Ουντινέζε-ΠΑΟΚ 0-0

Η Ουντινέζε είχε τις ευκαιρίες και την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά ο ΠΑΟΚ έφυγε αλώβητος από το "Φρίουλι" (0-0). Πολλές οι ελπίδες πρόκρισης στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης, για 12ο συνεχές ευρωπαϊκό ματς αήττητος ο Δικέφαλος.

Ουντινέζε-ΠΑΟΚ 0-0

Φάση:32 του Europa League

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο

Σκόρερ: -

Κίτρινες: 66' Λάζαρ, 89' Φωτάκης

Κόκκινη: -

Γήπεδο: Φρίουλι

Η εικόνα του αγώνα

Το πόσο επικίνδυνο ήταν για τον ΠΑΟΚ το πρώτο 20λεπτο φάνηκε ξεκάθαρα στον αγωνιστικό χώρο του "Φρίουλι". Η Ουντινέζε με ιδιαίτερη γρήγορη ανάπτυξη και διαδοχικές πλαγιοκοπήσεις πίεσε ασφυκτικά την άμυνα του Δικεφάλου που έδειχνε να τα έχει χαμένα (ειδικά οι πλάγιοι μπακ) και δημιούργησε πολύ καλές ευκαιρίες (με κορυφαια το δοκάρι του Αμπντί στο 6')

Ο Κρέσιτς όμως στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αποσώβησε τους κινδύνους και έκανε μία ομάδα που έτσι και αλλιώς έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα να αναζητά τρόπο να μπει με την μπάλα στα δίχτυα για να σκοραρει! Σταδιακά, η μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ κατάφερε να ισορροπήσει τα πράγματα και παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Μπόλονι έκανε πολλά αβίαστα λάθη, η Ουντινέζε κρατήθηκε μακριά και αναζητούσε μόνο τα μακρινά σουτ.

Ακόμα πιο εύκολα για τον ΠΑΟΚ κύλησε το δεύτερο ημίχρονο. Οι οπαδοί της Ουντινέζε προφανώς και νοσταλγούσαν τους απόντες Ντι Νατάλε, Ισλα και Ασαμόα αφού οι 11 που χρησιμοποίησε ο Γκουιντολίν έμοιαζαν ανήμποροι να καταφέρουν ρήγματα και να απειλησουν άμεσα. Κάποια σουτ (και πάλι μακρινά) εξουδετερώθηκαν εύκολα από τον Κρέσιτς και όσο περνούσαν τα λεπτά ο ΠΑΟΚ (που πάντως δεν δημιουργούσε μπροστά) πίστευε περισσότερο στον εαυτό του.

Στο τέλος ο Μπόλονι φρόντισε να φρεσκάρει την ομάδα του με τους Λίνο και Γιάννου και αν οι παίκτες του παρουσιάζονταν περισσότερο προσεκτικοί στην τελική πάσα θα είχαν βγάλει καθαρή ευκαιρία. Δεν το έπραξαν, αλλά και πάλι έφυγαν από το "Φρίουλι" με το θετικό αποτέλεσμα. Το ευρωπαϊκό αήττητο (των 12 αγώνων πλέον) καλά κρατεί και οι ελπίδες πρόκρισης στους "16" είναι ολοζώντανες.

MVP

Καλός τερματοφύλακας δεν είναι αυτός που αποκρούει εντυπωσιακά αλλά αυτός που φέρνει τα πράγματα έτσι ώστε να μην χρειάζεται να κάνει κάτι...σπέσιαλ για να βοηθήσει αποφασιστικά την ομάδα του. Κάτι τέτοιο έπραξε ο Ντάριο Κρέσιτς στο "Φρίουλι". Με καλές τοποθετήσεις και ιδιαίτερη ψυχραιμία, ο Κροάτης πορτιέρο κράτησε την Ουντινέζε στο μηδέν. Είχε βέβαια και σύμμαχο το δοκάρι στη φάση του 6'.

Kλειδί αγώνα

Ηταν φανερό ότι ο ΠΑΟΚ δεν διέθετε ούτε την ποιότητα ούτε την ταχύτητα της Ουντινέζε, παρουσιάστηκε όμως ιδιαίτερα διαβασμένος. Τούτο πιστώνεται στον Λάζλο Μπόλονι και το επιτελείο του που πρόβλεψαν τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου και εν τέλει κατάφεραν (μετά τις αναταράξεις του πρώτου 20λεπτου) να τον αναχαιτίσουν.

Aδύναμος Κρίκος

Πολύ καλή ομάδα η Ουντινέζε με σπουδαίους χαφ αλλά άνθρωπο για να βάζει την μπάλα στο πλεκτό πέρα του Ντι Νατάλε δεν φαίνεται να διαθέτει. Οταν ο Ιταλός φορ λείπει, όπως στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, οι "μπιανκονέρι" δεν μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί.

Ουντινέζε: Χαντάνοβιτς, Ντανίλο, Μπάστα, Ντομίτσι, Μπενάτια, Πασκουάλε, Αρμέρο, Πασιέντζα, Αμπντί, Φλόρo Φλόρες, Πίντσι (57'Φαμπρίνι).

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λάζαρ, Γκαρσία, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (84' Λίνο), Αθανασιάδης (76' Γιάννου).

To live του αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK