Preview: Οι μάχες των "16" του Champions League (Part 2)

Το Contra.gr αναλύει τα ζευγάρια Ρόμα - Ρεάλ Μαδρίτης και Γάνδη - Βόλφσμπουργκ για τη φάση των "16" του Champions League. Οι προσθήκες, οι αποχωρήσεις, οι παίκτες-κλειδιά, οι απώλειες της τελευταίας στιγμής και οι πιθανές ενδεκάδες.

Preview: Οι μάχες των "16" του Champions League (Part 2)

Η αυλαία της φάσης των "16" του Champions League άνοιξε την Τρίτη (17/02) με τα ζευγάρια Παρί Σεν Ζερμέν - Τσέλσι και Μπενφίκα - Ζενίτ. Την Τετάρτη διεξάγονται οι αναμετρήσεις Ρόμα - Ρεάλ Μαδρίτης και Γάνδη - Βόλφσμπουργκ.

Το Contra.gr, όπως χθες, έτσι και σήμερα, αναλύει την τωρινή αγωνιστική κατάσταση των τεσσάρων ομάδων σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν κι αγωνίστηκαν για τελευταία φορά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Οι προσθήκες, οι αποχωρήσεις, οι παίκτες-κλειδιά, οι απώλειες της τελευταίας στιγμής και οι πιθανές ενδεκάδες.

Ρόμα - Ρεάλ Μαδρίτης

Preview: Οι μάχες των "16" του Champions League (Part 2)

Ρόμα: Οι "τζιαλορόσι" τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του πέμπτου ομίλου, με μόλις έξι βαθμούς, παίρνοντας την πρόκριση στην ισοβαθμία με τη Λεβερκούζεν. Η πορεία στους ομίλους ήταν μετριότατη, με αποτέλεσμα οι Ρωμαίοι να... φλερτάρουν με τον αποκλεισμό. Στο πρωτάθλημα ξεκίνησαν με όνειρα και στόχους, αλλά έχουν μείνει 10 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Γιουβέντους, με συνέπεια ο μοναδικός εφικτός στόχος να είναι η είσοδος στην τριάδα.

Από τα μέσα Ιανουαρίου στο τιμόνι της Ρόμα βρίσκεται ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, καθώς ο Ρουντί Γκαρσιά είδε την πόρτα της εξόδου εξαιτίας της μέτριας πορείας της ομάδας. Ο Ιταλός τεχνικός είναι "παλιός γνώριμος" και φημίζεται για την αμυντική τακτική του, την οποία έχει καταφέρει -μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα- να "μπολιάσει" στην ομάδα.

Στα αγωνιστικά ζητήματα, οι γηπεδούχοι μετρούν αρκετές απώλειες, καθώς εκτός αποστολής βρίσκεται ο Βασίλης Τοροσίδης, ενώ αμφίβολοι είναι οι Κώστας Μανωλάς, Μοχάμεντ Σαλάχ, Ντανιέλε Ντε Ρόσι και Φραντσέσκο Τότι. Παρόλα αυτά, πιθανότατα οι δύο πρώτοι θα είναι στην αρχική ενδεκάδα μαζί με τους: Στσέζνι, Φλορένσι, Ρίντιγκερ, Ντιν, Ναϊνγκολάν, Πιάνιτς, Ελ Σαραουί, Περότι και Τζέκο σε σύστημα 4-2-3-1.

Κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου η Ρόμα ενισχύθηκε τόσο στην άμυνα με τον Έρβιν Ζουκάνοβιτς, όσο και στην επίθεση με τους Ντιέγκο Περότι και Στεφάν Ελ Σαραουί. Παρελθόν από το ρόστερ της ομάδας αποτελεί ο Ζερβινιό που μετακόμισε στην Κίνα για χάρη της Χεμπέι Φόρτσουν. Καταλυτική πρόκειται να είναι η παρουσία των Μανωλά-Ρίντιγκερ στο κέντρο της άμυνας, καθώς και οι Ράτζα Ναϊνγκολάν, Μίραλεμ Πιάνιτς στη μεσαία γραμμή.

Preview: Οι μάχες των "16" του Champions League (Part 2)

Ρεάλ Μαδρίτης: Οι Μαδριλένοι κατέκτησαν την κορυφή στον πρώτο όμιλο με 16 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Παρί Σεν Ζερμέν. Η ισπανική ομάδα, μαζί με την Μπάγερν Μονάχου διατηρεί την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης με 19 γκολ. Παράλληλα, έχει μία από τις καλύτερες άμυνες, αφού στη φάση των ομίλων δέχθηκε μόλις τρία γκολ.

Σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο, οι "μερένγκες" έχουν μία ειδοποιό διαφορά, αφού -πλέον- στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου βρίσκεται ο Ζινεντίν Ζιντάν, κι όχι ο Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος αποτελεί παρελθόν από τις 4 Ιανουαρίου, "πληρώνοντας το μάρμαρο" για την κάκιστη -με βάση τα δεδομένα- πορεία της Ρεάλ στο πρωτάθλημα.

