ΠΑΟΚ vs Oυκρανία

Η παράδοση που έχει ο ΠΑΟΚ απέναντι στις ομάδες της Ουκρανίας. Διαβάστε αναλυτικά.

ΠΑΟΚ vs Oυκρανία

Η Μέταλιστ θα είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον "Δικέφαλο" να θέλει για δεύτερη συνεχόμενη φορά να "πετάξει" εκτός μια ομάδα της Ουκρανίας. Τελευταία φορά που έκανε κάτι τέτοιο ήταν την σεζόν 2011-12 όταν απέκλεισε την Καρπάτι, στην οποία αγωνιζόταν ο Λούκας Πέρεθ. Με συλλόγους της συγκεκριμένης χώρας πάντως ο "Δικέφαλος" είναι γεγονός πως ποτέ δεν είχε εύκολο έργο. Aς θυμηθούμε...

Με... κατεβασμένα τα χέρια απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου

Πρώτη... γνωριμία των "ασπρόμαυρων" με ομάδες από την Ουκρανία ήταν την επόμενη σεζόν της κατάκτησης του Πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα ήταν 20/10/76 όταν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Ντιναμό Κιέβου για το Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα και ηττήθηκε με 4-0 (Μπούριακ 13', 22', Κολάτοφ 26', Σλομποτιάν 54'). Ο "Δικέφαλος" δεν απέφυγε την ήττα (0-2 με γκολ των Κολάτοφ και Μπλαχίν) ούτε στον επαναληπτικό της Τούμπας (3/11/76).

Το παλικαρίσιο 2-2 με την Μέταλουργκ

Ηταν 15/09/05 όταν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα ήρθε ισόπαλος με 1-1 (Σαλπιγγίδης 25', Σισένκο 67') απέναντι στην Μέταλουργκ Ντόνετσκ. Το έργο του "Δικεφάλου" στον επαναληπτικό (29/09/05) δεν ήταν εύκολο, όμως οι "ασπρόμαυροι" δείχνοντας... ψυχή και μολονότι αγωνιζόταν με 9 παίκτες (αποβλήθηκαν οι Καρυπίδης στο 82' με δεύτερη κίτρινη και Γιασεμάκης στο 85' με απευθείας κόκκινη) στα τελευταία λεπτά, απέσπασαν την ισοπαλία με 2-2 (Κοσίριν 39', Σαλπιγγίδης 41', Κωνσταντινίδης 45', Σισένκο 57') και πήραν την πρόκριση για τους Ομίλους του Κυπέλλου UEFA.

Το πέναλτι-δώρο υπέρ της Σαχτάρ

Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Σαχτάρ (μόνο όμως στην Ουκρανία αφού βάσει κλήρωσης έτσι ήταν το συγκεκριμένο σύστημα) στις 20/10/05, "έπιασε" αρκετά καλή απόδοση όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης, Αλαν Κέλι, με πέναλτι... δώρο (o Ελάνο φάνηκε να βουτάει μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα του Χασιώτη) που έδωσε υπέρ των Ουκρανών, οι τελευταίοι πήραν την νίκη με 1-0 με σκόρερ τον Μπραντάο στο 66' . Ετσι ο "Δικέφαλος" έχασε πολύτιμο έδαφος για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αγχώθηκε, αλλά πέρασε

Δύο χρόνια πριν ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Καρπάτι, πρώην ομάδα του Λούκας Πέρεθ. Στις 18/08/2011 ο "Δικέφαλος" υποδέχτηκε τους Ουκρανούς κερδίζοντας με 2-0, με τέρματα των Αθανασιάδη (15') και Λίνο (56'). Στον επαναληπτικό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λούκας έγινε το 1-0 στο 45' και κάπου εκεί ο "Δικέφαλος" ήταν λογικό να αρχίσει να... αγχώνεται. Με τέρμα του Σωτήρη Μπαλάφα όμως στο 55' ", "γράφτηκε" το τελικό 1-1.

ΠΑΟΚ- Καρπάτι Λβιβ 2-0:

Καρπάτι Λβιβ-ΠΑΟΚ 1-1:

News 24/7

24MEDIA NETWORK