Θετικά τα τεστ των αντιπάλων της εθνικής

Με το... αγαπημένο της 1-0, η Πολωνία νίκησε τη Σλοβακία σε φιλικό προετοιμασίας που φιλοξενήθηκε στο Κλάγκενφουρτ. Λίγο αργότερα, η Τσεχία επικρατούσε 2-1 του Ισραήλ στο Γκρατς, με γκολ του Λάφατα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Θετικά τα τεστ των αντιπάλων της εθνικής

Η πρώτη αντίπαλος της Ελλάδας στο Euro και οικοδέσποινα της διοργάνωσης σκόραρε με τον... Γάλλο Περκίς στο 30' (κεφαλιά) και παρέμεινε αήττητη για πέμπτο σερί παιχνίδι.

Επειδή ήταν το τελευταίο δυνατό φιλικό των Πολωνών, αφού απομένει μόνο αυτό με την Ανδόρα, ο Φράντσισεκ Σμούντα φρόντισε να δοκιμάσει την 11άδα που έχει στο μυαλό του για την πρεμιέρα και συνολικά έμεινε ικανοποιημένος τόσο από την απόδοσή όσο και το αποτέλεσμα. Στο β' ημίχρονο προχώρησε συνολικά σε έξι αλλαγές με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η συνοχή του συνόλου, χωρίς όμως ν' αλλάξει το αποτέλεσμα.

Η σύνθεση της Πολωνίας: Στσέσνι, Πίστσεκ, Περκίς (68' Καμίνσκι), Βασιλέφσκι, Μπένις, Μπλαστσικόφσκι (63' Μιερζεγέφσκι), Μουράφσκι (46' Ντούντκα), Πολάνσκι (46' Μάτουστσικ), Ομπρανιάκ (80' Βόλσκι), Ρίμπους, Λεβαντόφσκι (46' Μπρόζεκ).

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας με τον Μίχαλ Μπίλεκ, η Τσεχία επικράτησε 2-1 του Ισραήλ σε φιλικό αγώνα που έγινε στο Γκρατς της Αυστρίας.

Η αντίπαλος της εθνικής στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό με πέναλτι του πρώτου σκόρερ του EURO 2004 Μίλαν Μπάρος. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 45' με τον Σέχτερ, αλλά εκείνος που είπε την τελευταία λέξη ήταν ο Ντάβιντ Λάφατα.

Ο άλλοτε άσος της Ξάνθης και πρώτος σκόρερ του τσεχικού πρωταθλήματος δικαίωσε τον Μίχαλ Μπίλεκ για την επιλογή του να τον καλέσει στην εθνική μετά από σχεδόν έξι χρόνια, καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 94', χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Η σύνθεση της Τσεχίας: Ντρόμπνι, Ραϊτοράλ (46' Γκεμπρεσελασιέ), Σίβοκ (46' Σούτσι), Χούμπνικ, Πούντιλ (78' Λιμπέρσκι), Πετρζέλα (65' Λάφατα), Χιούμπσμαν, Κόλαρ, Γίρατσεκ (65' Νταρίντα), Πίλαρ, Μπάρος (46' Νέτσιντ).

News 24/7

24MEDIA NETWORK