"Πολιτική πρόκληση" και "ξεφτίλα των Σέρβων"

Ο υπουργός εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, χαρακτήρισε τα γεγονότα στον αγώνα με την Αλβανία: "σχεδιασμένη ενέργεια πολιτικής πρόκλησης", με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα να κάνει λόγο για "εξευτελιστική εμφάνιση των Σέρβων".

"Πολιτική πρόκληση" και "ξεφτίλα των Σέρβων"

Μιλώντας στην εφημερίδα Blic του Βελιγραδίου, o υπουργός εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, τόνισε: "Πρόκειται για ένα άνευ προηγουμένου γεγονός σε ποδοσφαιρικό αγώνα και ήταν σχεδιασμένο. Για εμένα, το βασικό ερώτημα είναι τώρα πώς θα αντιδράσουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η UEFA. Εάν κάποιος από τη Σερβία ανέμιζε μια σημαία με τη μεγάλη Σερβία στα Τίρανα ή στην Πρίστινα, θα ήταν ήδη στην ατζέντα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ιδιαίτερα αντιφατικό σχετικά με αυτό το περιστατικό είναι το γεγονός ότι προκλήθηκε από τον αδελφό του Αλβανού πρωθυπουργού, ο οποίος ήταν εδώ ως επισκέπτης. Όλο αυτό προσδίδει στο επεισόδιο μια πολιτική διάσταση και πρόκειται για ενέργεια πολιτικής πρόκλησης".

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, με ανάρτησή του στο Facebook, εξαπέλυσε επίθεση στους Σέρβους, δηλώνοντας περήφανος για την εμφάνιση της αλβανικής ομάδας. Σημειώνεται πως ο αδερφός του, Όλσι Ράμα, συνελήφθη προσωρινά καθώς θεωρήθηκε υπεύθυνος για το επεισόδιο.

"Περήφανοι για τους ερυθρόμαυρους, που κέρδισαν το παιχνίδι όσο παίχτηκε ποδόσφαιρο. Λύπη για τους γείτονες που ξεφτιλίστηκαν διεθνώς με την εμφάνισή τους", αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Ο σερβικός Τύπος τονίζει ακόμη ότι το επεισόδιο σημειώθηκε σε μια εποχή που πληθαίνουν τα δημοσιεύματα περί βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ της Σερβίας και της Αλβανίας, με αφορμή και την επικείμενη επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στις 22 Οκτωβρίου, στο Βελιγράδι, η οποία θα είναι η πρώτη επίσκεψη πρωθυπουργού της Αλβανίας στη Σερβία τα τελευταία 70 χρόνια. Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα (στις 23 Σεπτεμβρίου) εγκαινιάστηκε η απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ της σερβικής και της αλβανικής πρωτεύουσας, τρεις φορές την εβδομάδα.

Δείτε εκτεταμένα στιγμιότυπα από τα επεισόδια:

Διαβάστε ακόμη:

ΧΑΜΟΣ! Μία... σημαία διέκοψε το ματς Σερβία-Αλβανία! (VIDEOS)

PHOTOSTORY: Τα επεισόδια στο Βελιγράδι

Εκτεταμένα στιγμιότυπα από το ξύλο στο Βελιγράδι (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK