Τσεχία-Πορτογαλία 0-1

Με σκόρερ και καλύτερο παίκτη τον Κριστιάνο Ρονάλντο, η Πορτογαλία νίκησε πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 1-0 την Τσεχία και προκρίθηκε στα ημιτελικά του euro 2012. Kαταφανώς ανώτερη η ομάδα του Πάουλο Μπέντο είχε δύο δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες.

Τσεχία-Πορτογαλία 0-1

Η εικόνα του αγώνα

Η Πορτογαλία εκκίνησε σαν ένα παλιό αλλά αξιόπιστο αυτοκίνητο. Η εκκίνησή της δεν εντυπωσίασε κανέναν (ίσα-ίσα που οι Τσέχοι βρήκαν χώρους στο πρώτο 20λεπτο για βγάλουν σέντρες, κυρίως από δεξιά) στη συνέχεια όμως, όσο περνούσαν τα λεπτά, η απόδοση της πορτογαλικής ανέβαινε.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, κεφάτος και δημιουργικός, βρήκε τους χώρους που ήθελε για να απειλήσει την τσέχικη άμυνα αλλά η ατυχία του στέρησε τουλάχιστον δύο γκολ (στις δύο φάσεις των δοκαριών στο 45'και στο 49').Δεν ήταν όμως ο μόνος που απέτυχε να σκοράρει κάτω από καλές προϋποθέσεις καθώς τόσο ο Νάνι όσο και ο Αλμέιδα (αντικατέστησε τον τραυματία Πόστιγκα στο πρώτο ημίχρονο) θαρρείς και έκαναν διαγωνισμό ποδοσφαιρικής αστοχίας.

Χάνοντας διαρκώς ευκαιρίες, οι Πορτογάλοι είχαν ένα κρυφό φόβο, ότι θα τιμωρηθούν από την περίφημο και άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου (δεν βάζεις γκολ, το δέχεσαι). Με τους Τσέχους όμως να έχουν τον πιο ποιοτικό τους παίκτη στον πάγκο (Ροσίτσκι) ουδείς νόμος θα μπορούσε να εφαρμοστεί.

Η...απόδειξη του παραπάνω συμπεράσματος ήρθε στο 79'.Ο Ρονάλντο με μία κεφαλιά-δυναμίτης σκόραρε και διέλυσε τις όποιες αμφιβολίες για τον τελικό νικητή του αγώνα, έστω και αν ακόμα απέμεναν 11 αγωνιστικά λεπτά. Με τον τρόπο που αγωνίζονταν οι δύο ομάδες ουδεμία αμφιβολία υπήρχε.

MVP

Ο μίστερ "τα κάνω όλα" Κριστιάνο Ρονάλντο. Σε τρομερή φόρμα ο Πορτογάλος σταρ, αναστάτωσε ουκ ολίγες φορές την αντίπαλη άμυνα, είχε δύο σουτ στο δοκάρι και εν τέλει σκόραρε και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Kλειδί αγώνα

Δεν χρειάζεται, δα, και φιλοσοφία. Η ποδοσφαιρική ποιότητα των Πορτογάλων έκανε τη διαφορά σ' αυτό το παιχνίδι. Οι Τσέχοι θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι με την περιορισμένη έκταση της ήττας τους.

Aδύναμος Κρίκος

Aν εξαιρέσει κανείς τον Γίρατσεκ και τον Τσεχ, ουδείς άλλος Τσέχος παίκτης στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Κάτω του μετρίου οι περισσότεροι.

Τσεχία-Πορτογαλία 0-1

To live του αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK