Ισραήλ - Ελλάδα 0-1

Το θαυμάσιο γκολ του Σωτήρη Νίνη στο Μπλούμφιλντ διατηρεί την Ελλάδα στην κορυφή του 6ου ομίλου των προκριματικών του Euro 2012. Δείτε αποκλειστικά videos και το πρόγραμμα της Εθνικής. Μεταδίδει ο Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος.

Ισραήλ - Ελλάδα 0-1

Εικόνα του αγώνα

Με ένα απίστευτο σλάλομ του Σωτήρη Νίνη στη μεσημεριανή πίστα του "Μπλούμφιλντ" η Ελλάδα πέρασε το δύσκολο εμπόδιο του Ισραήλ και παρέμεινε στην κορυφή του 6ου ομίλου των προκριματικών του euro 2012 με 17 βαθμούς. Στους 13 έμεινε το Ισραήλ.

Η έμπνευση του Νίνη έφερε την Ελλάδα πιο κοντά στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας. Το επόμενο καθοριστικό βήμα πρόκρισης πρέπει να γίνει στη Λετονία.

Με την ορμή της έδρας το Ισραήλ μπήκε δυνατά και δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα με σουτ του Ραφαέλο στο 6ο λεπτό.

Μετά το δεκάλεπτο η Εθνική άρχισε να ανεβαίνει ψηλά και να πιέζει κοντά στη μεγάλη περιοχή του Αουάτ. Νίνης, Σαμαράς και Σαλπιγγίδης κυρίως από τα πλάγια δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για γκολ. Το σουτ του Σαμαρά (18') και το γυριστό του Σαλπιγίδη (24') ήταν στιγμές που θα μπορούσε να είχε γίνει το 0-1.

Προς το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου οι Ισραηλινοί πίεσαν, ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κυριάκου Παπαδόπουλου στον Σέχτερ αλλά έμειναν με τις διαμαρτυρίες.

Στο δεύτερο μέρος η τακτική της Εθνικής παρέπεμπε στις δύσκολες αλλά επιτυχημένες αποστολές του πρόσφατου παρελθόντος. Προσεκτικά στην άμυνα και πολύ επικίνδυνη στις επιθέσεις που δημιουργούσε. Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα ενώ αντίθετα πάτησε οργανωμένα την περιοχή του Αουάτ.

Στο 55' ο Νίνης ξέφυγε από τακτική και αυτοδημιούργησε. Το έργο του εξαιρετικό. Πήρε την μπάλα λίγο πιο κάτω από τη μεσαία γραμμή, πέρασε με προσποιήσεις τους Ισραηλινούς που πήγαν να τον σταματήσουν και εκτέλεσε στο σωστό χρόνο και σημείο τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ισραήλ-Ελλάδα 0-1! Για την ιστορία, ο Σάντος ετοιμαζόταν να αντικαταστήσει το Νίνη στην επόμενη φάση.

Μετά το γκολ η Εθνική κράτησε την μπάλα, πάγωσε το ρυθμό και έγινε το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης. Το Ισραήλ ούτε καν απείλησε τον σταθερό και αποφασιστικό στις εξόδους Σηφάκη.

Κλειδί αγώνα

Η συμπεριφορά της Εθνικής ομάδας μετά το γκολ του Νίνη. Ψύχαιμη, ώριμη και με ικανότητα να κυκλοφορήσει την μπάλα και να "παγώσει" το ρυθμό.

MVP

Πιο άλλος από τον Σωτήρη Νίνη. Πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ και έβγαλε ταλέντο και εγωισμό στον πιο κρίσιμο -μέχρι τον επόμενο- αγώνα των προκριματικών.

Αδύναμος κρίκος

Ο Μπεναγιούν είναι ο μεγάλος ηγέτης του Ισραήλ. Δεν μπορεί όμως, όπως φάνηκε και στο ματς με την Ελλάδα, να οδηγήσει μόνος του αυτή την ομάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

ΙΣΡΑΗΛ: Αουάτ, Σπούνγκιν, Μπεν Χαΐμ, Γκέρσον, Καγιάλ, Αλμόγκ Κοέν (61' Νάτσο), Ραφαέλοφ, Σέχτερ (55' Νταμάρι), Μπεναγιούν, Ζάχαβι (54' Χέμεντ), Μπεν Χαρούς

ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Κ. Παπαδόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ζαραδούκας, Κατσουράνης, Καφές (42' Μάκος), Καραγκούνης, Νίνης (78' Φετφατζίδης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (83' Μανιάτης)

Δείτε το live του Contra.gr από το Μπλούμφιλντ με αποκλειστικά videos:

News 24/7

24MEDIA NETWORK