Ιταλία - ΕΪΡΕ 2-0

Η Ιταλία σημείωσε την πρώτη της νίκη στον όμιλο και προκρίθηκε ως 2η στην προημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Κασάνο και Μπαλοτέλι σημείωσαν τα γκολ της "σκουάντρα ατζούρα".

Ιταλία - ΕΪΡΕ 2-0

H ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με αρκετά διαφορετικά πρόσωπα παρέταξε την ομάδα του ο Τσέζαρε Πραντέλι. Αναφορικά με την αμυντική διάταξη αντικατέστησε τους Κρίστιαν Μάτζιο, Λεονάρντο Μπονούτσι και Εμανουέλε Τζιακερίνι με τους Αντρέα Μπαρτσάλι, Φεντερίκο Μπαλτσαρέτι και Ιγκνάσιο Αμπάτε. Τέλος, ο σκόρερ του αγώνα με την Ισπανία, Αντόνιο ντι Νατάλε ξεκίνησε βασικός αντί του Μάριο Μπαλοτέλι.

Από την πλευρά του ο Τζιοβάνι Τραπατόνι αντιμετώπισε την εθνική ομάδα της χώρας του με το αρχικό σχήμα του εναρκτήριου αγώνα κόντρα στην Κροατία. Εν ολίγοις ο Κέβιν Ντόιλ αντικατέστησε τον Σάιμον Κοξ και έφτασε τις 50 διεθνείς συμμετοχές, ενώ ο Ντάμιεν Νταφ, που σήμερα φορούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, συμπλήρωσε τις 100.

Το πρώτο ημίωρο του πρώτου μέρους ήταν απογοητευτικό, με εξαίρεση μία προσπάθεια του Ντόιλ και μία του Ντε Ρόσι στο 1ο λεπτό. Στο 31' οι παίκτες της "σκουάντρα ατζούρα" ζήτησαν πέναλτι, αλλά η μπάλα βρήκε στον ώμο του Λέτζερ και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κασάνο άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Πίρλο (η μπάλα πέρασε τη γραμμή παρά την προσπάθεια του Νταφ).

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ιταλία εξακολουθούσε να έχει τη συντριπτική κατοχή της μπάλας και μάλιστα είχε τέσσερις καλές στιγμές στο πρώτο οκτάλεπτο. Στον αντίποδα το ΕΪΡΕ είχε... υποψίες ευκαιριών με τους Νταν (στο 53') και Άντριους (στο 61').

Όλα κυλούσαν ήρεμα μέχρι τα τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης. Στο 88ο λεπτό ο Άντριους αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στο 90ό ο Μπαλοτέλι με εκπληκτικό γυριστό σουτ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Συντριπτική κατοχή μπάλας, σχεδόν τριπλάσιες τελικές προσπάθειες και, βέβαια, το κίνητρο έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Ιταλίας.

MVP

Ο Αντόνιο Κασάνο. Άνοιξε το σκορ και με τη γενικότερη εμφάνισή του απέδειξε ότι έχει ξεπεράσει πλήρως το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. Εξάλλου, του αξίζει ο τίτλος του MVP μόνο και μόνο επειδή έγινε ο κορυφαίος σκόρερ των "ατζούρι" στην ιστορία των Euro, με 3 γκολ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Ο Κέιθ Άντριους. Δεν μπόρεσε να φέρει μεγάλη αντίσταση στους αντίπαλους μέσους και αποβλήθηκε στο φινάλε της αναμέτρησης.

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ιταλία - ΕΪΡΕ 2-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK