Ιμπραχίμοβιτς: "Σταμάτησα να παίζω όταν διαμαρτυρήθηκε ο Μέσι"

Στην επιθυμία του Λιονέλ Μέσι να αγωνίζεται στον άξονα οφείλεται ο παραγκωνισμός του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στην Μπαρτσελόνα, όπως τόνισε ο Σουηδός σε συνέντευξή του στο "CNN".

Ιμπραχίμοβιτς: "Σταμάτησα να παίζω όταν διαμαρτυρήθηκε ο Μέσι"

"Όλα άρχισαν καλά, αλλά μετά ο Μέσι άρχισε να μιλάει. Ήθελε να παίζει στο κέντρο και όχι στην πτέρυγα, οπότε το σύστημα άλλαξε από 4-3-3 σε 4-5-1. Θυσιάστηκα και δεν είχαν την ελευθερία που χρειαζόμουν στο γήπεδο ώστε να πετύχω", δήλωσε ο πρώην "μπλαουγκράνα" (2009-2010), ο οποίος άρχισε τη σεζόν σκοράροντας στα πρώτα 5 παιχνίδια πρωταθλήματος (ρεκόρ), έκρινε το clasico του "Καμπ Νόου" με το γκολ που σημείωσε, αλλά αποχώρησε ως αποτυχημένος.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης επιρρίπτει εδώ και χρόνια στον Πεπ Γκουαρδιόλα, τον οποίο ειρωνικά έχει χαρακτηρίσε ι "φιλόσοφο", ενώ έχει δηλώσει πως "είχε στα χέρια του μία Ferrari και την οδηγούσε ως Fiat".

Στην αυτοβιογραφία του "I am Zlatan", μιλώντας για τον Καταλανό τεχνικό, ανέφερε: "Ο Γκουαρδιόλα με κοιτούσε επίμονα και τα έχασα. Σκέφτηκα 'αυτός είναι ο εχθρός μου, που ξύνει το καραφλό κεφάλι του!'. Του φώναξα 'δεν έχεις αρχ...' και πιθανότατα χειρότερα πράγματα από αυτό. Πρόσθετα 'τα κάνεις πάνω σου λόγω του Μουρίνιο. Να πας στο διάολο'".

Στη συνέντευξή του στην εκπομπή "World Sport CNN" του Πέδρο Πίντο, ο "Ίμπρα" δεν παίρνει πίσω τίποτα από όσα έγραψε τότε, αλλά διευκρινίζει: "Για να είμαστε ξεκάθαροι, μιλούσα για τον Πεπ ως άνθρωπο, όχι ως προπονητή. Για μένα, ως προπονητής είναι φανταστικός. Ως άνθρωπος, μπορούμε να το συζητήσουμε".

Για την Μπαρτσελόνα, πάντως, δεν είχε κακό λόγο: "Το 'Καμπ Νόου' είναι φανταστικό. Έπαιξα ένα χρόνο εκεί και ήταν μία σπουδαία εμπειρία, ένας φανταστικός χρόνος. Έμαθα πολλά, έξω από το γήπεδο, μέσα στο γήπεδο, και για μένα είναι ένας εκπληκτικός σύλλογος και έχω μόνο θετικά πράγματα να πω. Όταν επιστρέψω, ελπίζω ότι θα έχουμε ένα καλό παιχνίδι και θα το απολαύσω".

Όταν κλήθηκε να μιλήσει για τον εαυτό του και την κριτική που του έχει ασκηθεί για τον χαρακτήρα του, αντέδρασε: "Νομίζω ότι ο κόσμος έχει μία συγκεκριμένη εικόνα για μένα. Του αρκεί κάποιος σε μία εφημερίδα να λέει ότι έχω άσχημο χαρακτήρα και μετά όλοι συντάσσονται με αυτήν την άποψη. Εάν ο κόσμος με κρίνει με αυτόν τον τρόπο, τότε το αποδέχομαι, διότι είναι μέρος του παιχνιδιού".

"Αλλά εάν με γνωρίσεις, θα αποκτήσεις διαφορετική άποψη. Όπως όταν ήρθα στην Παρί Σεν Ζερμέν, όλοι με αποκαλούσαν 'κακό παιδί', επειδή όλοι νόμιζαν ότι είμαι έτσι. Δεν είμαι. Ποτέ μην κρίνεις ένα άτομο, εάν δεν το γνωρίζεις. Δεν είμαι δύσκολος για να δουλέψεις μαζί μου, πίστεψέ με. Όταν έχεις την εμπιστοσύνη μου, θα δώσω το 200% για σένα. Όταν δεν την έχεις...".

News 24/7

24MEDIA NETWORK