Η Μπεσίκτας έγινε... Αστέρας, νίκη στο 93' για Ντιναμό, περίπατος της Φιορεντίνα (VIDEOS)

Με τον τρόπο που έχασε το βαθμό από τον Αστέρα "έκλεψε" η Μπεσίκτας το 1-1 από την Τότεναμ στο Λονδίνο. Εύκολο αποδείχθηκε το έργο της Φιορεντίνα στη Λευκορωσία συνεχίζοντας την παράδοση που τη θέλει να μην χάνει εκτός στην Ευρώπη. Το γκολ του Γιούρι Ζιρκόφ στο 93' έδωσε μια αναπάντεχη νίκη στην Ντιναμό Μόσχας επί της Αϊντχόφεν.

Η Μπεσίκτας έγινε... Αστέρας, νίκη στο 93' για Ντιναμό, περίπατος της Φιορεντίνα (VIDEOS)

Τότεναμ - Μπεσίκτας 1-1

(27' Κέιν - 89πεν. Μπα)

Ήταν ένα ανοικτό παιχνίδι και μάλλον δίκαιο το αποτέλεσμα, έστω κι αν διαμορφώθηκε στο 89' μ' ένα πέναλτι που κέρδισε ο Πεκτεμέκ από τον Κίρικες (χέρι) και εκτέλεσε εύστοχα ο Μπα. Η Μπεσίκτας, παρά το σχετικά γρήγορο 1-0 της Τότεναμ στο 27', έπαιξε ανοικτά και διεκδίκησε το αποτέλεσμα στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν".

Είχε τις στιγμές της, όπως το δοκάρι με τον Μπα στο 12', και δεν φοβήθηκε σε καμία περίπτωση τους Λονδρέζους που δεν πείθουν άλλωστε. Η ομάδα του Ποκετίνο πλήρωσε το γεγονός ότι δεν φρόντισε να χτίσει πάνω στο προβάδισμά της (άφαντος ο Σολδάδο) και για ακόμη ένα εφετινό ματς έπεσε στην παγίδα του αντιπάλου που ήταν καλύτερος. Την... πίκρανε το φινάλε, αλλά θα μπορούσε σίγουρα να είχε ισοφαριστεί νωρίτερα. Αμφότερες πλέον υπολείπονται του εκπληκτικού Αστέρα Τρίπολης στον 3ο όμιλο.

Τότεναμ: Γιορί, Κίρικες, Ντάιερ, Φάτζιο, Ντέιβις, Παουλίνιο (60' Λένον), Τάουνσεντ, Σταμπουλί (65' Ντεμπελέ), Μπενταλέμπ, Σολδάδο (79' Αντεμπαγιόρ), Κέιν

Μπεσίκτας: Ζενγκίν, Κουρτουλούς, Σίβοκ, Φράνκο, Μότα, Σόσα, Τερέ (82' Κογιουνλού), Κάβλακ (65' Οζιακούπ), Χάτσινσον, Μπα, Σαχάν (72' Πεκτεμέκ)

Ντιναμό Μόσχας - Αϊντχόφεν 1-0

(93' Ζιρκόφ)

Όλα έδειχναν 0-0 έως τη στιγμή που στο 93' ο Ζιρκόφ έστειλε με δυνατό σουτ την μπάλα στα δίχτυα του Ζόετ. Έως τότε δεν ήταν μια κλασική ισοπαλία χωρίς γκολ. Όχι πως η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, αλλά τόσο η Ντιναμό όσο και η Αϊντχόφεν είχαν τις στιγμές τους στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα απείλησαν πρώτοι με τον Βαϊνάλντουμ στο 8'. Η ρωσική ομάδα ανέβασε ταχύτητα και πίεσε, αλλά Μπούτνερ, Νομπόα και Γιουσιούποφ δεν βρήκαν στόχο μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η PSV ισορρόπησε την κατάσταση και απείλησε, μόνο που ο Γκαμπούλοφ είχε καλές τοποθετήσεις και κράτησε το μηδέν. Η διαδοχική είσοδος των Ζιρκόφ, Κουράνι και Βαλμπουενά δεν ανέτρεψε άμεσα τα ρευστά δεδομένα, αλλά η Ντιναμό είχε γίνει πιο πιεστική πια και με τη βολίδα του Ζιρκόφ στο φινάλε διπλασίασε τις νίκες της στον 5ο όμιλο. Η Αϊντχόφεν αντίθετα ισοβαθμεί με την Εστορίλ.

Ντιναμό Μόσχας: Γκαμπούλοφ, Χουμπότσαν, Ντούγκλας, Σαμπά, Μπούτνερ, Βενκέρ, Γιουσούποφ, Ιόνοφ (73' Βαλμπουενά), Τζούντζακ (61' Ζιρκόφ), Νομπόα (68' Κουράνι), Κοκόριν

Αϊντχόφεν: Ζόετ, Ρέκικ, Αρίας, Μπρούμα, Βίλεμς, Χέντριξ, Μάχερ, Βαϊνάλντουμ, Νάρσινχ, Γιόζεφζουν (84' Φλόετ), Λοκάντια

Η Μπεσίκτας έγινε... Αστέρας, νίκη στο 93' για Ντιναμό, περίπατος της Φιορεντίνα (VIDEOS)

Ντιναμό Μινσκ - Φιορεντίνα 0-3

(33' Ακουιλάνι, 61' Ίλιτσιτς, 67' Μπερναρντέστσι)

Η Φιορεντίνα εξακολουθεί να πονάει στην επίθεση, καθώς οι Τζιουζέπε Ρόσι, Μάριο Γκόμες και Χουάν Κουαδράδο είναι απόντες, ενώ ο Γιόζιπ Ίλιτσιτς έχει "βαφτιστεί" φορ, ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να περάσει διά περιπάτου από το Μπορίσοφ με το εμφατικό 3-0 επί της Ντιναμό Μινσκ, η οποία προερχόταν από τρεις σερί εντός έδρας ευρωπαϊκές νίκες χωρίς να δεχθεί γκολ.

Ο Αλμπέρτο Ακουιλάνι άνοιξε το δρόμο για τη νίκη των "βιόλα", σκοράροντας στο 33ο λεπτό (μετά από αμυντική ασυνεννοησία, ο Ίλιτσιτς διπλασίασε τα γκολ στο 61ο και ο Φεντερίκο Μπερναντέστσκι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με διαγώνιο πλασέ στο 67ο. Ως εκ τούτου, η ιταλική ομάδα διεύρυνε στα επτά ματς το αήττητο εκτός έδρας σερί της στην Ευρώπη. Με δύο νίκες δε στον 11ο όμιλο οδηγεί την κούρσα μπροστά από Γκινγκάμπ και ΠΑΟΚ.

Ντιναμό Μινσκ: Ιγκνάτοβιτς, Μόλος, Μπανγκουρά, Βερέτιλο, Κοντσεβόι, Βορόνκοβ, Νίκολιτς, Φιγκερέδο (62' Τζα Τζετζέ), Στάσεβιτς (88' Γιαρότσκι), Αντάμοβιτς (86' Ρασάντκιν), Ντιομάντε.

Φιορεντίνα: Ταταρουσάνου, Ρίτσαρντς (41' Αλόνσο), Μπασάντα, Πασκουάλ, Τόμοβιτς, Μπάντελ, Βάργκας, Ακουιλάνι (46' Πισάρο), Βαλέρο (60' Λατσάρι), Ίλιτσιτς, Μπερναρντέστσι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK