Μπενφίκα - ΠΑΟΚ 3-0

Η αποβολή του Κατσουράνη στο 69' σήμανε την αρχή του -άδοξου- τέλους του ΠΑΟΚ στο Europa League. Η Μπενφίκα σκόραρε τρία διαδοχικά γκολ και τελείωσε το ματς και την πρόκριση. Προκάλεσε τον Στοχ ο Στέφενς κάνοντάς τον αλλαγή στην αλλαγή.

Μπενφίκα - ΠΑΟΚ 3-0

Το live της αναμέτρησης

Η εικόνα του αγώνα

Καλύτερα μπήκε η Μπενφίκα στα πρώτα λεπτά του αγώνα, αλλά πέρα από ένα άστοχο σουτ του Καρντόσο στο 11' από θέση βολής, δυσκολευόταν γενικότερα να απειλήσει, ενώ είχε επιλέξει να πάει το ματς σε αργό τέμπο. Αντίθετα, η μεγάλη ευκαιρία ανήκε στον ΠΑΟΚ στο 14': ήταν ένα ωραίο μακρινό σουτ του Λούκας, με την μπάλα να φεύγει από τον Αρτούρ και λίγο πριν περάσει τη γραμμή να τη μπλοκάρει ξανά!

Ο ρυθμός που είχε αποκτήσει ο αγώνας βόλευε τη Μπενφίκα, η οποία είχε τον έλεγχο και δεν άφηνε τον ΠΑΟΚ να ξεδιπλώσει επίθεση με αξιώσεις. Τα εύκολα "πουλήματα" της μπάλας και η κακή κυκλοφορία ήταν τα βασικά προβλήματά του. Μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, οι Πορτογάλοι είχαν τρεις ακόμη πολύ καλές στιγμές: ένα κοντινό σουτ Γκαϊτάν στο 27' που κατέληξε κόρνερ μετά από κόντρα στον Κατσουράνη, ένα φάουλ του Καρντόσο στο 33' που έδιωξε με απίστευτη απόκρουση ο Γλύκος και άλλο ένα μακρινό σουτ του Καρντόσο στο 44' που έφυγε ξυστά άουτ.

Ο Γλύκος φώναξε παρών και σε ένα πολύ επικίνδυνο σουτ του Αμορίμ με το ξεκίνημα της επανάληψης, ενώ στο 53', ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη του στιγμή στον αγώνα και θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει προβάδισμα και να διεκδικήσει από το "μηδέν" την πρόκριση: ο Κατσουράνης πήρε την πρώτη κεφαλιά μετά από κόρνερ και ο επερχόμενος Μαντούρο που βρέθηκε φάτσα με το τέρμα δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και έχασε σίγουρο γκολ!

Το ματς απαιτούσε ρίσκο από τον Στέφενς, αλλά όποιο σχέδιο και αν είχε στο μυαλό του, πήγε στράφι στο 69', όταν ο Κατσουράνης ανέτρεψε τον Λίμα που έβγαινε μόνος του απέναντι στον Γλύκο και αποβλήθηκε! Όλα ήρθαν ανάποδα, όταν το κερδισμένο φάουλ των Πορτογάλων, το εκτέλεσε πανέξυπνα ο Γκαϊτάν, έπιασε στον ύπνο τον Γλύκο και άνοιξε το σκορ.

Με την πρόκριση να χλωμιάζει και με δέκα παίκτες, ο ΠΑΟΚ κατέρρευσε! Μοιραία ήρθαν άλλα δύο γκολ: στο 77' ο Λίμα σημείωσε το 2-0 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι που είχε κερδίσει η Μπενφίκα σε χέρι του Μαντούρο, ενώ στο 80', διαμορφώθηκε το τελικό 3-0 με ωραίο πλασέ του Μάρκοβιτς, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση των Πορτογάλων...

MVP

Ένα μισάωρο έπαιξε ο Λίμα. Εννιά λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, "κέρδισε" την αποβολή του Κατσουράνη και το φάουλ που κατέληξε στο 1-0 και που ουσιαστικά έκρινε οριστικά και την υπόθεση πρόκριση. Ο Λίμα ήταν εκείνος, που σημείωσε λίγο αργότερα το 2-0, "σφραγίζοντας" τη δεύτερη νίκη της Μπενφίκα επί του ΠΑΟΚ.

Αδύναμος κρίκος

Ο Στέφενς ήταν ο αδύναμος κρίκος του ΠΑΟΚ και του ματς γενικότερα. Επέλεξε τον Ολίσε που ήταν κάκιστος και τον έβγαλε στο ημίχρονο για να βάλει τον Στοχ. Στο 83' και χωρίς προφανή λόγο, κάνει τον Στοχ αλλαγή στην αλλαγή, διασύροντάς τον και προκαλώντας του εκνευρισμό που εκφράστηκε με... "γαλλικά" κατά την έξοδό του...

Σχόλιο

Ο ΠΑΟΚ το πάλεψε και μάλιστα θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα στις δύο μεγάλες ευκαιρίες που είχε με Λούκας και Μαντούρο. Είναι βέβαιο, πως αν δεν έμενε με δέκα παίκτες, θα το πάλευε ως το τέλος. Η αποβολή Κατσουράνη (που σημειωτέον, καταχειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο κατά την έξοδό του), ήταν καθοριστική. Το ματς είχε ήδη τελειώσει. Ο "δικέφαλος του Βορρά" αποκλείστηκε από μία ομάδα καλύτερη από αυτόν σε όλα τα επίπεδα, κοιτάζοντάς την όμως στα μάτια και αυτό είναι -αν μη τι άλλο- άξιο αναφοράς...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Σίλβιο, Γκόμες, Αμορίμ, Σάλβιο (60' Μάρκοβιτς), Γκαϊτάν, Τζούριτσιτς (79' Τζούριτσιτς), Καρντόσο (60' Λίμα).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Κατσουράνης, Ινσαουράλδε, Λίνο, Κάτσε, Μαντούρο, Λάζαρ, Ολίσε (46' Στοχ) (83' Νίνης), Λούκας (74' Βούκιτς), Αθανασιάδης.

Στιγμές από το ματς του "Λουζ"

Μπενφίκα - ΠΑΟΚ 3-0
INTIME SPORTS

Μπενφίκα - ΠΑΟΚ 3-0
INTIME SPORTS

Μπενφίκα - ΠΑΟΚ 3-0
INTIME SPORTS

Μπενφίκα - ΠΑΟΚ 3-0
INTIME SPORTS

Μπενφίκα - ΠΑΟΚ 3-0
INTIME SPORTS

Μπενφίκα - ΠΑΟΚ 3-0
INTIME SPORTS

Μπενφίκα - ΠΑΟΚ 3-0

Μπενφίκα - ΠΑΟΚ 3-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK