Τι θα δούμε την Τρίτη στο Champions League

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έφτασε. Ο έρωτας τον ανδρών είναι εδώ. Το ημερολόγιο δείχνει υπερήφανα 18 Φεβρουαρίου και όλοι γνωρίζουμε τι εστί αυτό. Μετά από 74 ημέρες, μετά από 1.774 ώρες από το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή στο "χιτσκοκικό, γκρανγκινιολικό" φινάλε του Νάπολι - Άρσεναλ, ήρθε η ώρα να πάρουν φωτιά τα μηχανάκια των delivery.

Τι θα δούμε την Τρίτη στο Champions League
messi.jpg

Μετά από 2,5 μήνες αποχής, ας δούμε τι κενά υπάρχουν και πώς θα ενώσουμε την 11η Δεκεμβρίου 2013 με τη 18η Φεβρουαρίου 2014 και τα πρώτα 2 παιχνίδια της φάσης των 16, την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Μπαρτσελόνα στην Αγγλία και της Λεβερκούζεν με την Παρί Σεν Ζερμέν στη Γερμανία.

Ο δεκάλογος της Τρίτης

Γκολ. Μέσα στο 2013-2014, η Μάντσεστερ Σίτι έχει σκοράρει 117 φορές και η Μπαρτσελόνα 111. Είναι οι δύο ομάδες με τα περισσότερα γκολ στον πλανήτη (ακολουθούν Ρεάλ Μαδρίτης με 101 και Μπάγερν Μονάχου με 99) και διαθέτουν γραμμές κρούσης ικανές να σμπαραλιάσουν οποιαδήποτε άμυνα. Πόσο μάλλον την αντίπαλη στον αγώνα του "Ιτιχάντ", που τόσο στο ένα "στρατόπεδο" όσο και στο άλλο δεν φημίζεται για τη στιβαρότητα της.

Τι θα δούμε την Τρίτη στο Champions League

Σέρχιο Αγκουέρο. Ο αρχισκόρερ των "πολιτών", πάντως, δεν θα προλάβει το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων. Ο τραυματισμός του δεν του το επιτρέπει κι έτσι θα περιμένει λίγες ημέρες ακόμα για να επιστρέψει στα γήπεδα. Ίσως και καλύτερα, ώστε να έχει πάρει κάποια λεπτά συμμετοχής στα πόδια του, πριν πέσει στη φωτιά.

Τι θα δούμε την Τρίτη στο Champions League

Λιονέλ Μέσι. Αντιθέτως, ο παρτενέρ του στην εθνική Αργεντινής και φίλος του επανέρχεται στον θεσμό μετά από τον τραυματισμό στα μέσα Νοεμβρίου και δείχνει ορεξάτος. Έκανε το "ζέσταμά" του με Ρεάλ Σοσιεδάδ, Χετάφε κλπ. και τώρα ήρθε η ώρα να αποδείξει ότι όντως επέστρεψε για τα καλά και είναι έτοιμος να πετύχει εκεί όπου απέτυχε πέρυσι: να οδηγήσει τους Καταλανούς σε μία ιστορική 4η κατάκτηση του τροπαίου σε 9 χρόνια.

Τι θα δούμε την Τρίτη στο Champions League

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Υπάρχει, βέβαια, ένας σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που δεν συμφωνεί με τα παραπάνω. Ο Σουηδός επιθετικός βρίσκεται στη φόρμα της ζωής του και παρότι αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα στην πλάτη, έχει πάρει από το χέρι την Παρί Σεν Ζερμέν και θέλει να την οδηγήσει σε ανεπανάληπτες επιτυχίες. Με 32 γκολ και 13 ασίστ σε 34 παιχνίδια με τους Γάλλους φέτος, διεκδικεί τον μοναδικό διασυλλογικό τίτλο που απουσιάζει από τις προθήκες του.

Τι θα δούμε την Τρίτη στο Champions League

Τακτική. Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι δείχνει να προσαρμόζει τα πλάνα του στον αντίπαλο, όταν πρόκειται για κάποιο σπουδαίο παιχνίδι. Η παρουσία του Μαρτίν Ντεμιτσέλις στα χαφ στον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Τσέλσι ήταν μία τέτοια κίνηση από τον Χιλιανό τεχνικό (απέβη καταστροφική), όπως και το 4-3-1-2 που χρησιμοποίησε το 2009-2010 ως τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στην Μπαρτσελόνα, στην ήττα του 2ου γύρου με 2-0 μέσα στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου". Μεταβολές που δεν έχουν φέρει εις πέρας την αποστολή τους και που εάν εφαρμοστούν ξανά, δεν διαθέτουν περιθώρια για νέες αποτυχίες.

