Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στο Contra.gr

Στις 4 Ιουνίου στο ματς με τη Μάλτα φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της εθνικής, συνδυάζοντας το ντεμπούτο του με γκολ! Από τότε, σε φιλικά και επίσημα, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι βασικός και αναντικατάστατος. Όχι ότι 360 αγωνιστικά λεπτά είναι πολλά, αλλά ο πιτσιρικάς της Σάλκε με το αγωνιστικό θράσος, παίζει πια με αέρα… βετεράνου. Λίγο πριν από την αναχώρηση για Λετονία, μίλησε αποκλειστικά στο Contra.gr.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στο Contra.gr

- Ποια ήταν τα κλειδιά της εθνικής ομάδας στο Ισραήλ;

"Είχαμε δουλέψει πολύ γι' αυτό το παιχνίδι, για να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη. Είμαστε μια νέα ομάδα, η οποία παίζει ως σύνολο. Δεν έχουμε "ονόματα" και ο καθένας βάζει πάνω από τον εαυτό του το σύνολο κι αυτό είναι σημαντικό. Είναι τιμή να είσαι στην εθνική ομάδα".

- Πώς γίνεται σε 90 λεπτά εσύ, σε ένα ματς που δεχθήκαμε πίεση, να είσαι αλάνθαστος και να μην χάσεις καμία προσωπική μονομαχία;

"Σίγουρα παίζει ρόλο η αυτοσυγκέντρωση, αλλά δεν ήμουν μόνο εγώ. Όλη ομάδα ήταν απροσπέλαστη. Η δουλειά ήταν συνολική για να μην δεχθούμε γκολ και να πάρουμε τη νίκη".

- Αυτό λένε πάντα οι προπονητές. Ότι άμυνα παίζει όλη η ομάδα…

"Μα φυσικά. Όλη η ομάδα αμύνεται και όλη επιτίθεται. Και αυτό ήταν κλειδί για μας, στο ματς με το Ισραήλ".

-Πάντως, αν και είστε αρκετοί νέοι στην ομάδα, έχετε Κατσουράνη και Καραγκούνη που σας μιλάνε διαρκώς κατά τη διάρκεια του αγώνα…

"Είναι σημαντική η βοήθειά τους. Ξέρουν από τέτοια παιχνίδια και μας βοήθησαν πολύ".

- Περιμένετε διαφορετικό παιχνίδι με τη Λετονία από αυτό με το Ισραήλ;

"Σίγουρα θα είναι διαφορετικό και από πλευράς ατμόσφαιρας και από πλευράς αγωνιστικού συστήματος του αντιπάλου. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως έχουμε απουσίες από τραυματισμούς και τιμωρίες. Αλλά όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι έτσι και τώρα στόχος μας είναι μόνο η νίκη. Θέλουμε τους τρεις βαθμούς για να πάμε με πλεονέκτημα στα παιχνίδια του Οκτωβρίου".

News 24/7

24MEDIA NETWORK