Ραπίντ Βιέννης-Αστέρας Τρίπολης 3-1

Ο Αστέρας Τρίπολης άγγιξε την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο. Σε ένα χιτσκοκικό ματς ο Γκρατσίνι απάντησε στο γκολ του Πέτσου, αλλά ο Σάουμπ "σκότωσε" τους Αρκάδες και σκοράροντας δις έδωσε τη νίκη (3-1) στους Αυστριακούς.

Ραπίντ Βιέννης-Αστέρας Τρίπολης 3-1

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εικόνα αγώνα:

Εξαιρετικός ρυθμός, η μπάλα πάνω κάτω και δύο ομάδες που πρόσφεραν εξαιρετικό θέαμα και στο δεύτερο μεταξύ τους αγώνα. Οι Αρκάδες μπήκαν με άνεση στο Gerhard Hanappi Stadion, δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα με την πίεση που προσπάθησε να ασκήσει η Ραπίντ στο πρώτο εικοσάλεπτο, αλλά βρέθηκαν πίσω στο σκορ από μια κάθετη που δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Κουρμπέλης. Οι κόντρες ευνόησαν τον Πέτσο και από το 26 η Ραπίντ άνοιξε το σκορ.

Μέσα σε ένα δίλεπτο ο Αστέρας είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για γκολ. Στο 37 ο Ναβάρο με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Τσαμπούρη είδε την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι του Νοβοτά, ενώ στο 39 ο Ουσέρο σηκώθηκε μόνος από τη μικρή περιοχή αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Η Ραπίντ στο φινάλε του πρώτου μέρους έφθασε κοντά στο 2-0 με το οποίο θα κλείδωνε την πρόκριση όμως το δοκάρι έσωσε τον Αστέρα και τον Μπαντή.

Οι Αρκάδες είχαν καλή κυκλοφορία μπάλας, κυριαρχία στον άξονα και ικανοποιητική ανάπτυξη από τα άκρα, όμως υστερούσαν στην κορυφή της επίθεση με τον Χερόνιμο Μπαράλες να μην τα βγάζει πέρα με το μαρκάρισμα των Μπερέντ και Σονλάιτνερ. Η πρώτη κίνηση του Τσιώλη από τον πάγκο ήταν η είσοδος του Γκρατσίνι στη θέση του Ζησόπουλου. Ο Κάφα γύρισε πιο κοντά στον Ουσέρο και ο Αργεντινός πήρε το ρόλο του οργανωτή.

Μετά τα πρώτα λεπτά προσαρμογής ο Γκρατσίνι δεν άργησε να δείξει τη μεγάλη του κλάση. Πήρε το ριμπάουντ από διώξιμο του Τρίμελ και εκεί που άλλοι θα… σκότωναν τον τερματοφύλακα, πλάσαρε με άψογο στιλ στη δεξιά γωνία του Νοβοτά και ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Αστέρας όπως και στην Τρίπολη έτσι και στη Βιέννη δεν μπόρεσε να διατηρήσει για πολύ ώρα το γκολ. Η Ραπίντ πέντε λεπτά μετά το 1-1 σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς και προηγήθηκε με 2-1. Το γκολ σημείωσε ο Λουίς Σαμπ ο οποίος είχε μπει αλλαγή πριν μερικά λεπτά στο ματς.

Οι κιτρινομπλέ ήθελαν ένα γκολ για να πάρουν αυτοί την πρόκριση. Το 2-2 αρκούσε στον Αστέρα για να βρεθεί στην επόμενη φάση. Ο Τσιώλης έριξε όλα τα όπλα στη μάχη. Χουάνμα και Μπακασέτας μπήκαν στο ματς για να βοηθήσουν στο γκολ, όμως αυτό δεν ήρθεκυρίως λόγω της χαμένης συνοχής στα χαφ.

Αντίθετα, η Ραπίντ με το Λουίς Σαμπ και πάλι έφτασε στο 3-1 στο 86 και πήρε αυτή το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Europa.

Κλειδί αγώνα:

Ο Αστέρας παρουσίασε δυσκολία στο να κρατήσει το γκολ που σημείωσε. Η Ραπίντ αντέδρασε άμεσα στο γκολ του Γκρατσίνι και έδειξε αυτοπεποίθηση πρόκρισης.

Αδύναμος κρίκος:

Τα μπακ του Αστέρα είχαν πρόβλημα με την ανάπτυξη της Ραπίντ ενώ δεν κατάφεραν να βοηθήσουν στις επιθέσεις της ομάδας.

MVP:

Ο Λούις Σαμπ. Ήρθε από τον πάγκο και με δύο γκολ σκόρπισε τις ελπίδες του Αστέρα για πρόκριση…

Οι συνθέσεις:

Ραπίντ Βιέννης (Μπάρισιτς): Νοβότα, Μπέχρεντ, Σράμελ, Πέτσος, Ζονλάιτνερ, Ζάμπιτσερ (61' Σάουμπ), Τρίμελ, Μπούργκσταλερ (89' Πάβελιτς), Μπόσκοβιτς, Στ. Χόφμαν (80' Γκρότσουρεκ), Μπόιντ.

Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Μπαντής, Πιπίνης, Γκόιαν, Κουρμπέλης, Τσαμπούρης, Ουσέρο, Ζησόπουλος (46' Γκρατσίνι), Κάφα, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο (70' Μπακασέτας), Μπαράλες (68' Χουάνμα).

News 24/7

24MEDIA NETWORK