Ναυάγιο για Ρόμα, συντριβή για Έβερτον, "δάγκωσε" ξανά η Βόλφσμπουργκ (VIDEOS)

Η Φιορεντίνα "σκόρπισε" την Ρόμα των Ελλήνων με 3-0 στο "Ολίμπικο", αποκλείοντάς την από την συνέχεια, ενώ η Ντιναμό Κιέβου διέσυρε την Έβερτον με 5-2. "Δάγκωσε" και στην Ιταλία η Βόλφσμπουργκ. Προκρίσεις για Ζενίτ, Σεβίλλη, Μπριζ. Στην παράταση απέκλεισε τον Άγιαξ η Ντνίπρο.

Ναυάγιο για Ρόμα, συντριβή για Έβερτον, "δάγκωσε" ξανά η Βόλφσμπουργκ (VIDEOS)

Με "σβηστές μηχανές" στους "8" η Νάπολι

Στο πρώτο χρονικά ματς της ημέρας η Νάπολι δεν συνάντησε ιδιαίτερη δυσκολία κόντρα στην Ντιναμό Μόσχας, μένοντας στο 0-0 και σε συνδυασμό με το 3-1 του πρώτου αγώνα προκρίθηκε στα προημιτελικά του Europa League. Οι Ιταλοί ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, έχοντας μάλιστα και δύο δοκάρια στο πρώτο μέρος με τους Καγεχόν και Μέρτενς. Δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο γκολ οι γηπεδούχοι, παρά το γεγονός πως στα τελευταία λεπτά βγήκαν μαζικά στην επίθεση. Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι "Ναπολιτάνοι" φτάνουν σε προημιτελικά μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης από το 1989.

Ντινάμο Μόσχας:Γκαμπούλοφ, Κοζλόφ, Σαμπά, Ουμποκάν, Μπέντερ (85' Ιόνοφ), Ντζούτζακ, Βαλμπουενά, Κοκόριν, Βενκέρ, Ζιρκόφ, Κουράνι

Νάπολι:Αντούχαρ, Μάτζιο, Αλμπιόλ, Μπρίτος, Γκουλάν, Τζορτζίνιο, Λόπες, Γκαμπιαντίνι (71' Χάμσικ), Μέρτενς (63' ΝτεΓκουζμάν), Καγεχόν, Ιγκουαΐν (81' Ζουνίγκα)

Συντριβή για Ρόμα, πρόκριση η Φιορεντίνα

Με τους Τοροσίδη-Χολέβα και Μανωλά βασικούς ξεκίνησε η Ρόμα στον επαναληπτικό του "Ολίμπικο" κόντρα στην Φιορεντίνα. Τα πράγματα όμως στράβωσαν από την αρχή (8') για τους "Ρωμαίους", με τον διαιτητή της αναμέτρησης να καταλογίζει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Χολέβας στον Φερνάντες μέσα στην περιοχή.Ο Ροδρίγες ήταν εύστοχος και έγραψε το 0-1. Δέκα λεπτά αργότερα ο Τοροσίδης γύρισε την μπάλα με κεφαλιά στον Σκορούπσκι κι αυτός έκανε ένα τραγικό λάθος, με τον Αλόνσο να κλέβει και να δίνει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Σαν να μην έφτανε αυτό στο 22' ο Μπασάντα με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ έγραψε το 0-3 βάζοντας ουσιαστικά "ταφόπλακα" στα όνειρα της Ρόμα για πρόκριση. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στο γήπεδο ψάχνοντας κάποιο γκολ, όμως αυτό έδωσε το δικαίωμα στον ταχύτατο Σαλάχ να φεύγει συχνά στην κόντρα, με τον Αιγύπτιο να έχει δύο δοκάρια στο ματς. Στο 88' η Ρόμα έμεινε με 10 παίκτες εξαιτίας της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Λιάιτς. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης με τους "Ρωμαίους" να αποχωρούν με σκυμμένο κεφάλι.

