"Εκπληκτική ομάδα η Ελλάδα"

Το εγκώμιο της Εθνικής Ελλάδας έπλεξαν τόσο ο προπονητής της Πολωνίας Φράντισεκ Σμούντα όσο και ο αρχηγός της ομάδας Γιακούμπ Μπλαζικόφσκι.

"Εκπληκτική ομάδα η Ελλάδα"

Ένα σχόλιο για την Ελλάδα:

Μπλαζικόφσκι: "Η άμυνα τους είναι τέλεια. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι και έχουμε το δικό μας σχέδιο για να παραβιάσουμε την άμυνά τους. Έχουμε το σχέδιο για να δημιουργήσουμε τους χώρους. Η ελληνική είναι καταπληκτική ομάδα".

Για όσους λένε αουτσάιντερ την Πολωνία τι απαντάτε:

Σμούντα: "Με χαροποιεί η άποψη αυτή. Δεν έχουμε εκπαιδευτεί από τους Γερμανούς αλλά τα βασικά του ποδοσφαίρου τα μαθαίνουμε καλά. Έχουμε διαμορφώσει το δικό μας μονοπάτι για να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα. Εύχομαι να μας θεωρούν όλοι αουτσάιντερ και να φτάσουμε στον στόχο μας να είμαστε επικεφαλής του ομίλου".

Μπλαζικόφσκι: "Είναι ωραίο να ακούς τις κουβέντες τις υποστηρικτικές για την ομάδα μας. Τώρα που είμαστε πριν το παιχνίδι, όλα ακούγονται πολύ αισιόδοξα. Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να δείξουμε ότι η αισιοδοξία είναι δικαιολογημένη. Πρέπει να αποδείξουμε την αξία μας μέσα στο γήπεδο. Από αύριο θα μπορούμε να λέμε ότι αυτοί είναι οι σημαντικότεροι αγώνες που είχαμε ποτέ".

Έχετε σχέδιο για να αντιμετωπίσετε την Ελλάδα:

Σμούντα: "Σίγουρα και έχω σχέδιο. Και η προπόνηση δεν θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες προπονήσεις. Όλοι γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Σε τέτοιες στιγμές είναι καλό να είσαι ήρεμος".

Μιλήσατε για την άμυνα των Ελλήνων. Εάν στο 60 είναι 0-0 θα επιτεθείτε ή θα σας αρέσει η ισοπαλία;

Σμούντα: "Θέλουμε τη νίκη. Αυτοί οι πρώτοι αγώνες συνήθως τελειώνουν με ισοπαλία. Και εάν έρθει σημαίνει ότι είμαστε μέσα στο παιχνίδι και θα πρέπει να παλέψουμε στα άλλα παιχνίδια. Έχουμε στόχο. Εάν είμαστε στο 60ο λεπτό δεν θα ανοιχτούμε. Το ίδιο θα κάνουν και οι έλληνες. Υπάρχουν άλλοι δύο αγώνες".

Αισθάνεστε ένταση και πίεση που θα έχετε τόσους Πολωνούς να σας παρακολουθούν;

Μπλαζικόφσκι: "Όλοι έχουμε διαφορετική προσέγγιση σε κάθε παιχνίδι. Όλοι βιώνουν την ένταση. Όλοι ξέρουμε την ένταση και τη βιώνουμε από τις ομάδες μας. Η νίκη είναι απαραίτητη. Η χώρα έχει προσδοκίες. Το κίνητρο είναι μεγάλο για να νικήσουμε. Τα παιχνίδια αυτά οι παίκτες τα περιμένουν. Είναι ένα όνειρό μας".

Σμούντα: "Βλέπουμε ότι η ατμόσφαιρα γίνεται καλύτερη μέρα με την ημέρα. Βλέπουμε στους δρόμους την υποστήριξη. Και ελπίζουμε να μείνει έτσι και μέχρι το τέλος. Γιατί θα είμαστε υπερήφανοι ότι δημιουργήσαμε. Τις τελευταίες ώρες πριν την αναμέτρηση η πειθαρχία είναι σε υψηλό επίπεδο. Όλοι ξέρουν τι ώρα πρέπει να κοιμηθούν. Όλοι οι παίκτες σέβονται τις υποχρεώσεις τους. Βλέπετε δεν έχετε να γράψετε κάτι κακό γιατί δεν κάνουμε κάτι τέτοιο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK