Γεωργία-Ελλάδα 1-2

Φωτάκης και Χαριστέας έβαλαν τη σφραγίδα στο ελληνικό εισιτήριο για το Euro 2012 (2-1 τη Γεωργία). Το φτηνό γκολ που δέχθηκε η Εθνική έθεσε σε κίνδυνο την τρίτη σερί πρόκρισή της σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Γεωργία-Ελλάδα 1-2

Η αποφυγή της παγίδας των δύο αποτελεσμάτων είχε ριζωθεί για τα καλά στο μυαλό των Ελλήνων παικτών οι οποίοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του ''Μιχαήλ Μέσκι'' με σαφή διάθεση να είναι αυτοί οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού.

Η πρωτοβουλία κινήσεων και η κυκλοφορία μπάλας από τη μέση και μπροστά συνόδευσαν τις πρώτες κινήσεις της Ελλάδας στην Τιφλίδα. Αυτό που έλειψε ήταν η δημιουργία ευκαιρίας. Ο Ρεβισβίλι δεν είχε απειληθεί σε όλο αυτό το διάστημα. Το ίδιο και ο Τζόρβας.

Γεωργία-Ελλάδα 1-2

Ο Έλληνας τερματοφύλακας, όμως, στην πρώτη φάση που χρειάστηκε να βγει και να καθαρίσει έμεινε κάτω από τα δοκάρια του και είδε την μπάλα να έρχεται από το... Θεό και να καταλήγει στα δίχτυα. Στο 19' ο Ταργκαμάντζε με εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση και πολύ μακριά από την ελληνική περιοχή έκανε το 1-0.

Παρά το σοκ, οι Έλληνες παίκτες βγήκαν και πάλι μπροστά. Μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου έκλεισαν στο μισό γήπεδο την Γεωργία και με αφετηρία τις προωθήσεις των πλάγιων μπακ έφτασαν κοντά στην ισοφάριση.

Στο 28ο λεπτό ο Σπυρόπουλος γύρισε την μπάλα από τα αριστερά, βρήκε τον Κατσουράνη με το σουτ του μέσου του Παναθηναϊκού να σταματάει στον τερματοφύλακα της Γεωργίας. Στην εξέλιξη της φάσης ο Γκέκας αστόχησε από την μικρή περιοχή στέλνοντας την μπάλα πολύ πάνω από τα δοκάρια του Ρεβισβίλι.

Γεωργία-Ελλάδα 1-2

Η επόμενη ευκαιρία της Ελλάδας δημιουργήθηκε και ολοκληρώθηκε από τον Λουκά Βύντρα. Ο δεξιός μπακ της Εθνικής με ωραίο διασκελισμό και σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ρεβισβίλι αλλά ο τερματοφύλακας της Γεωργίας απέκρουσε σε κόρνερ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Χαριστέας έχασε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, έδωσε επίθεση στους γηπεδούχους με τον Τζόρβα να σταματά το σουτ του Ταργκαμάντζε και τον Κυριάκο Παπαδόπουλου να διώχνει ακόμη πιο μακριά.

Δύο σουτ από Χαριστέα και Κατσουράνη ήταν η πρώτη εκδήλωση επιθυμίας γκολ για την Εθνική στο δεύτερο ημίχρονο.

Έπειτα ακολούθησε μια άστοχη έξοδος του Τζόρβα η οποία γέμισε ανασφάλεια τους συμπαίκτες του και παραλίγο να κοστίσει δεύτερο γκολ για την Ελλάδα. Ευτυχώς, ο Σπυρόπουλος βρέθηκε πάνω στη γραμμή και απομάκρυνε.

Καθοριστική για την εξέλιξη του ματς ήταν η επιλογή του Κετσπάγια να ολοκληρώσει τις τρεις αλλαγές του από το 65ο λεπτό! Ο τραυματισμός του Ταργκαμάντζε στο 71' άνοιξε το δρόμο της Ελλάδας για την Πολωνία και την Ουκρανία!

Γεωργία-Ελλάδα 1-2

Ένα εξάλεπτο ήταν αρκετό για να έρθουν τα πάνω-κάτω και να επιστρέψει η ψυχή στη θέση της. Ο Φωτάκης με σουτ βολίδα έξω από την περιοχή έφτασε στην ισοφάριση και έγνεψε στην τρίτη συνεχόμενη παρουσία της σε Euro! Αυτό έγινε στο 79'.

Στο 85' ο Χαριστέας με άψογο πλασέ σημάδεψε δοκάρι και μέσα και έκανε το Γεωργία-Ελλάδα 1-2 δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην απευθείας πρόκριση της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2012.

Στο φινάλε του αγώνα, ο κύκλος των γονατισμένων-αγκαλιασμένων διεθνών στο κέντρο του γηπέδου της Τιφλίδας και η παρουσία του Καραγκούνη στον πυρήνα να μιλάει σε έντονο ύφος, ήταν ό,τι πιο δυνατό είχε να μας χαρίσει η Ελλάδα.

Κλειδί αγώνα

Ο τραυματισμός του Ταργκαμάντζε και η αδυναμία αντικατάστασης του (είχε κάνει και τις 3 αλλαγές ο Κετσπάγια) άνοιξε διαδρόμους στην Εθνική ομάδα και ουσιαστικά βοήθησε τα μέγιστα για την ανατροπή.

MVP

Ο Γιώργος Φωτάκης. Μπήκε μέσα στον αγώνα και ήταν από τους λίγους που είχε καθαρό μυαλό και εκτελεστική ικανότητα. Δοκίμαζε το πόδι του από όπου και να βρισκόταν, και αυτός αποδείχθηκε ότι ήταν και ο μοναδικός τρόπος για να σπάσει το δεκαμελές τείχος που είχαν στήσει οι Γεωργιανοί πίσω από την μπάλα.

Αδύναμος κρίκος

Διεκδικούν τον τίτλο ο Τζόρβας με τον Κετσπάγια. Ο πρώτος επειδή αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνου και ο δεύτερος διότι για αδιευκρίνιστους λόγους έκανε και τις 3 αλλαγές μέχρι το 65' και στο 71' έψαχνε παίκτη για να βάλει στη θέση του τραυματία Ταργκαμάντζε.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Γεωργία: Ρεβισβίλι, Κιζανισβίλι, Κάσια, Γκριγκαλασβίλι (51' Ιασβίλι), Καλάτζε, Μαρτσβαλάντζε, Κανκάβα (42' Λομπζανίντζε), Μτσεντλίντζε (65' Γκουρούλι), Ταργκαμάντζε, Κομπιασβίλι, Αμισουλασβίλι.

Ελλάδα: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κ.Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης (56' Φωτάκης), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (68' Αθανασιάδης), Χαριστέας, Γκέκας (91' Κονέ).

Το live του αγώνα:

News 24/7

24MEDIA NETWORK