Ρόμα: Σκορούπσκι, Γιάνγκα-Εμπίουα (58' Αστόρι), Χολέμπας, Τοροσίδης (27' Ιτούρμπε), Μανωλάς, Πιάνιτς, Ντε Ρόσι, Κεϊτά (44' Βέρτε), Φλορένζι, Λιάιτς, Ζερβίνιο

Φιορεντίνα: Νέτο, Ροδρίγες, Σάβιτς (41' Τόμοβιτς), Μπασάντα, Μπαντέλι, Φερνάντεθ, Χοακίν, Μπόρχα Βαλέρο (79' Ακουιλάνι), Μπαμπακάρ (63' Βάργκας), Σαλάχ

"Σκόρπισε" την Έβερτον η Ντιναμό

Με εμφατικό τρόπο προκρίθηκε στα προημιτελικά η Ντιναμό, σκορπώντας με 5-1 την Έβερτον. Στο 21' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με υπέροχο μακρινό σουτ του Γιαρμολένκο, όμως ο συνήθης ύποπτος... Λουκάκου έφερε το ματς στα ίσια στο 29'. Έξι λεπτά αργότερα ο Τεόντορτσικ με σουτ εντός περιοχής έβαλε και πάλι σε θέση οδηγού την Ντιναμό, ενώ στο 37' ο Βελόσο έγραψε το 3-1. Η ασταμάτητη Ντιναμό ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1 στο 56' με τον Γκούσεβ να εκμεταλλεύεται ένα λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Οι Ουκρανοί όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και ο Αντούνες στο 76' με εκπληκτικό σουτ έγραψε το 5-1 σφραγίζοντας μια σπουδαία πρόκριση. Το μόνο που κατάφεραν οι Άγγλοι ήταν να μειώσουν σε 5-2 με τον Γιαγκέλκα στο 82ο λεπτό.

Ντιναμό Κιέβου: Σοβκόφσκι, Αντούνες, Ντράγκοβιτς, Καχερίντι, Σίλβα, Βελόσο, Σίντορτσουκ (65' Μπουγιάλσκι), Ριμπάλκα, Γκούσεβ, Γιαρμολένκο, Τεόντορτσικ (75' Κράβετς)

Έβερτον: Χάουαρντ, Μπέιντς, Γιαγκέλκα, Κόουλμαν, Αλκαράθ, Μακάρθι (78' Μπέσιτς), Μπάρι, Άτσου (65' Οσμάν), Μπάρκλεϊ, Λουκάκου, Νέισμιθ (65' Κονέ).

Αγχώθηκε στο φινάλε η Ζενίτ

Σε ένα ματς που θα ξεχαστεί εύκολα, η Ζενίτ πήρε σχετικά εύκολα την πρόκριση κόντρα στην Τορίνο. Οι Ρώσοι παίζοντας κλειστά και προσπαθώντας κυρίως να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνά τους, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τους Ιταλούς. Η Τορίνο κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 50' με τον Γκλικ, όμως όπως αποδείχθηκε ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε. Ο ίδιος παίκτης όμως στο 90' κατάφερε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να αγχώσει τους Ρώσους που ένιωσαν ανακούφιση στο τελευταίο σφύριγμα, παίρνοντας την πρόκριση.

Τορίνο: Παντέλι, Νταρμιάν, Μακσίμοβιτς, Γκλικ, Μορέτι, Μολινάρο (82' Αμάουρι), Γκάτσι, Ελ Καντουρί (76' Μαρτίνες), Φάρνερουντ (64' Μπόβο), Μάξι Λόπες, Κουαλιαρέλα.

Ζενίτ: Λοντίγκιν, Σμολνίκοβ, Νέτο, Γκαράι, Κρίσιτο, Τιμοστσούκ, Βιτσέλ, Χουλκ, Σατόβ (81' Ριαζάντζεφ), Ντάνι (87' Λομπάερτς), Ροντόν.

"Δαγκώνουν" και στην Ιταλία οι "λύκοι"

Στην κόντρα "χτύπησε" η Βόλφσμπουργκ την Ίντερ μόλις στο 24ο λεπτό. Ο Ντε Μπρόινε έφυγε ταχύτατα από τα αριστερά, την κατάλληλη στιγμή έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Καλιγκούρι από κοντά νίκησε τον Καρίσο και έγραψε το 0-1. Η Ίντερ ανέβηκε πίεσε και τελικά έφτασε στο γκολ στο 71ο λεπτό με ωραία εκτέλεση του Ροδρίγο Παλάσιο. Το τέρμα του Αργεντινού όμως δεν ήταν αρκετό για την ιταλική ομάδα, με τους Γερμανούς, που στο φινάλε κατάφεραν να πάρουν και την νίκη με γκολ του Νίκλας Μπέντνερ.

Ίντερ: Καρίσο, Καμπανιάρο (68' Νταμπρόσιο), Ρανόκια, Ζουάν Ζεζούς, Σαντόν, Μεντέλ, Γκουαρίν, Ερνάνες, Κόβατσιτς (55' Κουζμάνοβιτς), Παλάσιο, Ικάρντι.

Βόλφσμπουργκ: Μπενάλιο, Τρες, Κνόχε, Τιμ Κλόζε, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Γκιλαβονγκί, Λουίζ Γκουστάβο, Ντε Μπρόινε, Βιεϊρίνια (85' Άρνολντ), Ντάνιελ Καλιτζούρι (73' Πέρισιτς), Ντοστ (64' Μπέντνερ)

Έχει τον τρόπο η Σεβίλλη

Έχοντας το υπέρ της 3-1 από τον πρώτο αγώνα η Σεβίλλη δεν θέλησε να δώσει γρήγορο ρυθμό στον επαναληπτικό. Πέρα από ένα σουτ του Ιμπόρα στο 15' το πρώτο ημίχρονο δεν μας έδωσε κάτι άλλο, όμως η επανάληψη είχε γκολ. Αρχικά οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Μπάκα στο 69', για να απαντήσουν οι φιλοξενούμενοι 4 λεπτά αργότερα με τον Τζιοβάνι Ντος Σάντος. Η Σεβίλλη όμως που πλέον δείχνει... ανίκητοι στους "εμφύλιους", βρήκε τον τρόπο και πήρε και το δεύτερο ματς, με τον Σουάρες να γράφει το 2-1 στο 83'.

Σεβίλλη: Σέρχιο Ρίκο, Ντιόγκο Φιγκέιρας, Παρέχα, Κολοτζιετσάκ, Τρεμουλινάς, Εμ'Μπιά, Καρίσο, Ιμπόρα, Αλέις Βιντάλ, Βιτόλο, Γκαμεϊρό (65΄Μπάκα).

Βιγιαρεάλ: Ασένχο, Μάριο Γκασπάρ, Μουσάκιο, Μπελί, Ρουκάβινα, Πίνα, Τριγκέρος, Ζόναταν ντος Σάντος, Τζόελ Κάμπελ, Βιέτο, Ικετσούκου Ούτσε

"Πάγωσε" το "Ατατούρκ"

Μέτριο ήταν το πρώτο ημίχρονο στο "Ατατούρκ", ωστόσο με την έναρξη της επανάληψης ο Ραμόν άνοιξε το σκορ με έναν φανταστικό σουτ εκτός περιοχής. Η Μπριζ όμως βρήκε την απάντηση με τον Ντε Σούτερ στο 61' και έφερε το ματς στα ίσια. Κι ενώ οι Τούρκοι έψαχναν το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, οι φιλοξενούμενοι χτύπησαν στην κόντρα με τον Εμπομπό, γράφοντας το 1-2 στο 80'. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος παίκτης στο 90' ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 1-3.

