Τι έκαναν οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ (VIDEOS)

Η Φιορεντίνα παρουσίασε το κακό πρόσωπό της απέναντι στη Λάτσιο και το "πλήρωσε" με ήττα 2-0 μέσα στο "Αρτέμιο Φράνκι" λίγες ημέρες πριν από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Την πρώτη της νίκη μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες πανηγύρισε η Γκινγκάμπ (2-1 την Λιλ στο "Μορίς Ντιφράνς") παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε χωρίς τον βασικό της τερματοφύλακα (Μαμαντού Σαμασά). Νίκησε κι ελπίζει για τον τίτλο η Ντιναμό Μινσκ.

Τι έκαναν οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ (VIDEOS)

Φιορεντίνα - Λάτσιο 0-2

(35' Τζόρτζεβιτς, 90+2' Λούλιτς)

Η Φιορεντίνα φόρεσε για δεύτερο σερί παιχνίδι τα μαύρα σορτσάκια με τα οποία είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά αυτήν τη φορά μόνο γούρι δεν έφεραν. Μετά από 5 σερί παιχνίδια δίχως ήττα και μία αγωνιστική μετά από την ολική υποταγή της Ίντερ (3-0) στο ίδιο γήπεδο, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε αγνώριστη και ηττήθηκε δικαίως με 2-0 από τη φορμαρισμένη Λάτσιο.

Η ομάδα του Σίλβιο Πιόλι έφτασε τις 3 σερί νίκες, με ηγέτη τον Φίλιπ Τζόρτζεβιτς που έφτασε τα 3 σερί παιχνίδια με γκολ (5 τέρματα σε αυτό το διάστημα). Το τέρμα του Σέρβου επιθετικού στο 35ο λεπτό επιστέγασε ένα εξαιρετικό 1ο μέρος των φιλοξενουμένων κι ένα κάκιστο των Τοσκανών. Στο 2ο ημίχρονο οι φωνές του Βιτσέντζο Μοντέλα έπιασαν τόπο, οι "βιόλα" βελτιώθηκαν, αλλά ελλείψει Τζιουζέπε Ρόσι και Μάριο Γκόμεθ, δεν είχαν την απαιτούμενη επιθετική οντότητα. Το δοκάρι του Αλμπέρτο Ακουιλάνι ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν, με τον Σέναντ Λούλιτς να εκμεταλλεύεται ακόμα μία πάσα του Αντόνιο Καντρέβα και να τη μετατρέπει σε ασίστ στις καθυστερήσεις.

Η σύνθεση της Φιορεντίνα (4-3-2-1): Νέτο, Τόμοβιτς, Ροντρίγκες, Σάβιτς, Αλόνσο, Ακουιλάνι (78' Μπερναρντέσκι), Πισάρο, Κούρτιτς (46' Μπόρχα), Φερνάντες, Κουαδράδο, Μπαμπακάρ (68' Ίλιτσιτς)

Τι έκαναν οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ (VIDEOS)

Λιλ - Γκινγκάμπ 1-2

(79' Μαβουμπά - 45+1' Μποβί, 57' Σβαρτς)

Μαγική εικόνα αποτελεί η νίκη της Γκινγκάμπ στο "Πιέρ Μορουά", ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι ότι το 2-1 επί της Λιλ την ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας της Ligue 1.

Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν 13 τελικές προσπάθειες, οι σημαντικότερες εκ των οποίων χάθηκαν από Ντιβόκ Οριζί (8', 13'), Ρονί Ροντλέν (16'), Σεμπαστιάν Κορσιά (23') και Φλοράν Μπαλμόν (39'), προτού ο Κλοντ Μποβί δώσει το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με κεφαλιά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa League πήρε σαφές προβάδισμα για τη νίκη στο 57ο λεπτό με ωραίο τελείωμα του Ρόνι Σβαρτς και στη συνέχεια ακολούθησε επιθετικός μονόλογος των "λιλουά".

Ο Ριό Μαβουμπά μείωσε τελικά με περιπετειώδη τρόπο, αλλά το γκολ της ισοφάρισης δεν σημειώθηκε παρά το γεγονός ότι η Γκινγκάμπ ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπενζαμάν Ανγκουά στο 86'.

Η σύνθεση της Γκινγκάμπ (4-2-3-1): Λεσλ, Μπάκα (67' Ντος Σάντος), Ανγκουά, Σορμπόν, Λεβέκ (77' Λεμέτρ), Ματίς, Σανκαρέ, Μαρβό, Μποβιού, Γιαταμπαρέ, Σβαρτς (81' Ζιρές).

Τι έκαναν οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ (VIDEOS)

Γκόμελ - Ντιναμό Μινσκ 0-2

(25' Τζα Τζετζέ, 86' Βερέτιλο)

Η Ντιναμό Μινσκ επιβλήθηκε 2-0 της Γκόμελ και κατάφερε να παραμείνει στην κούρσα του τίτλου, καθώς βρίσκεται στο -3 από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο ματς κι αφού έχασαν μία σπουδαία ευκαιρία με τον Όλεγκ Βερετίλο, πήραν το προβάδισμα με κεφαλιά του Φρανκ Τζα Τζετζέ, ύστερα από μακρινό σουτ του Βερετίλο.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ απείλησε εκ νέου με τους Φιγκερέδο και Βερετίλο, ο Αντρέι Κλίμοβιτς κρατούσε στο ματς τους γηπεδούχους με τις επεμβάσεις του, αλλά όταν ο Βερετίλο βρήκε δίχτυα στο 86', η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Η σύνθεση της Ντιναμό Μινσκ (4-4-2): Ιγκνατόβιτς, Πολιτέβιτς, Κάρποβιτς, Κοντσεβόι, Βερετίλο, Βορονκόβ, Νίκολιτς, Φιγκερέδο (70' Ντιομαντέ), Αντάμοβιτς (75' Κορζούν), Στάσεβιτς, Τζα Τζετζέ (85' Ρασκάντκιν)

News 24/7

24MEDIA NETWORK