Παιχνίδια... αξίας

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και τα παιχνίδια με την Οντένσε είναι κρίσιμα για τον Παναθηναϊκό τόσο για αγωνιστικούς λόγους όσο και για οικονομικούς. Ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης σχολιάζει με αριθμούς και ονόματα.

Παιχνίδια... αξίας
pao.jpg INTIME SPORTS

Οι αγώνες με την Οντένσε αξίζουν τουλάχιστον 5 εκ. ευρώ! Αν ο Παναθηναϊκός αποκλείσει τη δευτεραθλήτρια Δανίας, θα βάλει στα ταμεία του 2,1 εκ. ευρώ με την παρουσία του στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, εξασφαλίζει ταυτόχρονα τα 3 εκ. ευρώ από τη συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και πάει με ηρεμία τον Αύγουστο για την υπέρβαση των 15 εκ. ευρώ με το να μπει στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως τα 5 εκ. ευρώ έχουν ήδη υπολογιστεί από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού στο μπάτζετ της σεζόν που ξεκινά. Λογικό. Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί απέναντι στην Οντένσε αλλά στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ περιμένουν μεγαθήρια και επομένως με βάση τη λογική οδεύει για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Εάν, όμως, γίνει η υπέρβαση, σβήνει το έλλειμμα, η ψυχολογία του κόσμου πηγαίνει στα ύψη και υπάρχει προοπτική για μεγαλύτερη μεταγραφική ενίσχυση.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να αποκλείσει την Οντένσε διότι σε αντίθετη περίπτωση η ζημιά θα είναι μεγάλη!

Χάνει τα 2,1 εκ. ευρώ από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και με κακή ψυχολογία πάει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ για να σώσει τα 3 εκ. ευρώ από τη συμμετοχή στους ομίλους της συγκεκριμένης διοργάνωσης, με τον κίνδυνο μάλιστα να μείνει πρόωρα εκτός Ευρώπης, αν και στην κλήρωση θα είναι στους ισχυρούς, όμως, το πάθημα του Ολυμπιακού είναι πρόσφατο (το περασμένο καλοκαίρι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ).

Παράλληλα σε περίπτωση αποκλεισμού από την Οντένσε, δεν θα γίνει άλλη μεταγραφή, ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος να χρειαστεί να υπάρξει και νέα πώληση βασικού παίκτη (Λέτο;).

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται πάση θυσία την πρόκριση απέναντι στην Οντένσε για να μπορέσει να κερδίσει χρόνο αλλά το κυριότερο ηρεμία. Χρόνο για να μπορέσει ο Φερέιρα να βάλει στην ομάδα τα τέσσερα νέα μεταγραφικά αποκτήματα (Βιτόλο, Τοτσέ, Αμπέγε και Ζέκα), χωρίς γκρίνια και μεγαλύτερη πίεση σε περίπτωση αποκλεισμού.

Και είναι γνωστό άλλωστε στο ποδόσφαιρο πως αν "στραβώσει" το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς, η συνέχεια είναι ανάλογη και δύσκολα σηκώνεις κεφάλι!

News 24/7

24MEDIA NETWORK