Πορτογαλία-Βοσνία 6-2

Με ξέσπασμα στο τέλος η Πορτογαλία συνέτριψε τη Βοσνία με το εντυπωσιακό 6-2 και εξασφάλισε και αυτή την παρουσία της στην τελική φάση του Euro 2012. Από δύο γκολ οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Πόστιγκα. Έπιασε τον Φίγκο ο άσος της Ρεάλ.

Πορτογαλία-Βοσνία 6-2

Οι Ίβηρες δεν είχαν αλλαγή στην 11άδα τους, σε αντίθεση με τον Σαφέτ Σούσιτς, ο οποίος επέλεξε να βάλει στο αρχικό σχήμα τον Πάπατς, που επέστρεφε από τιμωρία.

Η πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε στην πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκαν. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κέρδισε φάουλ με πρόσωπο στην αντίπαλη εστία και με εξαιρετική εκτέλεση νίκησε από τα 40 μέτρα τον Μπέγκοβιτς.

Οι δύο άνδρες τα…ξαναείπαν στο 22’ με τον τερματοφύλακα των Βόσνιων να κρατά το 1-0, δείχνοντας περισσότερο τρομοκρατημένος με τον τρόπο που απομάκρυνε. Μάλλον ήξερε τι τον περίμενε αφού δύο λεπτά μετά ο Νάνι τον νίκησε περίπου από το ίδιο σημείο που έγινε το 1-0 και έβαλε την ομάδα του μπροστά με 2-0.

Η αντίδραση των Βόσνιων ήρθε από το 30’ και έπειτα και αφού πρώτα είχαν δεχθεί ισχυρό σοκ. Στο 32’ ο Τζέκο προσπάθησε να κερδίσει με καρφωτή κεφαλιά τον Ρούι Πατρίτσιο, αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι. Εν τέλει στο 41’ η υπόθεση πρόκριση άνοιξε ξανά από ένα παιδαριώδες λάθος του Κοεντράο, ο οποίος σήκωσε το χέρι του σε διεκδίκηση σέντρας και έστειλε τους φιλοξενούμενους στην άσπρη βούλα. Ο Μισίμοβιτς δεν αστόχησε και το 2-1 προσέδωσε νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Ο αγώνας έδειχνε τελικά να κρίνεται στο 53’. Έπειτα από κάθετη πάσα του Μουτίνιο στον Ρονάλντο ο τελευταίος έφυγε από οριακή θέση και νίκησε τον Μπέγκοβιτς μέσα από την περιοχή για να κάνει το 3-1. Ο Λούλιτς διαμαρτυρήθηκε έντονα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Την ίδια ώρα ο άσος της Ρεάλ σημείωνε το 32ο γκολ του με το εθνόσημο και έπιανε τον Φίγκο στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ της εθνικής ομάδας.

Οι Βόσνιοι έμειναν ζωντανοί λόγω εξαιρετικής επέμβασης του Μπέγκοβιτς και στο 65’ μείωσαν με τον Σπάχιτς, σε μία φάση που και οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν δικαίως για οφσάιντ. Το κοινό του Λουζ άρχισε να ανησυχεί, αφού οι αμυντικές αδυναμίες έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, όπως έγινε και στα προκριματικά.

Τα όποια σύννεφα έφυγαν άμεσα, αφού στο 72’ ο Πόστιγκα πήρε την κάθετη του Κοεντράο και έφερε ξανά στο +2 (4-2) την ομάδα του. Το πάρτι τελικά δεν χάλασε, αλλά είχε και άλλα γκολ για τους Ίβηρες, αφού στο 80’ ο Βελόσο έκανε το 5-2 με πολύ ωραίο χτύπημα φάουλ και δύο λεπτά μετά το ο Πόστιγκα διπλασίασε τα ατομικά του τέρματα με καρφωτή κεφαλιά.

Οι γηπεδούχοι πανηγύριζαν την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2012, σε αντίθεση με τους Βόσνιους που έμειναν και πάλι με το όνειρο. Όπως και στα μπαράζ για το Μουντιάλ του 2010 οι Πορτογάλοι ήταν τελικά αυτοί που πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης.

Πορτογαλία: Ρούι Πατρίτσιο, Άλβες, Πέπε, Κοεντράο, Περέιρα, Βελόσο, Μουτίνιο, Μεϊρέλες (63’ Μίκαελ), Νάνι (82’ Κουαρέσμα), Ρονάλντο, Πόστιγκα (84’ Μάρτινς)

Βοσνία/Ερζεγοβίνη: Μπέγκοβιτς, Πάπατς, Σπάχιτς, Γιάχιτς, Ράχιμιτς (56’ Μάλετιτς), Πιάνιτς (65’ Μπέσιτς), Μισίμοβιτς, Λούλιτς, Μεντούνγιανιν, Ζαχίροβιτς, Τζέκο

Τα live όλων των ρεβάνς των μπαράζ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK