχασε την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης στο φινάλε, εξαιτίας του διπλού της Μαρσέιγ στο Ντόρτμουντ και με τον τρόπο που αυτή ήρθε). Αντίθετα, με ισοπαλία θα παραμείνει τελευταίος στον όμιλο, ένα πόντο πίσω από τη Μονπελιέ και θα έχει βλέψεις πια (με νίκη επί των Γάλλων στις 6 Νοεμβρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης» μόνο για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League. Ενώ, με ήττα θα μείνει τέσσερις βαθμούς πίσω από τη Μονπελιέ και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο στις υπόλοιπες τρεις αγωνιστικές να ανατρέψει τα δεδομένα.

Ο Ζαρντίμ δείχνει να έχει συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των στιγμών και ξέρει καλά ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πιάσει τα στάνταρ απόδοσης του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα με την Άρσεναλ στο Έμιρεϊτς και, βέβαια, οι ποδοσφαιριστές να είναι πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, προκειμένου η ομάδα να πετύχει τον στόχο της.

«Θέλουμε τη νίκη και γι ΄ αυτή θα πάμε να παλέψουμε στη Γαλλία» είπε ο Ζαρντίμ στους ποδοσφαιριστές στην τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους, ενώ τόνισε ότι θα τους μιλήσει πιο αναλυτικά για τη Μονπελιέ την Τρίτη και την Τετάρτη στη Γαλλία. Ο νεαρός προπονητής ποντάρει πολλά στην καλή ψυχολογία των παικτών, μετά την απόδοση που είχαν στο παιχνίδι με την Ξάνθη, αλλά και στο ότι ο Ολυμπιακός έχει βελτιωθεί αμυντικά.

Το ζητούμενο είναι να κρατήσουν οι ερυθρόλευκοι «το μηδέν στην άμυνα» όπως δήλωσε και ο Κοντρέρας, καθώς αυτό θα τους εξασφαλίσει το μίνιμουμ (τον βαθμό) και στην επίθεση, λογικά, θα έχουν τις στιγμές για να φτάσουν στο γκολ και τη νίκη. Η Μονπελιέ, άλλωστε, δεν έχει κερδίσει ακόμα στην έδρα της μέσα στην περίοδο, ενώ έχει δεχτεί τέρμα σε όλα τα παιχνίδια της στο «Μοσόν».

Αμπντούν: «Δεν πρέπει να χάσουμε»

Ο Αμπντούν σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα “Sports.fr”, υποστήριξε ότι «μας περιμένει ένα δύσκολο και σκληρό παιχνίδι το οποίο δεν πρέπει να χάσουμε» και πρόσθεσε: «Θέλουμε τους βαθμούς για να ελπίζουμε τουλάχιστον για την τρίτη θέση στον όμιλο. Η αποχώρηση του Ζιρού έχει κοστίσει στη Μονπελιέ. Ωστόσο, ξέρουμε καλά πως έκανε δύο μεγάλα παιχνίδια στις δύο πρώτες αγωνιστικές με την Άρσεναλ και κυρίως με τη Σάλκε».

Οι σκέψεις για την ενδεκάδα

Σχετικά με την ενδεκάδα, όλα είναι ανοιχτά τούτη την ώρα για τη θέση νο1. Ο Κάρολ έχει ανεβάσει την απόδοσή του, ήταν πολύ καλός και στον αγώνα της Βόρειας Ιρλανδίας με την Πορτογαλία, αλλά δεν αποκλείεται ο Ζαρντίμ να συνεχίσει να χρησιμοποιεί στην Ευρώπη τον Μέγερι.

Από εκεί και πέρα, την τετράδα της άμυνας αναμένεται να απαρτίζουν οι Τοροσίδης, Μανωλάς, Κοντρέρας και Χολέμπας. Στα χαφ όλα δείχνουν ότι θα αγωνιστούν οι Μοντέστο, Μανιάτης και Μασάντο και στην επίθεση οι Αμπντούν, Φουστέρ και Τζεμπούρ. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Γκρέκο.

Ακόμη, ο Ολυμπιακός θα έχει και τη θερμή υποστήριξη περίπου 1.200 οπαδών, που θα ταξιδέψουν από την Ελλάδα αλλά και από διάφορες πόλεις της Ευρώπης.

* Στο μεταξύ, ο Ολυμπιακός ζήτησε 800 εισιτήρια για το ματς της επόμενης Δευτέρας με τον Αρη και αναμένει απάντηση, αφού πρώτα αποφασιστεί αν θα επιτραπεί η μετακίνηση οπαδών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK