Εφτάρα η Πολωνία, τρέλανε τους Πορτογάλους η Αλβανία (VIDEOS)

Την έκπληξη της πρώτης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2016 έκανε η Αλβανία, η οποία επικράτησε εκτός έδρας της Πορτογαλίας. Χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο οι γηπεδούχοι. Με εφτά γκολ φιλοδώρησε το ανίσχυρο Γιβραλτάρ, η Πολωνία, με τον Λεβαντόβσκι να πετυχαίνει καρέ τερμάτων. Διαβάστε αναλυτικά τι συνέβη στα ματς της Κυριακής.

Εφτάρα η Πολωνία, τρέλανε τους Πορτογάλους η Αλβανία (VIDEOS)

4ος όμιλος

Γεωργία - Ιρλανδία 1-2

Στο "Εθνικό Στάδιο Μπόρις Παϊχάτζε", η Γεωργία υποδέχθηκε τους φιλόδοξους Ιρλανδούς για την πρεμιέρα των προκριματικών του 4ου ομίλου. Αυτή που μπήκαν καλύτερα στο ματς ήταν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι απειλούσαν συχνά πυκνά την εστία του Λόρια. Στο 24ο λεπτό, ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με ωραίο πλασέ του ΜακΓκίντι της Έβερτον έπειτα από πάσα του Γουόλτερς.

Από το σημείο αυτό και μετά, οι παίκτες του Τιμούρ Κετσπάγια ανέβηκαν, κερδίζοντας κάποια κόρνερ. Τελικά έφεραν το ματς στα ίσια με τον Οκριασβίλι στο 38ο λεπτό. Ο Γεωργιανός πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ από περίπου 30 μέτρα, αφού πρώτα είχε κάνει μια πιρουέτα μπροστά σε δύο Ιρλανδούς αμυντικούς!

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν κατάφεραν να πάρουν το ματς, αλλά το έχασαν κιόλας. Οι Ιρλανδοί και πάλι με τον ΜακΓκίντι στο 90' έγραψαν το τελικό 1-2, παίρνοντας το πρώτο τρίποντο του ομίλου.

Οι συνθέσεις

ΓΕΩΡΓΙΑ: Λόρια, Λοβζανίτζε, Κβερβκέλια, Κουμπούτια, Κβιρκβέλια, Κάσια, Κανκάβα, Ναουσβίλι, Ανανίτζε, Οκριασβίλι, Γκελασβίλι

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Φόρντ, Κόουλμαν, Ο'Σέι, Γουίλσον, Γουόρντ, Γουίλαν, ΜακΚάρθι, Κουίν, ΜακΓκίντι, Γουόλτερς, Κιν

Γερμανία - Σκωτία 2-1

Στο στάδιο της Ντόρτμουντ, η Γερμανία υποδέχθηκε τη Σκωτία για την πρώτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2016. H παγκόσμιοι πρωταθλητές έδειξαν πως θα είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι του αγώνα από το 1ο κιόλας λεπτό.

Εφτάρα η Πολωνία, τρέλανε τους Πορτογάλους η Αλβανία (VIDEOS)

Στο 18' ο Μίλερ πήρε την κεφαλιά ανάμεσα σε 3 αμυντικούς των Σκωτσέζων και άνοιξε το σκορ. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τη Γερμανία να έχει 10 σουτ και την Σκωτία μόλις 1. Με την έναρξη του δεύτερου μέρος δεν άλλαξαν και πολλά στο ματς. Οι Γερμανοί συνέχιζαν να πιέζουν, ωστόσο στο 66' η Σκωτία ισοφάρισε κόντρα στη ροή του αγώνα με τον Άνια.

Οι Γερμανοί βγήκαν στην επίθεση και κατάφεραν να πάρουν και πάλι το προβάδισμα στο 70ο λεπτό με σκόρερ τον... συνήθη ύποπτο, Τόμας Μίλερ. Το 2-1 δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα και η "ανανεωμένη" Γερμανία ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Euro 2016.

