Δέλλας: "Ακόμα δεν μπορώ να εξηγήσω τι συνέβη το 2004"

Μιλώντας στο επίσημο site της UEFA για το θρίαμβο της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2004, ο Τραϊανός Δέλλας δεν κατάφερε,ακόμα και 8 χρόνια μετά, να εξηγήσει τι ακριβώς έγινε τότε.

Δέλλας: "Ακόμα δεν μπορώ να εξηγήσω τι συνέβη το 2004"

Ο Κολοσσός μίλησε αρχικά για το κομβικό ματς με τη Ρωσία: "Πιστεύω ότι ο περισσότερος κόσμος πίστευε ότι το παιχνίδι κόντρα στη Ρωσία θα ήταν και το τελευταίο μας στη διοργάνωση. Πραγματικά ήταν πολύ δύσκολο. Αν οι Ρώσοι πετύχαιναν ακόμη ένα γκολ θα μέναμε εκτός. Οταν μάλιστα ο Μπουγκάγεφ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία, έζησα τη χειρότερη στιγμή μου ως ποδοσφαιριστής".

Ο Δέλλας έπλεξε ακόμα το εγκώμιο του αρχηγού, Θοδωρή Ζαγοράκη: "Ο Ζαγοράκης με το πάθος και τη δύναμή του χάρισε έμπνευση σεε όλη την ομάδα και μας χάρισε το κουράγιο που χρειαζόμασταν. Οπως και εμείς, ήθελε το όνομά του να μνημονεύεται στην ποδοσφαιρική ιστορία".

Η αποτίμησή του τέλος έχει ως εξής: "Ακόμα και στην ελληνική γλώσσα που είναι μία από τις πιο πλούσιες στον κόσμο, δεν μπορώ να βρω λέξεις για να περιγράψω αυτό που έγινε το 2004. Ολοι μα όλοι οι Ελληνες θα έχουν και μία ιστορία να διηγούνται από αυτές τις ημέρες.

Δεν μπορώ να εξηγήσω τι πραγματικά συνέβη. Αυτό που νιώθω είναι είχαμε καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο και σημαντικό. Οχι μόνο εμείς αλλά όλη η χώρα που δεν είχε συνηθίσει σε τέτοιες διακρίσεις".

News 24/7

24MEDIA NETWORK