Μακάμπι Τελ Αβίβ-Αστέρας Τρίπολης 3-1 (VIDEOS)

Τον Χάρο με τα μάτια του είδε ο Αστέρας Τρίπολης στην Κύπρο. Οι Αρκάδες πήγαν να πετάξουν στα σκουπίδια το προβάδισμα, αφού η Μακάμπι έφτασε ένα γκολ μακριά από το σκορ πρόκρισης, αλλά η ελληνική ομάδα πήρε τελικά το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League παρά την ήττα με 3-1.

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Αστέρας Τρίπολης 3-1 (VIDEOS)

TO LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εικόνα αγώνα:

Ο Αστέρας δεν μπήκε για να παίξει άμυνα και η πίεση σε συνδυασμό με την καλή κυκλοφορία έφεραν τη φάση του 23’ όπου και προηγήθηκε. Η ομάδα της Πελοποννήσου κέρδισε το φάουλ, ο εξαιρετικός εκτελεστής Ρόλε ανέβαλε να το χτυπήσει και ο Ντορίν Γκοϊάν με κεφαλιά έγραψε το 1-0! Ένα τέρμα, που είναι η καλύτερη επιβράβευση για τις εξαιρετικές του εμφανίσεις και την κλήση του στην Εθνική!

Οι Κιτρινομπλέ δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα και τέσσερα λεπτά αργότερα δέχτηκαν την ισοφάριση όταν σε κάθετη πάσα του Ζάχαβι ο Μπάντας πλάσαρε ιδανικά τον Θεοδωρόπουλο. Οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για γκολ με τον Μάτσα να είναι ο πρωταγωνιστής σε αρκετές στιγμές και τον Πάμπλο Ντε Μπλάσις να προσπαθεί να αποχαιρετήσει με τον καλύτερο τρόπο!

Η Μακάμπι ήταν αυτή που ήθελε τρία τέρματα για να προκριθεί και, φυσιολογικά, πίεσε και ρίσκαρε. Το πρώτο μέρος κύλησε με την Μακάμπι να μην φτάνει στην ανατροπή, κάτι που κατάφερε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα στο 54’ οι Ισραηλινοί κέρδισαν πέναλτι σε τράβηγμα του Παντελιάδη στον Μπάντας και ο Ζάχαβι ευστόχησε κάνοντας το 2-1.

Τα λεπτά μετά το δεύτερο γκολ ήταν και αυτά που θα διαμόρφωναν το αποτέλεσμα. Ο Αστέρας έπρεπε να πάρει τα πάνω του, να ανεβάσει ψυχολογία και να προχωρήσει σε αλλαγές. Αυτό και προσπάθησε να κάνει, χωρίς όμως επιτυχία, ειδικά με την είσοδο του Τιέ Μπι αλλά η Μακάμπι δεν έφτανε στην κλασσική ευκαιρία. Μέχρι το 75’. Ο Πρίτσα υποδέχτηκε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι και έκανε το 3-1 βάζοντας για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης την ομάδα από το Ισραήλ.

Ο Σανκαρέ συμμάζεψε λίγο τα πράγματα, όμως η Μακάμπι ήταν αυτή που έφτασε κοντά στο τέταρτο γκολ και πάλι με τον Πρίτσα στο 84΄όταν και πλάσαρε στην κίνηση έξω από την μικρή περιοχή του Αστέρα, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Τα ψυχοφθόρα τελευταία λεπτά κύλησαν με την Μακάμπι να πιέζει και τον Αστέρα να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Το τελικό σφύριγμα θα ήταν και ο πιο γλυκός ήχος για παίκτες, προπονητή και φιλάθλους που έφτασαν μια ανάσα… από το καρδιακό επεισόδιο!

Κάτι που κόντεψε να γίνει στο 90’ με τη βολίδα του Ζάχαβι που είδε τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι!

Στις καθυστερήσεις ο Πάρα που ήταν η τρίτη αλλαγή του Αστέρα δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενό τέρμα με σουτ από το κέντρο του γηπέδου!

Οι συνθέσεις:

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Χουάν Πάμπλο, Γεϊνί, Τιμπί, Γκαρθία, Μπεν Χαρούς, Άλμπερμαν, Μπεν Μπασάτ (72' Πρίτσα), Ιγκιεμπόρ (62' Μπεν Χάιμ),Ζάχαβι, Μίκχα, Μπαντάς (85' Ραντί)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Ουσέρο, Κουρμπέλης, Μουνάφο, Ρόλε (77' Σανκαρέ), Ντε Μπλάσις (86' Πάρα), Μάσα (59' Τάι Μπι)

News 24/7

24MEDIA NETWORK