Το προφίλ της Σαράγεβο (VIDEO)

Τον νικητή του ζευγαριού Χάουγκεσούντ ή Σαράγεβο θα αντιμετωπίσει ο Ατρόμητος για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Οι Περιστεριώτες δίνουν το πρώτο τους αγώνα στις 31 Ιουλίου, με τον επαναληπτικό να έχει προγραμματιστεί για μια εβδομάδα μετά, στις 7 Αυγούστου. Διαβάστε αναλυτικά το προφίλ της Σαράγεβο.

Το προφίλ της Σαράγεβο (VIDEO)

Η κλήρωση "χαμογέλασε" στον Ατρόμητο φέρνοντάς του αντιμέτωπη στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, τον νικητή του ζευγαριού Χάουγκεσουντ ή Σαράγεβο. Οι Περιστεριώτες ελπίζουν φέτος να είναι πιο τυχεροί και να καταφέρουν να προκριθούν στους ομίλους του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία τους, μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες με Νιούκαστλ και Αλκμάαρ τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Το πρώτο ματς με την Σαράγεβο (αν οι Βόσνιοι ανατρέψουν το 0-1 του πρώτου αγώνα με τη Χαούγκεσουντ) έχει προγραμματιστεί για τις 31 Ιουλίου, ενώ ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί μια εβδομάδα αργότερα, στις 7 Αυγούστου.

Η ομάδα είναι από την Βοσνία και συγκεκριμένα από την πρωτεύουσα της χώρας και ομώνυμη πόλη, Σαράγεβο. Είναι μία από τις πιο φημισμένες ομάδες της χώρας. Είναι μεγάλη αντίπαλος με την Ζελέζνιτσαρ και το παιχνίδι μεταξύ τους είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι της Βοσνίας.

Διακρίσεις

Είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες της χώρας.

Την προηγούμενη χρονιά κατέλαβε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα της. Έχει τις περισσότερες διακρίσεις της χώρας σαν ομάδα όταν ακόμα το πρωτάθλημα ήταν μια γιουγκοσλαβική λίγκα, με δύο κατακτήσεις.

Τα τελευταία χρόνια δεν έχει καταφέρει να συμμετάσχει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς αποκλείεται στους προκριματικούς γύρους.

Στην μοναδική συμμετοχή της Βοσνίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014, δεν είχε κάποια συμμετοχή παίκτη στο ρόστερ της χώρας.

2 Πρωταθλήματα Βοσνίας: 1998-99, 2006-07

5 Κύπελλα Βοσνίας: 1994-95, 1996-97, 1997-98, 2005-06, 2010-11, 2012-13

1 Σούπερ Κάπ Βοσνίας: 1996-97

Γήπεδο

Το προφίλ της Σαράγεβο (VIDEO)

Το γήπεδο της Σαράγεβο ονομάζεται "Asim Ferhatović Hase Stadium". Βρίσκεται στο Σαράγεβο και έχει χωρητικότητα 37.500 θεατών. Είναι γνωστό και ως Ολυμπιακό Στάδιο.

Το αστέρι

Το αστέρι της ομάδας είναι ο Βόσνιος 23χρονος κεντρικός αμυντικός και αρχηγός της, Αμέρ Ντούποβατς με 110 συμμετοχές και 2 γκολ. Παίζει στην Σαράγεβο από το 2010.

Το προφίλ της Σαράγεβο (VIDEO)

Ο προπονητής

Το προφίλ της Σαράγεβο (VIDEO)

Ο 44χρονος Τζέναν Ούσκουπλιτς.

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες:

Εμίρ Πλακάλο

Ντέγιαν Μπάντοβιτς

Αμυντικοί:

Ράντος Πρότιτς

Χάρις Μουχαμέροβιτς

Μάριο Μπάριτς

Άντναν Κοβάσεβιτς

Ιβάν Τατομίροβιτς

Ρίστο Μιτρέφσκι

Μάρκο Μιχόγιεβιτς

Τζεμάλ Μπερμπέροβιτς

Αμέρ Ντούποβατς

Μπόγιαν Πουζιγκάτσα

Μέσοι:

Μιρολιούμπ Κόστιτς

Μίλος Στόιτσεβ

Όγκνιεν Τοντόροβιτς

Χάρις Ντούλγιεβιτς

Ντάριο Πούριτς

Νεμάνια Αντούσιτς

Ιρφάν Βούσλιανιν

Φάρις Χάντζιτς

Γκόικο Σίμιροτ

Ζερμέιν Κουάντιο

Σαμίρ Ράντοβατς

Επιθετικοί:

Σέβκο Όκιτς

Κρστε Βελκόσκι

Ντέγιαν Γκάβριτς

Αλμίρ Αγκανσπάχιτς

Νεμάνια Μπιλμπίγια

VIDEO

Σαράγιεβο - Χαούγκεσουντ 0-1

Τερματοφύλακες
Τερματοφύλακες

News 24/7

24MEDIA NETWORK