Πρώτη και καλύτερη η Ατλέτικο, πέρασε με ήττα η Ζενίτ

Κόντρα στην εξέλιξη του αγώνα, η Ατλέτικο νίκησε 2-0 την Πόρτο στη Μαδρίτη και βοήθησε την Ζενίτ να περάσει στην επόμενη φάση παρά την ήττα της από την Αούστρια στη Βιέννη (4-1). Τέσσερα δοκάρια είχε η Πόρτο!

Πρώτη και καλύτερη η Ατλέτικο, πέρασε με ήττα η Ζενίτ

Ατλέτικο Μαδρίτης-Πόρτο 2-0

(14' Γκαρσία, 37' Ντιέγκο Κόστα)

Η Πόρτο καιγόταν για τη νίκη αλλά δεν εξαρτιόταν μόνο από τα δικά της πόδια. έπρεπε, σε κάθε περίπτωση, να χάσει βαθμούς και η Ζενίτ στη Βιέννη. Οι πρωταθλητές Πορτογαλίας όμως αν και έπαιξαν καλά, αν και πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν στο άλλο ματς, έμειναν έξω.

Ο,τι και αν έκανε η Πόρτο στο "Βιθέντε Καλδερόν" δεν της έπιανε. Σημάδεψε το δοκάρι στο 7', δέχθηκε γκολ στην πρώτη καλή ευκαιρία της Ατλέτικο με τον Γκαρσία στο 14'. Εν συνεχεία είχε και άλλο δοκάρι (21΄) συν το χαμένο πέναλτι του Ινσούα (28') πλην το γκολ δεν ήρθε ποτέ. Αντιθέτως, ο Ντιέγκο Κόστα έκανε σαν σε προπόνηση το 2-0 για την Ατλέτικο και άφησε τους Πορτογάλους που σημάδεψαν για τρίτη φορά το δοκάρι με το παράπονο.

Στο δεύτερο μέρος η Πόρτο έπαιξε περισσότερο για να αντικρούσει την κακή της μοίρα παρά για να προκριθεί. Ακουγε στο ραδιόφωνο τη Ζενίτ να δέχεται το ένα τέρμα πίσω από το άλλο στη Βιέννη, εκείνη όμως επέμενε να σημαδεύει τα δοκάρια. Το τέταρτο και τελευταίο εξ αυτών ήρθε στο 69'.

Ατλέτικο: Αρανθούμπια, Αντλερβέιρελντ, Χάβι Μπανκίγιο, Ινσούα, Μιράντα, Κόκε, Ραούλ Γκαρσία, Γκάμπι, Τόρες (62' Τουράν), Αντριάν Λόπεθ (82' Μπαμπτιστάο), Ντιέγκο Κόστα (46' Βίγια).

Πόρτο: Χέλτον, Ντανίλο, Μαϊκόν, Μανγκάλα, Σάντρο, Λούτσο Γκονσάλες (64' Τσίλας), Τζόσουε (46' Λικά), Φερνάντο, Ντεφούρ (78' Ερέρα), Τζάκσον Μαρτίνες, Βαρέλα.

Πρώτη και καλύτερη η Ατλέτικο, πέρασε με ήττα η Ζενίτ

Αούστρια Βιέννης-Ζενίτ 4-1

(44' και 51' Χόσινερ. 48' Τζουν, 93' Κιέναστ-35' Κερζακόφ)

Η Αούστρια δεν είχε κανένα βαθμολογικό κίνητρο αλά ήθελε να χαρίσει μία νίκη στο κοινό της στο Τσάμπιονς Λιγκ, για την ακρίβεια την πρώτη νίκη της ιστορίας της στο μεγαλύτερο διασυλλογικό θεσμό.

Αυτή η ταπεινή, στο πρώτο άκουσμα, επιδίωξη αποδείχθηκε πολύ πιο ισχυρή από το κίνητρο πρόκρισης της Ζενίτ. Οι Ρώσοι, αν και προηγήθηκαν με τον Κερζακόφ στο 35' στη συνέχεια έκαναν ότι μπορούσαν για να ρίξουν τόνους προβληματισμού στην πρόκρισή τους.

Ισοφαρίστηκαν γρήγορα με τον Χόσινερ (44'), έμειναν επίσης γρήγορα στο δεύτερος μέρος πίσω στο σκορ (48' Τζουν) και εν συνεχεία έτρεχαν και...δέχονταν γκολ. Η Αούστρια σκόραρε άλλες δύο φορές στο ανοιχτό γήπεδο (51' και 93') και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρώτη νίκη της ιστορίας του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ζενίτ προκρίθηκε και έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο από φάση ομίλων έχοντας μαζέψει μόλις 6 πόντους.

Αούστρια: Λίντνερ, Ροτζούλι, Ορτλετσνερ, ΣΟΎτνερ, Μάντερ, Χόλαντ, Ντιλάβερ, Τζουν (83' Κιέναστ), Χόσινερ, Μουργκ (60' Ρόγερ), Στάνκοβιτς (68' Σίμκοβιτς)

Ζενίτ: Λοντίγκιν, Ανσάλντι (83' Σμολνίκοφ), Κρισίτο, Λόμπαερτς, Χουμποκάν, Σιρόκοφ, Ζιριανόφ (63' Αρσάβιν), Φαϊζούλιν (83' Μπίστροφ), Βίτσελ, Χουλκ, Κερζακόφ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK