Τα σενάρια πρόκρισης της Ελλάδας στα τελικά

Ας πάρουμε αρχικά τα δεδομένα: αυτά είναι ότι το Ισραήλ δεν διεκδικεί την πρόκριση. Το ίδιο και η Γεωργία. Το δεδομένο, επίσης, είναι ότι Κροατία και Ελλάδα κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις. Αρα, μεταξύ αυτών θα παιχτεί η πρωτιά του 6ου ομίλου και η απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro.

Τα σενάρια πρόκρισης της Ελλάδας στα τελικά

Οπότε, πάμε σε αυτά που μας ενδιαφέρουν. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Κροατία στο Καραϊσκάκη και στη συνέχεια πηγαίνει στη Γεωργία για την τελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης. Η Κροατία προηγείται στον όμιλο με 19 βαθμούς έναντι 18 της ελληνικής ομάδας. Με νίκη επί των Κροατών πάμε στο +2 και θέλουμε έστω την ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Γεωργία για να πάρουμε το απευθείας εισιτήριο για τα γήπεδα της Πολωνίας και της Κροατίας.

Επίσης, υπάρχει και το ενδεχόμενο η Ελλάδα να προκριθεί ως καλύτερη δεύτερη. Ποια είναι τα κριτήρια για κάποια ομάδα να περάσει στα τελικά με αυτό τον τρόπο;

Ιδού:

Τα κριτήρια κατάταξης του καλύτερου δεύτερου:

1. Υψηλότερη βαθμολογία

2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων

3. Περισσότερα τέρματα υπέρ

4. Περισσότερα εκτός έδρας τέρματα

5. Θέση στην κατάταξη της UEFA

6. Θέση στην κατάταξη Fair Play των προκριματικών

7. Κλήρωση

Σημαντική σημείωση: Επειδή κάποιοι όμιλοι έχουν 5 ομάδες και κάποιοι 6, στα παραπάνω κριτήρια δεν υπολογίζονται οι 2 αγώνες κόντρα στους ουραγούς των ομίλων με 6 ομάδες. Αρα, στον δικό μας όμιλο δεν υπολογίζονται τα ματς της Ελλάδας με τη Μάλτα (μείον 6 βαθμοί).

News 24/7

24MEDIA NETWORK