Παναθηναϊκός-Οντένσε 3-4

Το διαφαινόμενο εύκολο βράδυ μετατράπηκε σε μαρτύριο για τον Παναθηναϊκό. Η Οντένσε εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά του τριφυλλιού, "πάγωσε" το ΟΑΚΑ και έστειλε τους πράσινους στα play off του Europa League (3-4). Αποδοκιμασίες από τον κόσμο.

Παναθηναϊκός-Οντένσε 3-4

ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αιφνιδίασε τους πάντες με τη χρησιμοποίηση του Σίλβα Κλείτον στην κορυφή της επίθεσης, ενώ οι υπόλοιποι δέκα ήταν αυτοί που αγωνίστηκαν και στο πρώτο ματς στο Οντένσε.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πάρει τα ηνία του αγώνα από το ξεκίνημα, παρασυρόμενος και από τον ενθουσιασμό του κόσμου λόγω της παρουσίας του Σισέ στις εξέδρες. Όμως το γρήγορο γκολ τως Δανών στο 12' με τον Γιόχανσον, με τον Τζόρβα να διαμαρτύρεται για επιθετικό φάουλ του Ρεγκίνιουσεν, του ανέτρεψε τα πλάνα. Παράλληλα ήρθε ο τραυματισμός του Μαρίνου και στο 19' ο Πορτογάλος τεχνικός επιστράτευσε τον Τοτσέ στην πρώτη εμφάνιση του με την "πράσινη" φανέλα, μεταθέτοντας τον Νίνη στο δεξί άκρο της επίθεσης και τον Κλέιτον στον άξονα.

Το σχήμα έγινε πιο ορθολογικό αλλά έλειπε το καθαρό μυαλό, ενώ και τα λάθη στη μεσαία γραμμή, επέτρεπαν στους παίκτες της Οντένσε να βγάζουν επικίνδυνες κόντρες. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση προτού ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Η λύση ήρθε από μία στημένη μπάλα στο 35' όταν από το κόρνερ του Νίνη, ο Μπουμσόνγκ σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και στο σωστό χρόνο αυτή τη φορά, σε αντίθεση με το γκολ των Δανών που έδιωξε τη μπάλα προς τα πίσω, φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν εκρηκτικό για το τριφύλλι. Ο Τοτσέ συνδύασε το ντεμπούτο του με γκολ στο 50', δείχνοντας πως αν και δεν είναι ακόμη έτοιμος, έχει την αίσθηση του γκολ, ενώ στο 51' ο δραστήριος Σωτήρης Νίνης έχασε την ευκαιρία να κλειδώσει την πρόκριση, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι έπειτα από την ασίστ του Κλέιτον.

Οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού, όμως, είχαν πολλά προβλήματα με τον Ουτάκα και με δημιουργό τον Νιγηριανό επιθετικό, η Οντένσε κατάφερε να ισοφαρίσει άμεσα και κόντρα στη ροή του αγώνα με τον Ρούντ στο 58'.

Το γκολ αυτό επηρέασε τους παίκτες του Φερέιρα, οι Δανοί ήταν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και το ματς εξελίχθησε σε θρίλερ. Ο Πορτογάλος τεχνικός έβαλε τον Πετρόπουλο δίπλα στον Τοτσέ, ενώ έριξε στη μάχη και τον παθιασμένο Γιώργο Καραγκούνη που βραβεύτηκε πριν από το ματς για τις 100 ευρωπαϊκές του συμμετοχές.

Όμως χάθηκε η αυτοσυγκέντρωση, δεν υπήρχε καθαρό μυαλό και το αποτέλεσμα ήταν η Οντένσε να φτάσει στο 2-3 και στην πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ στο 80' με τον Καντρί, ενώ το γκολ του Αντρεάσεν στο 88', έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη πρόκριση των Δανών. 3-4 (μείωσε ο Πετρόπουλος στις καθυστερήσεις) μέσα στο ΟΑΚΑ σε μία βραδιά που εξελίχθηκε σε εφιάλτη για τους παίκτες του Φερέιρα και τη διοίκηση του συλλόγου.

ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Η άμεση ισοφάριση της Οντένσε έπειτα από το 2-1 του Τοτσέ. Οι Δανοί αντέδραψαν ψύχραιμα και εκμεταλλεύτηκαν την τρικυμία στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Το ματς είχε έρθει στα μέτρα των παικτών του τριφυλλιού με το τέρμα του Ισπανού αλλά το γκολ του Ρουντ στο 58' τους "εκοψε" τα πόδια.

MVP:

Ο Ουτάκα έκανε άνω κάτω την άμυνα του Παναθηναϊκού και οδήγησε τους Δανούς στην πρόκριση.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:

Για ακόμη μία φορά η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού. Οι "πράσινοι" δέχτηκαν 4 γκολ μέσα στην έδρα τους και σε κρίσιμες στιγμές για την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Δείτε videos από το ΟΑΚΑ:

Δείτε το live του αγώνα:

News 24/7

24MEDIA NETWORK