Πλήρωσε το μάρμαρο ο Πένεβ

Η Βουλγαρία δεν πραγματοποιεί καλή πορεία στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016, με συνέπεια η ποδοσφαιρική της ομοσπονδία να λάβει τα μέτρα της.

Πλήρωσε το μάρμαρο ο Πένεβ

Ως εκ τούτου, ο Λιούμποσλαβ Πένεβ αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της γειτονικής ομάδας μετά και την εντός έδρας ισοπαλία με την αδύναμη Μάλτα.

"Αναλύσαμε την κατάσταση στην εθνική. Σε όλη την τριετία με τον Λιούμπο Πένεβ, ο οποίος κατέγραψε εννέα νίκες, επτά ισοπαλίες και οκτώ ήττες, η ομάδα δεν έδειξε καλά στοιχεία, ιδίως τον τελευταίο χρόνο", είπε ο πρόεδρος Μπόρισλαβ Μιχαΐλοβ.

Ο άλλοτε επιθετικός της Βαλένθια και της Ατλέτικο Μαδρίτης είχε προσληφθεί τον Νοέμβριο του 2011 και σε μεγάλο βαθμό είχε επαινεθεί για τη σκληρή πειθαρχία που είχε επιβάλει στους παίκτες του.

Εντούτοις, μετά τις ήττες από Κροατία και Νορβηγία, καθώς και την εντός έδρας ισοπαλία με την Μάλτα, η οποία έριξε στην 4η θέση την Βουλγαρία, ο 48χρονος τεχνικός απολύθηκε από την τεχνική ηγεσία.

Ο Λιούμποσλαβ Πένεβ ήταν μέλος της καλύτερης εθνικής Βουλγαρίας όλων των εποχών, αλλά είχε χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994 επειδή είχε διαγνωσθεί με καρκίνο στους όρχεις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK