Σαράγεβο-Ατρόμητος 1-2 (VIDEOS)

Με γκολ από δύο αμυντικούς, τους Φυτανίδη και Νάστο, ο Ατρόμητος κατάφερε να νικήσει τη Σαράγεβο με 2-1 στην πρωτεύουσα της Βοσνίας και να γίνει το αφεντικό για την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League. Εβαλαν δύσκολα στους Περιστεριώτες οι Βόσνιοι αλλά στο τέλος υπέκυψαν.

Σαράγεβο-Ατρόμητος 1-2 (VIDEOS)

To live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ηταν μία από τις λίγες φορές τις τελευταίες σεζόν που ο Ατρόμητος (σε παράταξη 3-5-2) αισθάνθηκε σαν ψάρι έξω από το νερό σε επίσημο παιχνίδι του. Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε νωρίς με την κεφαλιά του Φυτανίδης (11'), η ομάδα του Γιώργου Παράσχου όχι μόνο δεν μπόρεσε να επιβάλλει το ρυθμό αλλά βρέθηκε να κάνει κάτι που δεν το θέλει. Να βρίσκεται συνεχώς πίσω από την μπάλα και να αμύνεται.

Η Σαράγεβο, ομάδα κοντρολαρισμένη και με καλή κυκλοφορία, εκμεταλλεύτηκε όλα τα ατού της, συμπεριλαμβανομένου και του βροχερού καιρού. Εβαλε την μπάλα κάτω, στρίμωξε στα σχοινιά τον Ατρόμητο και στο 25΄, με αρκετή δόση τύχης βέβαια, ισοφάρισε με το εξαιρετικό σουτ του Πουζίγκατσα.

Ο Ατρόμητος ματαίως έψαχνε το... συνηθισμένο εαυτό του αφού δεν μπορούσε να αναλάβει την πρωτοβουλία. Ο Παράσχος έριξε στο παιχνίδι τόσο τον Τάτο όσο και τον Φάμπιο για να "νοστιμίσει" το παιχνίδι της ομάδας του κάτι που τελικά έγινε μετά το 65'. Με τον αντίπαλο να παίρνει μεγάλα ρίσκα, οι Περιστεριώτες άρχισαν να πατούν περιοχή και στο 75' ο Νάστος, μ' ένα ιδανικό πλασέ, έγραψε το 1-2.

Στο τελευταίο τέταρτο ο Ατρόμητος θα μπορούσε να διευρύνει τη νίκη του αφού είχε τις ευκαιρίες. Δεν το έκανε, όμως και πάλι αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, την πρώτη πρόκριση στην ιστορία του.

MVP

Το 3-5-2 είναι σύστημα ιδανικό για μπακ όπως ο Νάστος. Απαλλαγμένος εν πολλοίς από τα αμυντικά του καθήκοντα, ο Ελληνας μπακ έχει το περιθώριο να ανεβαίνει και να δημιουργεί κινδύνους. Αυτό έκανε στο 75' και σκόραρε το γκολ της νίκης.

Αδύναμος Κρίκος

Τα χαφ του Ατρομήτου δέχθηκαν πίεση στην οποία δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Είναι κάτι που σαφώς θα πρέπει να προσεχθεί ενόψει της ρεβάνς.

Σχόλιο

Η πρώτη πρόκριση στην ιστορία του Ατρομήτου βρίσκεται προ των πυλών,αρκεί να γίνει μία προσεκτική διαχείριση στη ρεβάνς. Ο Ατρόμητος δεν είναι ακόμα έτοιμος, αλλά τέτοια ματς μπορεί πλέον να τα παίρνει με την κλάση των παικτών του και την εμπειρία του. Τα καλύτερα έρχονται στο άμεσο μέλλον.

Σαράγεβο:Μπάντοβιτς, Μπάριτς, Τατομίροβιτς, Ντούποβατς, Στόιτσεβ, Τσίμιροτ, Πουζίγκατσα, Όκιτς (82' Πούριτς), Βελκόσκι, Ράντοβατς (88' Κοβάσεβιτς), Μπίλμπα (73' Ντούλιεβιτς).

Ατρόμητος:Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Φυντανίδης, Νάστος, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Δημούτσος (92' Μπάλας), Πίτου, Μπρίτο (68' Φάμπιο), Καραμάνος, Ναπολεόνι (60' Τάτος).

News 24/7

24MEDIA NETWORK