Η επιλογή του Φλορεντίνο Πέρεθ να εμπιστευτεί τις τύχες της ομάδας στον "Ζιζού" έχει δόση ρίσκου, αλλά -μέχρι στιγμής- ο Γάλλος προπονητής τα έχει πάει πολύ καλά. Η Ρεάλ έχει μειώσει τη διαφορά από την κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος, αλλά έχει ακόμη... δρόμο.

Όσον αφορά στα αγωνιστικά ζητήματα, ο Ζιντάν δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών Μαρσέλο, Πέπε και Γκάρεθ Μπέιλ. Ο Ντάνι Καρβαχάλ αναμένεται να πάρει θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας, αντικαθιστώντας τον Βραζιλιάνο άσο, με τον Ντανίλο να παραμένει στα δεξιά. Η πιθανή ενδεκάδα του Γάλλου αποτελείται από τους: Νάβας, Ντανίλο, Βαράν, Ράμος, Καρβαχάλ, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο, Χάμες, Ρονάλντο και Μπενζεμά σε διάταξη 4-3-3.

Μπορεί η τριπλέτα των ΒΒC να "έσπασε" λόγω της απουσίας του Μπέιλ, αλλά παρόλα αυτά, ο Χάμες Ροντρίγκες αναμένεται να δώσει σημαντικές λύσεις στα άκρα της επιθετικής γραμμής. Παράλληλα, καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού θα παίξουν οι Τόνι Κρόος-Λούκα Μόντριτς και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος μετράει 11(!) γκολ και 3 ασίστ σε 6 αναμετρήσεις την εφετινή σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Γάνδη - Βόλφσμπουργκ

Preview: Οι μάχες των "16" του Champions League (Part 2)

Γάνδη: Η έκπληξη των ομίλων άφησε εκτός συνέχειας τις Βαλένθια και Λιόν και τερμάτισε στη δεύτερη θέση, πίσω από την "'άπιαστη" Ζενίτ. Η πρωταθλητές Βελγίου πραγματοποιούν γι' ακόμη μία χρονιά εξαιρετική πορεία στη Jupiler League, καθώς βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ισόβαθμοι στους 55 βαθμούς με την Μπριζ.

Σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι των ομίλων, οι οι Βέλγοι δεν έχουν σημαντικές αλλαγές. Παραμένουν μία σκληροτράχηλη και ποιοτική ομάδα, με εξαιρετικά άκρα και έναν φορ "killer", όπως είναι ο Λοράν Ντεπουάτρ (11 γκολ φέτος σ' όλες τις διοργανώσεις.

Ο Χάιν Βανχάεζεμπρουκ θα παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 3-5-2, με τον Σελς κάτω από τα γκολπόστ, τους Ραφίνια-Μίτροβιτς-Νιλσεν στο κέντρο της άμυνας, τους Κουμς, Νέτο, Μιλίτσεβιτς στη μεσαία γραμμή, τους Φόκετ και Ντεζαεγκερέ στα άκρα και τους Ντεπουάτρ-Σιμόν ως κεντρικό επιθετικό δίδυμο.

Βόλφσμπουργκ: Με μία επική ανατροπή (3-2) την τελευταία αγωνιστική, η Βόλφσμπουργκ "πέταξε" εκτός συνέχειας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κατέκτησε την κορυφή του δευτέρου ομίλου. Παρόλα αυτά, στο πρωτάθλημα δεν εξελίσσονται ιδανικά τα πράγματα, αφού η Κυπελλούχος Γερμανίας βρίσκεται στην όγδοη θέση με μόλις 30 βαθμούς, ύστερα από 21 αγωνιστικές.

Ανεξάρτητα από τη μέτρια πορεία στην Bundesliga, η Βόλφσμπουργκ έχει βλέψεις για την Ευρώπη. Βέβαια, το έργο της μόνο εύκολο δεν είναι, αφού οι τραυματισμοί έχουν "πληγώσει" τους λύκους. Εκτός βρίσκονται οι Μπας Ντοστ, Κάρλος Ασκούες, Ντιέγκο Μπενάλιο, Ζοσουά Γκιλαβογκί, αλλά κι ο τραυματίας Νάλντο.

Ο Ντίτερ Χέκινγκ αναμένεται να επιλέξει σύστημα 4-2-3-1, το οποίο θα αποτελείται από τους: Καστέλς, Γιουνγκ, Κνος, Ντάντε, Ροντρίγκες, Γκουστάβο, Τρας, Βιεϊρίνια, Καλιγκιούρι, Ντράξλερ, Κρούζε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Preview: Οι μάχες των "16" του Champions League (Part 1)

News 24/7

24MEDIA NETWORK