Οι συνθέσεις

ΓΕΡΜΑΝΙΑ:Νόιερ, Ρούντι, Τζερόμ Μπόατενγκ, Χέβεντες, Ντουρμ, Κράμερ, Κρόος, Τόμας Μίλερ, Ρόις, Σέρλε, Γκέτσε.

ΣΚΩΤΙΑ:Μάρσαλ, Χάτον, Χάνλεϊ, Ράσελ Μάρτιν, Γουίτακερ, Ντάρεν Φλέτσερ, Μουλγκρού, Άνια, Τζέιμς Μόρισον, Μπάναν, Νέισμιθ.

Γιβραλτάρ - Πολωνία 0-7

Το Γιβραλτάρ έδινε το πρώτο του επίσημο παιχνίδι και όπως ήταν φυσικό, δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο εμπόδιο για τους Πολωνούς. Οι γηπεδούχοι ήταν από την αρχή του αγώνα κλεισμένοι στα καρέ τους, με 7-8 παίκτες στην άμυνα και η Πολωνία... σφυροκοπούσε.

Εφτάρα η Πολωνία, τρέλανε τους Πορτογάλους η Αλβανία (VIDEOS)

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 11ο λεπτό ο Γκροζίτσκι με σουτ έξω από την περιοχή. Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους το Γιβραλτάρ κατάφερε να κρατήσει το δείκτη του σκορ στο 0-1, όμως με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (48') λύγισε. Ο Γκροζίτσκι (και πάλι), ο Λεβαντόβσκι και ο Σουκάλα μέσα σε 10 λεπτά ανέβασαν το σκορ στο 0-5. Κάπου εκεί οι Πολωνοί έδειξαν να κατεβάζουν ταχύτητα.

Οι παίκτες του Γιβραλτάρ φαίνονταν φανερά απογοητευμένοι από το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο ο προπονητής του συνέχιζε να τους ενθαρρύνει μήπως πετύχουν ένα τέρμα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αντίθετα οι Πολωνοί πέτυχαν άλλα δύο γκολ στο 86' και στο 92' με τον Λεβαντόβσκι, ο οποίος σημείωσε καρέ.

Οι συνθέσεις

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ:Τζόρνταν Πέρες, Γουάιζμαν, Ρόι Τσιπολίνα, Άρτελ, Τζόζεφ Τσιπολίνα, Ράιαν Κασιάρο, Μπάμπο, Γουόκερ, Λι Κασιάρο, Μπράιαν Πέρες, Κάιλ Κασιάρο.
ΠΟΛΩΝΙΑ:Στσέσνι, Ολκόβσκι, Σουκάλα, Γκλικ, Βαβζίνιακ, Κριχόβιακ, Κλιχ, Γκροσίτσκι, Ρίμπους, Μίλικ, Λεβαντόβσκι.

9ος όμιλος

Δανία - Αρμενία 2-1

Οι Δανοί επικράτησαν της Αρμενίας στο "Πάρκεν" της Κοπεγχάγης με . Αξίζει να σημειώσουμε πως στην 11άδα των Δανών ξεκίνησε ο 19χρονος μέσος της Μπάγερν Μονάχου, Πιέρ Εμίλ Χόιμπιεργκ, ο οποίος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας. Οι φάσεις στο πρώτο ημίχρονο ήταν λίγες, ενώ ο ρυθμός ήταν χαμηλός.

Στην επανάληψη, οι Αρμένιοι ήταν αυτοί που "σόκαραν" το "Πάρκεν" με τον Μιχιταριάν να ανοίγει το σκορ με ωραίο σουτ στην αντίθετη γωνία στο 50'.

Ωστόσο, οι Δανοί στη συνέχεια ήταν πιο σοβαροί, πίεσαν και ευτύχησαν να ισοφαρίσουν με τον νεαρό Χόιμπιεργκ στο 65ο λεπτό. Περίπου ένα τέταρτο αργότερα (80ο λεπτό), με ωραία κεφαλιά του Κάλενμπεργκ κατάφεραν να πάρουν και το ματς.