Ψυχολογία. Η Λεβερκούζεν δεν έχει ξεφουσκώσει ακόμα, αλλά δεν αποτελεί τη 2η δύναμη του γερμανικού ποδοσφαίρου, ό,τι κι αν λέει ο βαθμολογικός πίνακας της Bundesliga. Πέντε ήττες στα 7 τελευταία επίσημα παιχνίδια φανερώνουν την πραγματική δυναμική της ομάδας του Σάμι Χίπια, που έπαιζε πάνω από τον πήχη της για περίπου 3 μήνες. Εάν ο Φινλανδός τεχνικός καταφέρει να ανασυντάξει ένα ενθουσιώδες σύνολο πριν από ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι, είναι εφικτό να δούμε μία ομάδα που δικαίως βρίσκεται στα νοκ άουτ του θεσμού.

Τι θα δούμε την Τρίτη στο Champions League
© GETTY IMAGES

Mind games. Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν περιορίζεται στον Αρσέν Βενγκέρ και στα του εσωτερικού. Παίζει mind games αποσκοπώντας και στο Champions League. "Η χειρότερη Μπαρτσελόνα εδώ και πολλά χρόνια", δήλωσε τη Δευτέρα για τους Καταλανούς, που συνήθως δίνουν βαρύτητα στα λόγια του Special One. Στην προκειμένη περίπτωση, μία επιτυχία στην έδρα όπου προ 4 ημερών η Τσέλσι του Πορτογάλου δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε μία ευκαιρία σε 90 λεπτά αγώνα, είναι μία αποστομωτική απάντηση.

Τι θα δούμε την Τρίτη στο Champions League

Εκατομμύρια. Πέρυσι, ένας ποδοσφαιριστής που η Παρί κοστολογούσε στα 40.000.000 ευρώ, ο Μάρκο Βεράτι, έμεινε στον πάγκο για να αγωνιστεί ο 37χρονος Ντέιβιντ Μπέκαμ απέναντι στην Μπαρτσελόνα, στα προημιτελικά του θεσμού. Ο Λούκας Μούρα των 42.000.000 ευρώ έχει κορνιζαρισμένη στο σαλόνι του την ταυτότητα του παγκίτη. Ο ηγέτης της σεζόν 2011-2012, μεταγραφή αξίας 42.000.000 ευρώ, Χαβιέρ Παστόρε, αποδοκιμάζεται τις περισσότερες φορές που μπαίνει ως αλλαγή στο "Παρκ ντε Πρενς". Το Μπρόντγουεϊ του ποδοσφαίρου είναι μπροστά τους. Η σκηνή είναι εκεί για να κάνουν απόσβεση, να δικαιολογήσουν τα εκατομμύρια που φιγουράρουν δίπλα από το όνομά τους.

Τι θα δούμε την Τρίτη στο Champions League

Head to head. Μαζί κατέκτησαν τα πάντα στην πρώτη χρονιά της Pep Team. Αντιπροσώπευαν κάτι διαφορετικό, γι' αυτό και σπάνια έπαιξαν μαζί στον χώρο του κέντρου. Ο Σέρχιο Μπουσκέτς εκκινεί το αέναο τίκι τάκα των "μπλαουγκράνα", ο Γιάγια Τουρέ -πλέον- μεταφέρει την μπάλα έξω από την περιοχή του αντιπάλου σαν πολιορκητικός κριός. Ίσως οι καλύτεροι παίκτες στο στοιχείο τους, που σε μία άλλη ομάδα θα αλληλοσυμπληρώνονταν. Τώρα, θα συγκρουστούν...

Τι θα δούμε την Τρίτη στο Champions League

Κώστας Σταφυλίδης. Κι όμως, ελληνικό ενδιαφέρον υπάρχει από αυτήν την εβδομάδα στον θεσμό. Κάθε γερμανικός σύλλογος πλην της Μπάγερν διαθέτει κι από έναν Έλληνα αμυντικό στο ρόστερ της και για λογαριασμό της Λεβερκούζεν αυτός είναι ο 20χρονος αριστερός μπακ. Μπορεί να μετράει μόνο μία συμμετοχή με την πρώτη ομάδα, το βέβαιο είναι ότι παίρνει εμπειρίες, έστω κι αν δεν αναμένεται να συνεισφέρει στις υποχρεώσεις του συλλόγου του σε αυτήν τη διοργάνωση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK