Αναστασίου: "Δεν φανήκαμε καλοί μαθητές"

Η απογοήτευση του Γιάννη Αναστασίου για την ήττα - αποκλεισμό στον γ' προκριματικό γύρο του Europa League αποτυπώθηκε στα λόγια του μετά το τέλος του αγώνα στο "Γιαν Μπρεϊντέλ".

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του για την τροπή που πήρε για τον Παναθηναϊκός η ρεβάνς με την Μπριζ στο Βέλγιο.

Μετά το 3-0 ο προπονητής του "τριφυλλιού", μιλώντας στην κάμερα του OTE TV, σχολίασε: "Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε αυτό που είχαμε πει: ότι πρέπει να βάλουμε γκολ. Δεν τα καταφέραμε και αυτό το επίπεδο θα τιμωρηθείς. Μας τιμώρησε η Μπριζ και νομίζω ότι αν πρέπει να τα βάλουμε με κάποιους είναι με τους εαυτούς.

Είχαμε τις προϋποθέσεις και δεν τις αξιοποιήσαμε. Το θέλαμε και το πιστεύαμε. Ήταν μια κακιά στιγμή για όλους μας. Πρέπει να βελτιώσουμε τις λεπτομέρειες και τα λάθη. Δεν φανήκαμε καλοί μαθητές. Αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Χρειαζόμαστε πλέον δύναμη και σθένος για να συνεχίσουμε. Έχουμε πολλά παιχνίδια, πρέπει να δουλέψουμε και να γίνουμε καλύτεροι και πιο σκληροί με τους εαυτούς μας.

Μας έλειψε η ωριμότητα, μας έλειψε η αυτοσυγκέντρωση και το καθαρό μυαλό. Δεν είχαμε ούτε τύχη.

Στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί κάθε αλλαγή που θα κάνεις να σου βγει. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να μιλάς με το αν. Πρέπει να δεχθούμε την πραγματικότητα.

Θα είναι σημαντικό να μπούμε στους ομίλους. Πρώτα θα δούμε τον αντίπαλο, μαζί όμως πρέπει να δούμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε. Μετά το 2-0 η αντίδραση δεν ήταν αυτή που έπρεπε".

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα ανέφερε:

"Το παιχνίδι πήγε όπως το σχεδιάσαμε με μία διαφορά. Με ρωτήσατε χτες αν θα παίξουμε για να βάλουμε γκολ. Αν φτάνουμε σε αυτό το επίπεδο, δημιουργούμε τόσες φάσεις και ο αντίπαλος μας, καμία και δεν σημειώνουμε γκολ, τότε είναι αναπόφευκτο ότι θα τιμωρηθείς.

Τώρα για εμάς είναι σημαντικό να βρούμε τη δύναμη και να συνεχίσουμε, γιατί σίγουρα υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μας, αλλά από την άλλη, σε αυτό το επίπεδο πρέπει να αποφεύγουμε τα λάθη και να μένουμε συγκεντρωμένοι. Και 90 και 100 λεπτά αν χρειαστεί. Αλλά, όπως αποδείχτηκε, χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας και σε αυτό το επίπεδο δεν επιτρέπεται, γιατί θα τιμωρηθείς. Και τιμωρηθήκαμε για άλλη μία φορά".

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει βήματα προόδου. Αλλά τι του λείπει για να πάει πιο μακριά; Μπορεί αυτή η ομάδα να συνέλθει και να διεκδικήσει την πρόκριση της στους ομίλους του Europa League;

"Αυτή είναι η δουλειά μας. Σίγουρα, είναι άσχημο γιατί αποκλειστήκαμε από μία ομάδα που δεν έδειξε καλύτερη από εμάς. Αλλά για να πάμε στο επόμενο επίπεδο, πρέπει να γίνουμε αποτελεσματικοί και να περιορίσουμε τα λάθη. Το οικονομικό παίζει ρόλο, αλλά, από την άλλη, διαμορφώθηκε από μία προηγούμενη κατάσταση και την επωμίστηκε η υπάρχουσα. Προσπαθούν να την ξεπεράσουν και η ομάδα να παραμείνει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Νομίζω ότι προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποιες επενδύσεις για να ανέβει η ομάδα επίπεδο. Όμως, για διάφορους λόγους δεν είχαμε τη βοήθεια που έπρεπε. Δεν είναι δικαιολογία αυτό, αλλά, χρειάζεται εμπειρία. Έχουμε νέα παιδιά, που κάνουν βήματα, αλλά θέλουν και άλλη προσπάθεια. Το ξέρουμε, δουλεύουμε και προσπαθούμε".

Σε τι οφείλεται αυτό το νεκρό διάστημα;

"Τι να σας πω; Να πω ότι δεν μάθαμε; Χρειάζεται και τύχη. Έγινε ένα σουτ, κόντραρε η μπάλα στο τείχος και μπήκε στα δίχτυα. Είχαμε νεκρές στιγμές, η Μπριζ τις αξιοποίησε. Είχε και η Μπριζ νεκρές στιγμές, αλλά δεν τις αξιοποίησε. Θέλαμε ένα γκολ. Αλλά, στην τελική προσπάθεια δεν είχαμε αποτελεσματικότητα.  Δεν το καταφέραμε, ενώ, είχαμε τις δυνατότητες".

Πως είναι το κλίμα στα αποδυτήρια; Μιλήσατε στους παίκτες σας;

"Μίλησα στα παιδιά, υπάρχει απογοήτευση. Αλλά, το κυριότερο είναι ότι η ζωή συνεχίζεται. Σε αυτό το επίπεδο, το σημαντικό είναι όταν τρως τις σφαλιάρες, να βρεις τη δύναμη να σηκωθείς. Γιατί, σίγουρα θα δεχτούμε και άλλες. Όμως, όσο αντέχουμε, μαθαίνουμε από αυτές τις σφαλιάρες και βρίσκουμε τη δύναμη και στεκόμαστε στα πόδια μας, το μέλλον θα είναι καλύτερο για μας.

Πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι και να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Όλοι. Γιατί, σίγουρα είναι εύκολο να λέμε ότι φταίνε άλλα πράγματα, αλλά, μέσα στο γήπεδο, φαίνεται ποιος το θέλει πιο πολύ. Στο δεύτερο φάνηκε ότι δεν το θέλαμε τόσο. Στο πρώτο παίξαμε αλλιώς, αλλά, στο δεύτερο, όχι".

Διαβάστε ακόμη:

Μπριζ - Παναθηναϊκός 3-0

Τα Highlights της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Μπριζ