Μπεσίκτας: Ζενγίν, Οπάρε (71' Φρέι), Ουισάλ, Πέδρο Φράνκο, Ραμόν Μότα, Αρσλάν, Καβλάκ, Τερέ, Σαχάν, Πεκτεμέκ (74' Τοσούν), Ντεμπά Μπα.

Μπριζ: Ράιαν, Τομάς Μουνιέ, Μέχελε, Ντουάρτε, Ντε Μποκ, Ντα Φάου (60' Γκεντόζ), Σίμονς, Φόρμερ, Ρεφαέλοβ, Ισκιέρδο (65' Εμπομπό), Ντε Σούτερ.

Την έκπληξη στην παράταση η Ντνίπρο

Χωρίς πολλές φάσεις κύλησε το πρώτο ημίχρονο στο "Άμστερνταμ Αρίνα". Ο "Αίαντας" παίζοντας έξυπνα, δεν ρίσκαρε και έψαχνε το γκολ μέσα από καλά οργανωμένες επιθέσεις. Από την άλλη η Ντνίπρο με πολυπρόσωπη άμυνα κατέβηκε για να υπερασπιστεί το 1-0 του πρώτου αγώνα. Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα όμως, ο Μπαζούρ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων και άνοιξε το σκορ, ένα αποτέλεσμα που έστειλε τις δύο ομάδες στην παράταση. Εκεί η Ντνίπρο κατάφερε να "παγώσει" το γήπεδο στο 97' με το γκολ του Γιαρμολένκο που αποδείχθηκε καθοριστικό. Ο Άγιαξ ανέβηκε μαζικά στην επίθεση όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να κάνει το 2-1 με τον Φαν ντερ Χορν στο 117'. Οι Ουκρανοί με αυτό το αποτέλεσμα πανηγύρισαν μια σπουδαία πρόκριση, κάνοντας την έκπληξη και περνώντας για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους "8".

Άγιαξ: Σίλεσεν, Φαν Ράιν, Φέλτμαν, Φίρχεφερ, Μπόιλεσεν (100' Φαν ντερ Χορν), Κλάασεν, Μπαζούρ, Σίκχραφεν (87' Σερένο), Ελ Γκαζί, Κίσνα (78' Σίγντορσον), Μίλικ.

Ντνίπρο: Μπόικο, Λέο Μάτος, Ντόουγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Εζίντιο, Κάνκαβα, Φεντορτσούκ, Λουτσκέβιτς (90+1' Γκάμα), Κονοπλιάνκα (108' Σελέζνιοφ), Μπέζους (85' Σακόφ), Κάλινιτς

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της φάσης των "16"

19:00 Ντιναμό Μόσχας - Νάπολι 0-0 (1-3)

20:00 Ντιναμό Κιέβου - Έβερτον 5-2 (1-2)

(21' Γιαρμολένκο, 35' Τεόντορτσικ, 37' Βελόσο, 56' Γκούσεβ, 76' Αντούνες - 29' Λουκάκου, 82' Γιαγκέλκα)

20:00 Ρόμα - Φιορεντίνα 0-3 (1-1)

(9' Ροντρίγκες (πεν.), 18' Αλόνσο, 22' Μπασάντα)

22:05 Μπεσίκτας - Μπριζ 1-3 (1-2)

(48' Μότα - 61' Ντε Σούτερ, 80', 90' Εμπομπό)

22:05 Σεβίλλη - Βιγιαρεάλ 2-1 (3-1)

(69' Ιμπόρα, 83' Σουάρες - 73' Ντος Σάντος)

22:05 Τορίνο - Ζενίτ 1-0 (0-2)

(90' Γκλικ)

22:05 Άγιαξ - Ντνίπρο 2-1 (παράταση) (0-1)

(60' Μπαζούρ, 117' Φαν ντερ Χορν - 97' Κονοπλιάνκα)

22:05 Ίντερ - Βόλφσμπουργκ 1-2 (1-3)

(71' Παλάσιο 24' Καλιγκιούρι, 89' Μπέντνερ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK