"Απέδρασε" από το Όσλο η Ουγγαρία

Η Ουγγαρία επικράτησε με 1-0 της Νορβηγίας στο Όσλο και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2016. Καλύτεροι οι γηπεδούχοι, αλλά βρήκαν απέναντι τους έναν εξαιρετικό Γκάμπορ Κίραλι.

"Απέδρασε" από το Όσλο η Ουγγαρία

Η Ουγγαρία "απέδρασε" με το διπλό από το Όσλο, επικρατώντας με 1-0 της Νορβηγίας στο πλαίσιο της πρώτης αναμέτρησης για τα μπαράζ του Euro 2016. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο κι έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 10λεπτου, αλλά ο "γερόλυκος" Γκάμπορ Κίραλι αρνήθηκε το γκολ με εντυπωσιακές αποκρούσεις.

Η έντονη πίεση των Νορβηγών "αφύπνισε" τους παίκτες του Μπερντ Στορκ , οι οποίοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και έφθασαν στο γκολ στο 26ο λεπτό με φαλτσαριστό σουτ του Λάζλο Κλάινχαϊσλερ. Σημαντικό μερίδιο ευθύνης φέρει ο γκολκίπερ των γηπεδούχων, Έριαν Νίλαντ που αιφνιδιάστηκε από την πορεία της μπάλας. Πριν την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου, η Ουγγαρία "άγγιξε" το 0-2, όμως η κεφαλιά του Άνταμ Σάλαϊ πέρασε πάνω από την εστία του Νίλαντ.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στη Νορβηγία, η οποία έχασε τεράστιες ευκαιρίες να φέρει το ματς στα ίσα, αλλά o Κίραλι δήλωσε "παρών" κι έσωσε την ομάδα του, με τρομερές επεμβάσεις. Στο 88', ο νεοεισελθών Άντρε Χέλαντ είχε τη δυνατότητα να αναδειχθεί σε άνθρωπο του αγώνα, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι στην κεφαλιά που επιχείρησε, καθώς "τράνταξε" το οριζόντιο δοκάρι του Κίραλι.

Οι συνθέσεις

Νορβηγία (4-4-2): Νίλαντ, Χόφλαντ, Ελαμπντελαουί, Φόρεν, Χέγκλι, Σκίελμπρεντ (86' Χέλαντ), Γιόχανσεν, Μπέργκετ (74' Ελιουνούσι), Τετέι, Χένρικσεν, Σέντερλουντ (61' Μ. Πέντερσεν).

Ουγγαρία (4-4-2): Κίραλι, Γκούζμιτς, Φιόλα, Λανγκ, Κάνταρ, Γκέρα, Κλάινχαϊσλερ (72' Νάγκι), Τζούτζακ (76' Λόβρεντσιτς), Έλεκ, Νέμεθ, Σάλαϊ (90' Πρίσκιν).

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των μπαράζ

Πέμπτη (12/11)

21:45 Νορβηγία - Ουγγαρία 0-1

(26' Κλάινχαϊσλερ)

Παρασκευή (13/11)

21:45 Βοσνία & Ερζεγοβίνη - Ιρλανδία

Σάββατο (14/11)

21:45 Ουκρανία - Σλοβενία

21:45 Σουηδία - Δανία

News 24/7

24MEDIA NETWORK