"Βαφτίστηκε" γκολκίπερ κι οδήγησε την Λουντογκόρετς στους ομίλους! (VIDEOS)

Μία από τις πιο σπάνιες και όμορφες ποδοσφαιρικές ιστορίες καταγράφηκε στο "Βασίλ Λέβσκι" της Σόφιας. Πρωταγωνιστής ήταν ένας κεντρικός αμυντικός της Λουντογκόρετς, ονόματι Κοσμίν Μότσι, ο οποίος "βαφτίστηκε" γκολκίπερ, απέκρουσε δύο πέναλτι της Στεάουα και χάρισε στην ομάδα του την παρθενική της πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

"Βαφτίστηκε" γκολκίπερ κι οδήγησε την Λουντογκόρετς στους ομίλους! (VIDEOS)

Όλα άρχισαν στο 119ο λεπτό της παράτασης, όταν ο βασικός γκολκίπερ της Λουντογκόρετς Βλάντισλαβ Στογιάνοβ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα επειδή ανέτρεψε τον Φερνάντο Βαρέλα που βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ.

Ο προπονητής της βουλγαρικής ομάδας Γκέοργκι Ντερμεντζίεβ είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές του, με συνέπεια τα γάντια του τερματοφύλακα να δοθούν σε έναν κεντρικό αμυντικό: τον Κοσμίν Μότσι!

Η μοναδική ενέργεια του 29χρονου πρώην άσου της Ντιναμό (σ.σ. μισητή αντίπαλος της Στεάουα) ως γκολκίπερ στην παράταση ήταν να αποκρούσει με γροθιές ένα κόρνερ των αντιπάλων. Ουσιαστικά, ανέλαβε δράση στη διαδικασία των πέναλτι.

Πρώτα, συνομίλησε με το διαιτητή Αλμπέρτο Ουντιάνο και τον αντίπαλο γκολκίπερ Γκιέντριους Αρλάουσκις, φορώντας τη φανέλα του αναπληρωματικού γκολκίπερ Ιβάν Τσβόροβιτς.

"Βαφτίστηκε" γκολκίπερ κι οδήγησε την Λουντογκόρετς στους ομίλους! (VIDEOS)

Κατόπιν, ευστόχησε στο πρώτο πέναλτι της διαδικασίας, παίρνοντας θάρρος για τη συνέχεια και εμψυχώνοντας τους συμπαίκτες του. Ήταν προφανές ότι η βραδιά του ανήκε.

Στη συνέχεια ο Βάντερσον, ο οποίος κράτησε ζωντανή την ομάδα του στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας με το γκολ του, έχασε πέναλτι. Η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της Στεάουα, αλλά ο Κοσμίν Μότσι απέκρουσε την προσπάθεια του Παούλ Πιρβουλέσκου και το 1-1 παρέμεινε μετά από δύο εκατέρωθεν εκτελέσεις.

Όλοι οι υποψήφιοι εκτελεστές βρήκαν στόχο, η διαδικασία είχε φτάσει στο 6-5 και ο Κορνέλ Ράπα κλήθηκε να σκοράρει για να κρατήσει την Στεάουα στο κόλπο της πρόκρισης. Φευ. Με μία εκτίναξη στη δεξιά πλευρά, ο Κοσμίν Μότσι απέκρουσε την προσπάθεια του συμπατριώτη του και χάρισε στην Λουντογκόρετς την παρθενική της πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν ανεπανάληπτες. Ένα υπέροχο ποδοσφαιρικό παραμύθι είχε μόλις ολοκληρωθεί και, όπως ήταν φυσικό, ο Κοσμίν Μότσι το πανηγύρισε με την ψυχή του.

Δείτε σε ένα video τα highlights του ματς και τη διαδικασία των πέναλτι

Διαβάστε ακόμη:

Στους ομίλους η Μπιλμπάο, τα χρειάστηκε η Άρσεναλ (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK