Όταν ο Παναθηναϊκός "σόκαρε" τους Γερμανούς την 11η Σεπτεμβρίου

Πέρασαν ακριβώς 15 χρόνια από τότε που ο Παναθηναικός θριάμβευε με 2-0 επί της Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν, στη σκιά του σοκαριστικού τρομοκρατικού χτυπήματος στους Δίδυμους Πύργους. Το Contra.gr θυμάται τη σπουδαία βραδιά του "τριφυλλιού" (pics+video).

Όταν ο Παναθηναϊκός "σόκαρε" τους Γερμανούς την 11η Σεπτεμβρίου

H 11η Σεπτεμβρίου είναι μία ημερομηνία που ξυπνάει -θέλοντας και μη- άσχημες αναμνήσεις καθώς πριν από ακριβώς 15 χρόνια ο κόσμος άλλαξε κατά πολύ με την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, ωστόσο για τους φίλους του Παναθηναϊκού υπάρχει ένας σοβαρός λόγος να αισθάνονται χαρά και υπερηφάνεια φέρνοντας στο νου τους εκείνη τη βραδιά.

Και αυτό γιατί λίγες ώρες μετά το δολοφονικό χτύπημα που αφαίρεσε τη ζωή από χιλιάδες ανθρώπους ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός πετύχαινε μία από τις πιο εντυπωσιακές εκτός έδρας νίκες του στο Champions League, επικρατώντας 2-0 της Σάλκε στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων.

Το "τριφύλλι" είχε τον τίτλο του αουτσάιντερ στην αναμέτρηση απέναντι στους Γερμανούς που έπαιζαν μπροστά στο ένθερμο κοινό τους στην νεότευκτη "Veltins-Arena" του Γκελζενκίρχεν, με τον αείμνηστο Γιάννη Κυράστα να στήνει ωστόσο υποδειγματικά την ομάδα του η οποία εξουδετέρωσε όλα τα επιθετικά ατού των Γερμανών και τους "πράσινους" να φυλάνε το καλύτερο για το τέλος.

Η πρώτη αλλαγή της ελληνικής ομάδας στο ματς, Γκόραν Βλάοβιτς (αντικατέστησε στο 68" τον Κόλκα) άνοιξε το σκορ στο 75' με απευθείας εκτέλεση φάουλ όπου όλοι οι παίκτες της Σάλκε που βρίσκονταν στο τείχος πήδηξαν και η μπάλα πέρασε από κάτω ενώ στο 80' ο Άγγελος Μπασινάς έβαλε το κερασάκι στην τούρτα του πράσινου θριάμβου με δεξί πλασέ μέσα από την περιοχή, ύστερα από υπέροχη ατομική ενέργεια και ασίστ του Μιχάλη Κωνσταντίνου.

Η συνέχεια εκείνης της σεζόν βρήκε τον Παναθηναϊκό να περνάει πανηγυρικά από την πρώτη φάση των ομίλων με 12 βαθμούς (4 νίκες σε 6 παιχνίδια), με τους "πράσινους" να παίρνουν το εισιτήριο της πρόκρισης και από τη δεύτερη φάση ομίλων και να φτάνουν μέχρι τα προημιτελικά όπου αποκλείστηκαν από την Μπαρτσελόνα μετά από δύο συγκλονιστικά ματς.

Όταν ο Παναθηναϊκός "σόκαρε" τους Γερμανούς την 11η Σεπτεμβρίου

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΣΑΛΚΕ (Στέφενς): Ρεκ, Φαν Κερκχόφεν, Χάιτο, Μέλερ (59' Βίλμοτς), Μπεμ (68' Ασαμόα), Φαν Χούγκνταλεμ (78' Τζόρτζεβιτς), Βάλντοκ, Κάμπουις, Νέμετς, Μπενζά, Αγκάλι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Κυράστας): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Χένρικσεν, Κυργιάκος, Φύσσας, Πάολο Σόουζα, Μπασινάς, Μικάελσεν (76' Βόκολος), Καραγκούνης, Κόλκα (68' Βλάοβιτς), Κωνσταντίνου (89' Σάριτς)

Σάλκε - Παναθηναϊκός (0-2)

News 24/7

24MEDIA NETWORK