Οι συνθέσεις

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Άνκερσεν, Κάιερ, ΜπέιλαντΜπόιλεσεν, Κβιστ, Χόιμπιεργκ, Έρικσεν, Σόνε, Κρον-Ντέλι, Μπέντνερ

ΑΡΜΕΝΙΑ: Μπερεζόβσκι, Χαροϊάν, Αρζουμανιάν, Μκοϊάν, Χοβχανισιάν, Χαιραπετιάν, Χοβσεπιάν, Εντιγκαριάν, Μχιταριάν, Γκαζαριάν, Μανουτσαριάν

Πορτογαλία - Αλβανία 0-1

Η μεγαλύτερη έκπληξη της ημέρας συνέβη στο Αβέιρο της Πορτογαλίας. Οι γηπεδούχοι χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην 11άδα, υποδέχθηκαν της Αλβανία για την 1η αγωνιστική του 9ου ομίλου.

Εφτάρα η Πολωνία, τρέλανε τους Πορτογάλους η Αλβανία (VIDEOS)

Οι Πορτογάλοι άρχισαν να χάνουν ευκαιρίες από νωρίς, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως στο πρώτο ημίχρονο δεν επέτρεψαν στους Αλβανούς να κάνουν ούτε ένα σουτ. Με την επανάληψη, ήρθε το "σοκ" για την ομάδα του Πάουλο Μπέντο, η οποία είδε την Αλβανία να ανοίγει το σκορ στο πρώτο της σουτ στον αγώνα. Ο Μπαλάι βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή και εκμεταλλευόμενος τη σέντρα από τα δεξιά, έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Ρούι Πατρίσιο.

Από το σημείο αυτό και μετά, οι Πορτογάλοι "κατασκήνωσαν" έξω από την περιοχή των Αλβανών, αλλά δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Το ματς τελείωσε με 16 σουτ υπέρ των γηπεδούχων και μόλις 1 για τους Αλβανούς, με τον "άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου" να εφαρμόζεται και τους φιλοξενούμενους να κάνουν την έκπληξη.

Οι συνθέσεις

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ:Ρούι Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Πέπε, Ρικάρντο Κόστα, Φάμπιο Κοεντράο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Αντρέ Γκόμες, Ζοάο Μοουτίνιο, Νανί, Βιεϊρίνια, Έντερ.

ΑΛΒΑΝΙΑ:Μπερίσα, Αγκόλι, Μαβράι, Τσάνα, Χισάι, Κουκέλι, Αμπράσι, Τόλαντ Τζάκα, Ρόσι, Λενιάνι, Μπαλάι.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

4ος όμιλος

Γεωργία - Ιρλανδία 1-2

(38' Οκριασβίλι - 24', 90' ΜακΓκίντι)

Γερμανία - Σκωτία 2-1

(18', 70' Μίλερ - 66' Άνια)

Γιβραλτάρ - Πολωνία 0-7

(11', 48' Γκροζίσκι, 50', 53', 86', 92' Λεβαντόβσκι, 58' Σουκάλα)

6ος όμιλος

Ουγγαρία - Β. Ιρλανδία 1-2

(75' Πρίσκιν - 81' ΜακΓκιν, 88' Λάφερτι)

Νήσοι Φερόε - Φιλανδία 1-3

(41' Χολστ - 53', 78' Ρίσκι, 82' Ερεμένκο)

Ελλάδα - Ρουμανία 0-1

(10' Μάρικα)

9ος όμιλος

Δανία - Αρμενία 2-1

(65' Χόιμπιεργκ. 80' Κάλενμπεργκ - 50' Μιχιταριάν)

Πορτογαλία - Αλβανία 0-1

(52' Μπαλάι)

TA LIVE ΤΩΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΩΝ:

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK