Στουρμ Γκρατς-ΑΕΚ 1-3

Με κεκτημένη ταχύτητα από το ελληνικό σερί της, η ΑΕΚ ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο Europa League αποφεύγοντας την τελευταία θέση του ομίλου. Μανωλάς, Μπερνς και Κλωναρίδης τα γκολ του 3-1 στο Γκρατς. Δείτε videos.

Στουρμ Γκρατς-ΑΕΚ 1-3

Mε πολλές απουσίες, με πιτσιρικάδες στην ενδεκάδα και με μία εξαιρετική απόδοση στο πρώτο μέρος, αυτή η ΑΕΚ θα μπορούσε να είναι στους "32". Κάπου εδώ αρχίζουν τα "αν", αλλά σε αυτή την περίπτωση η Ενωση ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με χαμόγελα αλλά και μακριά από το απευκταίο σενάριο της τελευταία θέσης στον όμιλο, χωρίς βαθμό.

Πήγε στο Γκρατς, έπαιξε με την υπερόπτισσα Στουρμ και έκανε... παπάδες. Το πάρτι άρχισε μόλις στο 10ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και φάση διαρκείας στα καρέ των Αυστριακών, η μπάλα έφτασε στον... άσωτο υιό Μανωλά, ο οποίος με σουτ άνοιξε το σκορ. Το γκολ μόνο τυχαίο δεν ήταν. Ηταν η προειδοποιητική βολή ότι αυτή η ΑΕΚ είναι διαφορετική. Εξ ου το δεύτερο γκολ στο 43ο λεπτό μετά από όμορφη ενέργεια του Γκερέιρο και πάσα στον Μπερνς, ο οποίος σκόραρε από κοντά με το στήθος.

Η Στουρμ; Μία φάση, αυτή με τον Βολφ στο 32ο λεπτό. Τίποτε άλλο κι έλεγε ο Φόντα ότι η ομάδα του έρχεται με φόρα από το 5-1 κόντρα στην Αούστρια.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 59ο λεπτό με γκολ του Κάιντζ (στην αρχή της φάσης ο Στάντφεστ είναι οφσάιντ), αλλά το είπαμε και πριν. Αυτή η ΑΕΚ δεν θα έχανε. Συνέχισε να είναι ήρεμη, να έχει σωστές επιλογές και να απειλεί τη Στουρμ. Και τελικώς να πετυχαίνει και τρίτο γκολ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην πρώτη της νίκη στη φάση των ομίλων.

Στο 77ο λεπτό ο νεαρός Κλωναρίδης διέσχισε το μισό γήπεδο και πλάσαρε εύστοχα για να διαμορφώσει το τελικό 1-3.

Το κλειδί του αγώνα:

Ο Κωστένογλου το είπε στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης. Θα είναι αμείλικτος με τους αδιάφορους. Οσοι έπαιξαν στο Γκρατς μόνο αδιάφοροι δεν ήταν. Κίνηση με ή χωρίς τη μπάλα, εκμετάλλευση του κενού χώρου και σοβαρότητα στην άμυνα. Με το 0-2 υπέρ της στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ ήταν δύσκολο να βγάλει τα μάτια της με τα ίδια της τα χέρια και να χάσει αυτό το ματς.

MVP:

Πολύ καλός στην άμυνα και σκόρερ ο... άσωτος Μανωλάς. Μετανόησε...

Ο αδύναμος κρίκος:

Ενα "αχ" μένει από αυτή την ΑΕΚ. "Αχ, να έπαιζε έτσι στα προηγούμενα παιχνίδια".

Στουρμ Γκρατς-ΑΕΚ 1-3

News 24/7

24MEDIA NETWORK