Οι καλύτεροι του EURO 2012

Το Contra.gr συνεργάζεται με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα Overlap.gr και σας προσφέρει τακτικές αναλύσεις. Στο μικροσκόπιο σήμερα οι καλύτερες ενδεκάδες της διοργάνωσης τόσο βάσει στατιστικών, όσο και βάσει διακρίσεων...

Οι καλύτεροι του EURO 2012

Όπως είθισται στο τέλος κάθε μεγάλης διοργάνωσης, έτσι κι το overlap.gr, έχοντας παρακολουθήσει 30 από τις 31 αναμετρήσεις της διοργάνωσης (Ναι, δεν είδαμε το Πολωνία-Τσεχία…) επιλέγει την πολυτιμότερη ενδεκάδα της διοργάνωσης με βάση καθαρά τακτικά/αγωνιστικά στοιχεία, όπως και την πιο… value for money ενδεκάδα που αποτελείται από παίκτες που εντυπωσίασαν κατά την διάρκεια της διοργάνωσης ή υπερέβαλαν εαυτό χωρίς όμως να αποτελούν την πρώτη γραμμή του πανευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ή χωρίς να έχουν ακόμα καθιερωθεί στο πάνω ράφι της ποδοσφαιρικής συνείδησης του φίλαθλου κοινού.

Για αποφυγή… παρεξηγήσεων τονίζεται ότι η επιλογή των παικτών έγινε με βάση τις θέσεις που χρησιμοποιήθηκαν στην διοργάνωση (και ότι τυχόν θέσεις που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν) πάντα στο trendy 4-2-3-1 της εποχής. Έτσι κι αλλιώς τα κριτήρια επιλογής είναι εντελώς υποκειμενικά, όμως αποτελούν μία πολύ καλή τροφή για ενδιαφέρουσες ποδοσφαιρικές συζητήσεις.

Η πολυτιμότερη ενδεκάδα του EURO 2012

Οι καλύτεροι του EURO 2012

Δεν χρειάζονται συστάσεις για τους περισσότερους που απαρτίζουν την πολυτιμότερη ενδεκάδα του overlap.gr. Ειδική μνεία σίγουρα αξίζουν ο Άλμπα που μπόρεσε να λύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την αδυναμία της Ισπανίας να καλύψει το πλάτος του γηπέδου στην αριστερή πλευρά. Ο Τζαγκόεφ που έδειξε στοιχεία ενός τεράστιου ταλέντου σε μία θέση (δεξιός επιθετικός) που το EURO δεν επέδειξε μεγάλες συγκινήσεις και φυσικά τον Super Mario Μπαλοτέλι με τα 3 γκολ του, εκ των οποίων τα δύο εκπληκτικά απέναντι σε Ιρλανδία και Γερμανία.

Value for money…

Οι καλύτεροι του EURO 2012

Την θέση τους στην ιδιαίτερη αυτή ενδεκάδα παίρνουν παίκτες που:

Είτε εντυπωσίασαν το φίλαθλο κοινό χωρίς να διαθέτουν την λάμψη των μεγάλων αστέρων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όπως ο αεικίνητος Σελασιέ που θύμισε ολίγον… από Ντάνι Άλβες, ο Κούλης Παπαδόπουλος που έχει πάστα αμυντικού… για την Μίλαν, ο Κρόν Ντέλι που δίδαξε πως παίζεται η θέση του πλάγιου επιθετικού στο 4-2-3-1 ή ο Μάντζουκιτς που έκλεψε την παράσταση με τις εμφανίσεις του και ανάγκασαν την Μπάγερν να τον υπογράψει από τις αρχές Ιουλίου.

Είτε απέδειξαν ότι δικαίως επιθυμούν να συγκαταλέγονται στην λίστα της ποδοσφαιρικής ελίτ όπως ο Χούμελς που ξεχώρισε με τις εξαιρετικές του τοποθετήσεις και αντιδράσεις του, ο Χαρτ που άντεξε το βάρος της “καταραμένης” φανέλας του τερματοφύλακα της Αγγλίας ή ο Μουτίνιο που έδειξε στοιχεία ώριμου, δημιουργικό μέσου και ανάγκασε τους Πορτογάλους να θυμηθούν για λίγο τις εμβληματικές φιγούρες των Ντέκο και Ρουι Κόστα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK