Ατρόμητος - Άλκμααρ 1-3

Ο εξαιρετικός Δημήτρης Παπαδόπουλος ήταν μόνος του και ο Ατρόμητος δεν απέφυγε την εντός έδρας ήττα από την Αλκμααρ (3-1) που σβήνει τις ελπίδες πρόκρισης στους ομίλους του Europa League. Το θαύμα θα κυνηγήσουν οι Περιστεριώτες στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης.

Ατρόμητος - Άλκμααρ 1-3

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εικόνα αγώνα:

Ήταν φανερό από το πρώτο λεπτό και πολύ περισσότερο μετά το πρώτο τέταρτο ότι επρόκειτο για ένα παιχνίδι υπομονής και τακτικής. Ο Ατρόμητος επιθυμούσε πάση θυσία να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα γι΄αυτό και επέλεξε να μην πιέζει ψηλά και να περιμένει τον αντίπαλο στα 3/4. Η δε Άλκμααρ, έχοντας αποφασίσει να ρίξει το τέμπο, δεν ενδιαφερόταν να έχει την μπάλα στα πόδια της και οπότε αυτό συνέβαινε αρκούνταν σε μία ανούσια κυκλοφορία.

Φυσικό ήταν μέσα από αυτό το μάλλον βαρετό ποδοσφαιρικό σκηνικό να μην προκύψουν έντονες συγκινήσεις τουλάχιστον κατά το πρώτο ημίχρονο. Ο Ατρόμητος πάντως, σφριγηλός και πειθαρχημένος παρά τη σοβαρή απουσία του Ιγκλέσιας, είχε τις στιγμές του και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί με το σουτ του Ούμπιδες και τη λόμπα του Παπαδόπουλο. Τον Γιώργο Παράσχο, πάντως, περισσότερο ευχαρίστησε το γεγονός ότι η ομάδα του δεν κινδύνευσε.

Το γρήγορο όσο και "κρύο" γκολ της Άλκμααρ μόλις πέντε λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ανάγκασε τον Ατρόμητο να αλλάξει άρδην το αγωνιστικό πλάνο του και να ρισκάρει, ελεγχόμενα πάντως. Ο Ναπολεόνι πήρε θέση στο τερέν και το σύστημα γύρισε σε 4-4-2 σε μία προφανή επιχείρηση να ασκηθεί πίεση στον αντίπαλο και να έρθει το γκολ της ισοφάρισης.

Η αλήθεια είναι ότι η προσπάθεια έγινε. Όχι αρκούντως ικανοποιητική και αποτελεσματική αλλά έγινε. Τo κακό όμως ήταν ότι λίγα λεπτά αφότου ο Μπρίτο πάτησε χορτάρι για να προσφέρει λύσεις στη μεσοεπιθετική γραμμή ο μόνιμος σκόρερ της Άλκμααρ, ο Άρον Γιόχανσον, εκμεταλλεύτηκε ένα μεγάλο κενό στην άμυνα του Ατρομήτου και με εξαιρετικό τρόπο έγραψε το 0-2 στο 74'.

Από εκεί και πέρα εφαρμόστηκε ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης. Η γρήγορη μείωση του σκορ με το εύστοχο πέναλτι του εξαιρετικού Παπαδόπουλου στο 77' έκανε τους γηπεδούχους να αναθαρρήσουν ενώ από το 84΄ και μετά ο Παράσχος τα έπαιξε όλα για όλα ρίχνοντας στη μάχη και τον Καραμάνο. Ο τελευταίος μάλιστα απώλεσε την πιο σημαντική ευκαιρία του Ατρομήτου στο ματς όταν στο 86' σούταρε πάνω στα σώματα από το σημείο του πέναλτι. Αντί όμως να γίνει το 2-2, έγινε το 1-3 στο 93' από τον Γκούντμουντσον όταν ο Ατρόμητος είχε βγει μαζικά μπροστά.

MVP:

Πολύ ψηλός, κορμί ξερακιανό μα και μεγάλος μπαλαδόρος. Μία φάση βρήκε την ευκαιρία ο Άρον Γιόχανσον και φρόντισε με μία περίτεχνη ενέργεια να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Θα μπορούσε να σκοράρει επίσης στο 90' όταν και έχασε μία μεγάλη ευκαιρία χωρίς μάλιστα τερματοφύλακα. Ο Γκούντμουντσον από την πλευρά του πέτυχε δύο γκολ. Και οι δύο αξίζουν το βραβείο.

Αδύναμος Κρίκος:

Τα πλάγια μπακ του Ατρομήτου, ο Νάστος και ο Γιαννούλης, άργησαν να μπουν στο πνεύμα της αναμέτρησης. Ο πρώτος ειδικά δεν κατάφερε να βοηθήσει επιθετικά, τουλάχιστον όσο θα περίμενε ο προπονητής στο δεύτερο ημίχρονο. Ο δεύτερος απουσίαζε από τη θέση του στο δεύτερο γκολ της Άλκμααρ.

Σχόλιο:

Κακά τα ψέμματα, ο Ατρόμητος ηττήθηκε από μία ανώτερη ομάδα που εκμεταλλεύτηκε άριστα τις ευκαιρίες που της δόθηκαν αλλά και την κακή αμυντική λειτουργία στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι κρίμα γιατί φέτος επενδύθηκαν πολλά στο ευρωπαϊκό όνειρο που φαίνεται να σβήνει πρόωρα. Εκτός και αν στο Άλκμααρ παρακολουθήσουμε κάποιο πολύ ωραίο ποδοσφαιρικό παραμύθι.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος: Σηφάκης, Νάστος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Μπάλλας (84' Καραμάνος), Δημούτσος (70' Μπρίτο), Ούμπιδες, Γκαρσία, Καραγκούνης (61' Ναπολεόνι), Παπαδόπουλος.

Άλκμααρ: Αλβαράδο, Μ. Γιόχανσον, Γκόουβελεουβ, Βάουτενς, Φίρχεφερ, Χένρικσεν, Γκούντελι, Ελμ (71' Όβερτουμ), Μπέιρενς (86' Μάρτενς), Α. Γιόχανσον (92' Μπέργκαους), Γκούντμουντσον.

News 24/7

24MEDIA NETWORK