Με ανατροπή το Βέλγιο, θρίαμβος για Σουηδία

Το Βέλγιο, παρότι προβλημάτισε αμυντικά, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-2 κόντρα στη Νορβηγία, κάνοντας μάλιστα ανατροπή στην ανατροπή! H Σουηδία επικράτησε με με 3-0 της Ουαλίας, με τον Μάρκους Μπεργκ να αγωνίζεται για 76 λεπτά και τον Τζίμι Ντουρμάζ να περνάει ως αλλαγή στο 61ο λεπτό.

Με ανατροπή το Βέλγιο, θρίαμβος για Σουηδία

Το Βέλγιο επιβλήθηκε με 3-2 της Νορβηγίας, αλλά εμφάνισε σημαντικά προβλήματα στα μετόπισθεν. Η αναμέτρηση άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό ο Ρομέλου Λουκάκου, με δυνατό σουτ, άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Παρόλα αυτά, οι Νορβηγοί αντέδρασαν κι έφθασαν στην ισοφάριση στο 21' με υπέροχο πλασέ του Τζόσουα Κινγκ. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο γκολ φέρει ο Ράντζα Ναϊνγκολάν, ο οποίος κάνει ένα τραγικό λάθος στο χώρο του κέντρου.

Με ανατροπή το Βέλγιο, θρίαμβος για Σουηδία

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα η Νορβηγία σημείωσε και δεύτερο γκολ με τον Βέτον Μπερίσα, τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Όμως, το Βέλγιο δεν τα παράτησε και σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (70'-73') κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανατροπή χάρη στα γκολ των Εντέν Αζάρ και Λοράν Σιμάν. Στα τελευταία λεπτά, η Νορβηγία πίεσε για την ισοφάριση, αλλά οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το υπέρ τους προβάδισμα κι έφθασαν στη νίκη.

Βέλγιο (4-2-3-1): Κουρτουά, Ντεναγέ (66' Σιμάν), Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Τζ. Λουκάκου, Βίτσελ (57' Φελαϊνί), Ναϊνγκολάν, Αζάρ (84' Ντεμπελέ), Μέρτενς (80' Ορίγκι), Ντε Μπρόινε, Λουκάκου.

Νορβηγία (4-3-3): Νίλαντ, Σβένσον, Χόφλαντ, Φόρεν, Αλεεσάμι, Σέλνες (73' Στραντμπεργκ), Χένρικσεν, Γιόχανσεν (75' Γένσεν), Βέτον Μπερίσα (73' Φόσουμ), Ντιομαντέ (66' Βαλόν Μπερίσα), Κινγκ (81' Σέρλοτ).

Με ανατροπή το Βέλγιο, θρίαμβος για Σουηδία

Εξαιρετικά δείγματα γραφής παρουσίασε η Σουηδία στη φιλική αναμέτρηση με την Ουαλία στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Euro 2016. Oι παίκτες του Έρικ Χάμρεν σε ένα πολύ δυνατό τεστ, αφού κι η Ουαλία αγωνίζεται στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, είχαν εξαιρετική παρουσία και κατάφεραν από τα πρώτα λεπτά να ελέγξουν απόλυτα το ρυθμό του αγώνα. Η πίεση τους απέδωσε καρπούς στο 41', όταν ο Έμιλ Φόρσμπεργκ εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και με ωραίο συρτό σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Με ανατροπή το Βέλγιο, θρίαμβος για Σουηδία

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να διατηρούν τα ηνία και να φθάνουν στο 2-0 στο 57' με τον Μίκαελ Λούστιγκ, ο οποίος με διπλή προσπάθεια κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ντάνι Γουόρντ. Οι αρκετές αλλαγές στο δεύτερο μέρος έριξαν αισθητά το ρυθμό του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα οι φάσεις να έρχονται με το... σταγονόμετρο. Παρόλα αυτά, στο 87' ο νεοεισελθών Τζον Γκουιντέτι κατάφερε να βγει στην πλάτη της άμυνας και με ένα δυνατό σουτ έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα της επικράτησης. Σε ό,τι αφορά στους "εκπροσώπους" μας, ο Μάρκους Μπεργκ άρχισε βασικός στο πλευρό του Ιμπραχίμοβιτς, έχοντας θετική παρουσία, ενώ ο άσος του Ολυμπιακού, Τζίμι Ντουρμάζ πέρασε ως αλλαγή στο 61ο λεπτό.

Σουηδία (4-4-2): Ίσακσον (46' Όλσεν), Λούστιγκ, Γιόχανσον, Γκράνκβιστ, Όλσον (46' Ογκούστινσον), Σέλστρεμ, Λέβιτσκι (61' Έκνταλ), Λάρσον, Φόρσμπεργκ (61' Ντουρμάζ), Ιμπραχίμοβιτς (61' Κούγιοβιτς), Μπεργκ (76' Γκουιντέτι).

Ουαλία (4-5-1): Χένεσεϊ (46' Γουόρντ), Γκάντερ, Τσέστερ (64' Κόλινς), Α. Γουίλιαμς, Ντέιβις, Τέιλορ, Ράμσεϊ, Βόγκαν (64' Έντουαρντς), Κινγκ (64' Μπέιλ), Τζ. Γουίλιαμς (74' Χιους), Βόουκς (73' Τσερτς).

Tα αποτελέσματα των φιλικών

Τσεχία - Νότια Κορέα 1-2

(46' Σούχι - 26' Γιουν, 41' Σουκ)

Σουηδία - Ουαλία 3-0

(41' Φόρσμπεργκ, 57' Λούστιγκ, 87' Γκουιντέτι)

Βέλγιο - Νορβηγία 3-2

(3' Λουκάκου, 70' Αζάρ, 73' Σιμάν - 21' Κινγκ, 48' Β. Μπερίσα)

Ρωσία - Σερβία 1-1

(85' Τζιούμπα - 88' Μίτροβιτς)

Σλοβενία - Τουρκία 0-1

(6' Μπουράκ Γιλμάζ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK