Μπάγερν Μονάχου-Μαρσέιγ 2-0

Η Μπάγερν Μονάχουν έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στη Μαρσέιγ και με 2 τέρματα του Ίβιτσα Όλιτς, όπως και στη Μασσαλία, επιβλήθηκε 2-0 και στη βαυαρική πρωτεύουσα, με συνέπεια να πάρει πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League, όπου περιμένει τη Ρεάλ Μαδρίτης.

(From R) Bayern Munich's French midfielder Franck Ribery, Bayern Munich's Croatian striker Ivica Olic and Bayern Munich's defender Diego Contento celebrate during the UEFA Champions League second leg quarter-final football match FC Bayern Munich vs Olympique de Marseille in Munich, southern Germany, on April 3, 2012. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE (Photo credit should read CHRISTOF STACHE/AFP/Getty Images)
(From R) Bayern Munich's French midfielder Franck Ribery, Bayern Munich's Croatian striker Ivica Olic and Bayern Munich's defender Diego Contento celebrate during the UEFA Champions League second leg quarter-final football match FC Bayern Munich vs Olympique de Marseille in Munich, southern Germany, on April 3, 2012. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE (Photo credit should read CHRISTOF STACHE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η ταυτότητα του αγώνα

Φάση: Προημιτελικά (επαναληπτικός)

Γήπεδο: Άλιαντς Αρένα

Διαιτητής: Σβ. Ο. Μόεν Βοηθοί: Κ. Τ. Χάγκλουντ, Φρ. Άντας

4ος Διαιτητής: Ε. Μπέρντσεν Βοηθοί περιοχής: Τ. Χ. Χάγκεν, Κ. Χ. Γιόνσεν

Σκόρερ: 13', 37' Όλιτς

Κίτρινες κάρτες: 64' Αλάμπα - 37' Μπια

Κόκκινες κάρτες: -

Το live του αγώνα

Εικόνα αγώνα

Το 2-0 του "Βελοντρόμ" προμήνυε ένα ανοιχτό ματς από τη Μαρσέιγ και εφόσον οι γηπεδούχοι δεν έχουν συνηθίσει να αμύνονται, το κοινό εκ προοιμίου είχε ποντάρει τα χρήματα του εισιτηρίου στο σωστό παιχνίδι. Αλλά στα πρώτα λεπτά, έβλεπε τη λάθος ομάδα να απειλεί. Με τους Λοΐκ Ρεμί και Αντρέ Αγιού, οι Μασσαλοί έψαχναν το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Ο Μανουέλ Νόιερ και η αστοχία απάντησαν αρνητικά στο αίτημα κι από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση ο Ίβιτσα Όλιτς. Άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό κι έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο των φιλοξενουμένων.

Η αντίδρασή τους ήταν υποτονική. Το τέρμα του αναπληρωματικού του Μάριο Γκόμεθ (που έμεινε στον πάγκο μαζί με τον Άριεν Ρόμπεν) άνοιξε την όρεξη των Βαυαρών, που είχαν ένα καταιγιστικό 8λεπτο, με 7 σουτ και τον Στιβ Μανταντά να εξουδετερώνει κάθε αντίπαλη προσπάθεια. Δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά στο 37ο λεπτό, όταν η υποδειγματική αντεπίθεση της Μπάγερν κατέληξε στο 2ο τέρμα του Όλιτς και στην εξαφάνιση των όποιων ελπίδων διατηρούσαν οι Γάλλοι.

Ο τραυματισμός και η αντικατάσταση του Τόμας Μίλερ προηγήθηκε του ημιχρόνου. Το 2ο μέρος άρχισε με την 1η αλλαγή και του Ντιντιέ Ντεσάμπ, με τον Μόργκαν Αμαλφιτανό να παίρνει τη θέση του Ζερεμί Μορέλ και τους φιλοξενούμενους να γίνονται πιο επιθετικοί. Μόνο στα χαρτιά, αφού στην πράξη η Μπάγερν διατηρούσε το πάνω χέρι και δεν επέστρεπε στους Γάλλους να αντιδράσουν.

Με το πέρασμα των λεπτών, η Μαρσέιγ κέρδισε ορισμένα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και για να τα κρατήσει, ο Ντεσάμπ έριξε στο ματς τον Σαρλ Καμπορέ. Εις μάτην, αφού με κορυφή τον Μπραντάο, οι Γάλλοι ήταν ουσιαστικά ακίνδυνοι. Ο "χορός" των αλλαγών έφερε στον αγώνα και τους Γκόμεθ και Αντρε Πιερ Ζινιάκ στη συνέχεια, δίχως αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι φρόντισαν να ρίξουν το ρυθμό και να αυξήσουν την απογοήτευση των Γάλλων, με συνέπεια τα τελευταία λεπτά να κυλήσουν δίχως αξιομνημόνευτα γεγονότα, πλην του τελικού σφυρίγματος του διαιτητή.

Κλειδί αγώνα

Το γρήγορο τέρμα του Όλιτς "έσβησε" κάθε όνειρο ανατροπής των Μασσαλών. Και μάλιστα η επίτευξή του μετά από 2-3 καλές στιγμές τους, έκανε ακόμα πιο "βαριά" τα πόδια των Γάλλων.

MVP

Θα μπορούσε να είναι ο Στιβ Μανταντά, ωστόσο ο Όλιτς έχει περιοριστεί σε σποραδικές εμφανίσεις τη φετινή σεζόν λόγω του οίστρου του Γκόμεθ και σε αυτήν τη σπάνια ευκαιρία που απέκτησε στη διοργάνωση, απέδειξε πως και αυτός γνωρίζει καλά την τέχνη του γκολ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εξάλλου, ακόμα θυμάται το πάθημα του 2010...

Αδύναμος κρίκος

Το κοουτσάρισμα του Ντεσάμπ τον τελευταίο καιρό δέχεται σκληρή κριτική και σε ένα τόσο σημαντικό ματς, οι εμμονές του δεν του βγήκαν (ούτε τώρα). Η τετράδα της επίθεσης δεν μπορεί να συνεργαστεί, με βασικό αίτιο το... δεκάρι Μπραντάο, παρ' όλα αυτά, την εμπιστεύθηκε σε μία τόσο σημαντική και δύσκολη αποστολή. Δίχως επιτυχία, φυσικά...

Μπάγερν Μονάχου-Μαρσέιγ 2-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK