Άντερλεχτ - ΑΕΚ 4-1

Η Αντερλεχτ ανέδειξε τις αδυναμίες της ΑΕΚ φιλοδωρώντας την με τέσσερα γκολ, τα τρία ήδη από το πρώτο ημίχρονο (4-1). Το γκολ του Λεονάρντο όαση στην "κιτρινόμαυρη" έρημο. Δείτε videos.

Άντερλεχτ - ΑΕΚ 4-1

Η εικόνα του αγώνα:

Όσο καλά ξεκίνησε το παιχνίδι για την Ένωση με το επικίνδυνο σουτ του Καράμπελα μόλις στο 4ο λεπτό τόσο εφιαλτικά συνεχίστηκε. Οι “κιτρινόμαυροι” που είχαν παραταχθεί με τον Νίκο Λυμπερόπουλο στην επίθεση αντί του Χοσέ Κάρλος είχαν διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο αλλά και “αχίλλειο πτέρνα”.

Ο λόγος για την άμυνα που αποδείχθηκε εύκολη λεία στις ορέξεις των επιθετικών των γηπεδούχων με αποτέλεσμα να δεχθεί τρία άκοπα γκολ. Το πρώτο μάλιστα από τον ...πεσμένο στο έδαφος Σοάρες στο 16΄ που άφησε άναυδους τους Κωνσταντόπουλο και Δέλλα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα σαν σε προπόνηση. Νέα αλληγορία της άμυνας στο 33' ο Γιοβάνοβιτς νίκησε κατά κράτος τον Κώστα Μανωλά κι ΄άφησε για δεύτερη φορά “άγαλμα¨ τον Έλληνα γκολκίπερ.

Παρά την ψυχρολουσία η ΑΕΚ δεν το έβαλε κάτω και χάρις το ποδοσφαιρικό θράσος του Λεονάρντο μείωσε τρια λεπτά αργότερα. Ήταν ένα γκολ που χειροκρότησε όλο το γήπεδο αφού ο Βραζιλιάνος έκανε μια τρελή κούρσα από αριστερά , πέρασε σαν σταματημένους τους αμυντικούς που βρήκε μπροστά του και με ένα υποδειγματικό πλασέ έστειλε αρχικά τη μπάλα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Προτό.

Όμως δεν έμελλε να χαρεί πολύ αυτό το γκολ αφού στο 40΄και πάλι ο Σοάρες ανενόχλητος κεραυνοβόλησε για τρίτη φορά και δεύτερη προσωπική τον Κωνσταντόπουλο.

Παρά την είσοδο του Κάρλος στη θέση του Λαγού με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βελτιώσει την εικόνα της. Η απόδοση του Ειντούρ Γκούντγιονσεν έπεφτε όσο περνούσε ο χρόνος όπως και των περισσοτέρων παικτών αφού ήταν πλέον δια γυμνού οφθαλμού η απουσία επίσημων παιχνιδιών στα πόδια των “κιτρινόμαυρων”.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχασε για το επόμενο παιχνίδι και τον Κώστα Μανωλά που δέκα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα πλήρωσε τον διαπληκτισμό του με τον Γιοβάνοβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Απο εκεί και πέρα ήταν θέμα χρόνου να έρθει το 4ο γκολ της Άντερλεχτ όπως και έγινε με τον συνήθη ύποπτο τον Αργεντινό Σουάρες που εκμεταλλεύτηκε ακόμη ένα τραγικό λάθος των παικτών της ΑΕΚ και πέτυχε το τρίτο προσωπικό του γκολ διαμορφώνοντας μέσα σε αποθέωση το τελικό 4-1.

Το κλειδί του αγώνα

Η πολύ κακή αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ επέτρεψε στους παίκτες της Άντερλεχτ να βρίσκουν πολλούς διαδρόμους προς την εστία του Κωνσταντόπουλου.

Ο MVP

Όταν πετυχαίνεις τρία γκολ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι δεν μπορεί παρά να είσαι ο κορυφαίος της αναμέτρησης . Ο λόγος βέβαια για τον Σουάρες που εκμεταλλεύτηκε όποια ευκαιρία του δόθηκε.

O αδύναμος κρίκος

Αναμφίβολα οι φίλοι της ΑΕΚ περίμεναν πολλά περισσότερα από τον Γκούντγιονσεν ωστόσο ο Ισλανδός κινήθηκε στην μετριότητα.

Άντερλέχτ: Προτό, Βασιλέφσκι,Κουγιατέ (85΄Σαφάρι),Γιουχάς,Ντεσχάχτ,Μπιλιά,Κλίεσταν,Ζιλέ,Γιοβάνοβιτς (80΄Ιακοβένκο) ,Σουάρες (85΄Ντε Σουτέ) ,Φερνάντο

ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Γεωργέας, Λεονάρντο(70΄Σιαλμάς), Λαγός (46΄΄ Κάρλος), Βάργκας, Γκέντζογλου, Γκούντγιονσεν ,Λυμπερόπουλος (57΄Μπέλεκ)

Το live του αγώνα:

News 24/7

24MEDIA NETWORK