Σουηδία-Αγγλία 2-3

Με ανατροπή κόντρα...στην ανατροπή, η Αγγλία νίκησε 3-2 τη Σουηδία και έκανε το αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro 2012. Tο γκολ του Μέλμπεργκ δεν αποδείχθηκε αρκετό για τους Σουηδούς.

Σουηδία-Αγγλία 2-3

Η εικόνα του αγώνα

Οσοι από μας ζητούσαν τη χρησιμοποίηση του Αντι Κάρολ στο αρχικό σχήμα της Αγγλίας, θα πρέπει να αισθάνθηκαν δικαιωμένοι στη φάση του 23' όταν ο άσος της Λίβερπουλ βρήκε δίχτυα με κεφαλιά-δυναμίτης μετά από σέντρα του Τζέραρντ. Ουσιαστικά όμως αυτό δεν άλλαξε τις γενικότερες εντυπώσεις για τις δυνατότητες των "λιονταριών" οι οποίες είναι μάλλον περιορισμένες.

Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στη συνέχεια όταν η Σουηδία έβαλε την μπάλα κάτω, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των χαφ της και τις επινοήσεις του Ιμπραϊμοβιτς και έβαλε πολύ δύσκολα προβλήματα στην αγγλική άμυνα. Στο πρώτο ημίχρονο η υπεροχή των Σουηδών δεν δικαιώθηκε, στην επανάληψη όμως ο Μέλμπεργκ έδειξε το δρόμο στους Βίκινγκς με...μισό γκολ στο 49' (το άλλο μισό είναι αυτογκόλ του Κόουλ) και ένα ολόκληρο στο 58' σε μία φάση που κανείς Αγγλος αμυνόμενος δεν φιλοτιμήθηκε να πηδήξει για κόψει το στόπερ του Ολυμπιακού.

Αντίδρααση λίγοι άνθρωποι περίμεναν να υπάρξει αλλά τελικώς και υπήρξε και μάλιστα δυναμική.Με πείσμα όσων αναφέραμε στην πρώτη παράγραφο οι Αγγλοι κατάφεραν όχι μόνο να ισοφαρίσουν αλλά να προηγηθούν εκ νέου. Δεν έθελξαν και πάλι με την απόδοσή τους όμως εκμεταλλεύτηκαν άριστα τόσο τον παράγοντα τύχη (στο γκολ του Γουόλκοτ στο 63' και στις χαμένες ευκαιρίες των Σουηδών) αλλά και τα προσόντα μονάδων όπως ο σκόρερ του δευτέρου γκολ και του Ούελμπεκ ο οποίος πέτυχε το τρίτο στο 78' με κάτι σαν τακουνάκι.

Στο διάστημα που απέμενε, η αλήθεια είναι ότι η Αγγλία έκανε καλή διαχείριση του αποτελέσματος χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα. Επίσης αλήθεια είναι ότι οι απογοητευμένοι Σουηδοί δεν είχαν το κουράγιο να καταθέσουν εκ νέου ενδιαφέρουσες απόψεις στο τερέν.

MVP

Ο Γουόλκοτ έκανε εν τέλει τη διαφορά σ' αυτό το παιχνίδι. Ισοφάρισε με μακρινό σουτ την ώρα που η Αγγλία έδειχνε να τα έχει χαμένα και από τα πόδια του ξεκίνησε το τρίτο, αποφασιστικό γκολ των "Λιονταριών" το οποίο πέτυχε ο Γουέλμπεκ.

Κλειδί αγώνα

Η Αγγλία δεν παράτησε τη μάχη ακόμα και όταν όλο το σύμπαν έδειχνε να συνωμοτεί εναντίον της. Ορθωσε ανάστημα, έστω και χωρίς σπουδαίο ποδόσφαιρο, και έφτασε σε μία μεγάλη ανατροπή.

Aδύναμος Κρίκος

Ολα άψογα σ' αυτήν την καταπληκτική αναμέτρηση.

Το live του αγώνα

Σουηδία-Αγγλία 2-3

News 24/7

24MEDIA NETWORK