Αναστασίου: "Πονηρό το 0-0"

Πονηρό χαρακτήρισε το 0-0 του πρώτου αγώνα με τη Σταντάρ Λιέγης ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της ρεβάνς της Τρίτης στη Λεωφόρο, έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μεταγραφικών κινήσεων εφόσον προκριθεί το τριφύλλι.

Αναστασίου: "Πονηρό το 0-0"

Σίγουρος ότι η ομάδα του θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό για την διεκδίκηση της πρόκρισης στα πλέι οφ του Champions League, παρουσιάστηκε ενώπιον των εκπροσώπων των ΜΜΕ, ο Γιάννης Αναστασίου.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ανέδειξε την πολυμέτωπη σπουδαιότητα του αγώνα της Τρίτης και παρέπεμψε ο,τιδήποτε άσχετο με το συγκεκριμένο παιχνίδι στη συνέντευξη τύπου, μετά το τέλος του αγώνα.

Για το πρώτο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της χρονιάς:

“Πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι εντός έδρας, μετά από ένα περίεργο παιχνίδι στη Λιέγη. Δείξαμε ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη, στην οποία πραγματικά πίστευα. Τελικά δεν ήρθε και πλέον αύριο θα πρέπει να κερδίσουμε, για να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια από πέρσι και αυτή η ομάδα έχει πολλά να δώσει. Πέρσι δείξαμε εντός συνόρων ότι έχουμε δυνατότητες και αύριο αρχής γενομένης από ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι, να δείξουμε ότι μπορούμε και στην Ευρώπη”.

Αν θεωρεί ότι οι αιφνίδιες απουσίες της Σταντάρ ενισχύουν το απρόοπτο εκ μέρους των Βέλγων: “Πριν το πρώτο ματς ήμασταν προετοιμασμένοι ότι μπορεί και να μην έπαιζε ο Εζεκιέλ. Στόχος μας είναι να είναι προετοιμασμένοι οι παίκτες για κάθε σενάριο. Έτσι είναι και τώρα. Αλλά και πάλι θα πω ότι όλα εξαρτώνται από μας. Αν είμαστε εμείς νετάξει, δεν έχει σημασία το τι θα κάνουν οι αντίπαλοί μας”.

Για το πως θα παίξει ο Παναθηναϊκός: “Αν κάνετε υπομονή, θα δείτε αύριο πως θα παίξουμε. Στη Λεωφόρο πάντα θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, αλλά είναι ευρωπαϊκό παιχνίδι με ύπουλο σκορ, όπως έχουμε ξαναπεί. Αλλά εντός έδρας πρέπει να κάνεις το παιχνίδι σου, να επιβάλεις τον ρυθμό σου”.

Αν σκέφτεται το ενδεχόμενο αρνητικού αποτελέσματος: “Δεν θέλω να το σκέφτομαι, ένα ενδεχόμενο αποκλεισμού. Μπορεί να σας απαντήσω αύριο αν θέλετε σε αυτή την ερώτηση, γιατί τώρα σκέφτομαι μόνο τη νίκη”.

Πως περιμένει να αγωνιστεί η Σταντάρ: “Το μόνο σίγουρο είναι ότι σ' ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι και σε τέτοιο επίπεδο, όλες οι ομάδες μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Είμαστε η μοναδική ομάδα στην οποία δεν έβαλε γκολ η Σταντάρ, αλλά αυτό δεν φτάνει αύριο. Πρέπει να βάλουμε εμείς και θα προσπαθήσουμε με όλους τους τρόπους να το κάνουμε”.

Αν στόχος είναι το μηδέν στην άμυνα ή το γρήγορο γκολ: “Όταν παίζεις σε αυτό το επίπεδο, πρωταρχικός στόχος είναι να μην δεχτείς γκολ, αλλά και πως θα το καταφέρεις. Δεν σημαίνει ότι θα παίξεις αμυντικά. Υπάρχει και η επιθετική άμυνα. Είναι σίγουρα ντεζαβαντάζ να δεχτείς γκολ. Έχουμε δείξει ότι εντός έδρας αν πιάσουμε τον ρυθμό μας μπορούμε να δούμε κάθε αντίπαλο στα μάτια”.

Για την κατάσταση των Μέντες και Πέτριτς: “Ο Μέντες χθες προπονήθηκε κανονικά. Ο Πέτριτς έμεινε εκτός αλλά αυτό έγινε για καθαρά προληπτικούς λόγους και τίποτε περισσότερο”.

Για το ενδεχόμενο ενίσχυσης, εφ' όσον ο Παναθηναϊκός προκριθεί: “Το σημαντικό είναι να τελειώσει το παιχνίδι καλά. Υπάρχουν περιθώρια για οποιαδήποτε σκέψη αμέσως μετά, έχουμε ρόστερ από 25 παίκτες συν κάποιους πιτσιρικάδες και σε πρώτη φάση είμαστε καλά. Όσο αυξάνονται οι υποχρεώσεις της ομάδας χρειάζεται και η ενίσχυση. Αν χρειαστεί να κάνουμε κάτι, σας διαβεβαιώνω ότι εμείς από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι”.

Αν θα είναι ο Μπούι στην αποστολή: “Δεν έχει πολλές μέρες μαζί μας, ακόμη δεν ξέρει καλά καλά όλα τα ονόματα των συμπαικτών του. Θα δούμε. Θα δούμε και την αποψινή προπόνηση και θα αποφασίσουμε”.

Για τα ποσοστά των δύο αντιπάλων: “Την περασμένη εβδομάδα είπα ότι είναι 50-50. Αυτό θα πω και τώρα, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτε”.

Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο αρχηγός, Κάρλος Ζέκα, που ζήτησε απευθείας τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Αν υπάρχει πίεση στους παίκτες: “Έχουμε εξασφαλίσει ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν έχουμε πίεση. Ο στόχος μα είναι η νίκη. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, πως πρέπει να παίξουμε. Δεν υπάρχει πίεση, αντίθετα υπάρχει μεγάλη όρεξη”.

Τι πρέπει να κάνει καλύτερα ο Παναθηναϊκός σε σχέση με τη Λιέγη;

“Θα πρέπει να βελτιωθούμε στις τελικές προσπάθειες για να πετύχουμε γκολ. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να μπορούμε να τελειώνουμε τις φάσεις. Το πρώτο ημίχρονο του Βελγίου δεν ήταν αναμενόμενο για τον Παναθηναϊκό, υπήρξαν μεν κίνδυνοι αλλά ελέγξαμε τους αντιπάλους μας. Στο δεύτερο είχαμε εμείς τις ευκαιρίες και μπορούσαμε να πετύχουμε γκολ και να πάρουμε τη νίκη”.

Πως περιμένει τη Σταντάρ: “Δεν ξέρω πως θα εμφανιστούν και δεν μας ενδιαφέρει πως θα παίξουν εκείνοι, αλλά το πως θα παίξουμε εμείς. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Θα πιέσουν και οι αντίπαλοι γιατί ένα γκολ γι' αυτούς θα είναι βήμα πρόκρισης κι αν συμβεί εμείς θα χρειαζόμαστε δύο”.

Μήνυμα στον κόσμο: “Το μήνυμα είναι να συνεχίσουν να κάνουν ό,τι έκαναν και την προηγούμενη χρονιά., Ήταν φανταστικοί, υποστηρίζοντας και στα καλά και στα άσχημα. Να είναι δίπλα μας κι εμείς θα κάνουμε τα πάντα και για μας και για τους φιλάθλους και για τον σύλλογο”.

News 24/7

24MEDIA NETWORK