Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Άτυχος στάθηκε ο Ολυμπιακός, αφού ο σχηματισμός των πιθανών αντιπάλων του στη φάση των 32 του Europa League μόνο σε γκρουπ... ανίσχυρων δεν παραπέμπει. Ατλέτικο, Νάπολι, Ίντερ, Άνζι μεταξύ των υποψηφίων στην κλήρωση της 20ής Δεκεμβρίου.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν το χρέος τους και τοποθετήθηκαν στο γκρουπ των ισχυρών, προερχόμενοι από το Champions League, ωστόσο οι θεωρητικά δυνατές ομάδες του Europa League δεν ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο. Παρατάσσοντας σε πολλούς αγώνες αναπληρωματική σύνθεση, έχασαν αρκετούς πόντους και τερμάτισαν στη 2η θέση των ομίλων τους, με συνέπεια να καταταγούν στο γκρουπ των ανίσχυρων.

Η κλήρωση θα διεξαχθεί στα γραφεία της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας και θα αφορά στη φάση των 32 και στη φάση των 16. Οι μοναδικοί περιορισμοί που υπάρχουν έχουν να κάνουν με τη φάση των 32 και τις ομάδες που προέρχονται από την ίδια χώρα ή που βρίσκονταν στον ίδιο όμιλο του Europa League. Τα παιχνίδια είναι διπλά και ο επαναληπτικός διεξάγεται στην έδρα του ισχυρού, οπότε στην περίπτωση του Ολυμπιακού στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης".

Τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των 32 είναι προγραμματισμένα στις 14 Φεβρουαρίου του 2013 και οι ρεβάνς στις 21 Φεβρουαρίου. Τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των 16 θα διεξαχθούν στις 7 Μαρτίου και οι επαναληπτικοί στις 14 Μαρτίου. Οι έδρες για τη φάση των 16 θα καθοριστούν στην κλήρωση της Νιόν.

Το γκρουπ των ισχυρών

Από Champions League

Τσέλσι, Κλουζ, Ολυμπιακός, Μπενφίκα

Από Europa League

Λίβερπουλ, Πίλζεν, Φενέρμπαχτσε, Μπορντό, Στεάουα Βουκουρεστίου, Ντνιέπρ, Γκενκ, Ρούμπιν Καζάν, Λιόν, Λάτσιο, Μέταλιστ, Ανόβερο

Το γκρουπ των ανίσχυρων

Από Champions League

Ζενίτ, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Ντιναμό Κιέβου, Άγιαξ

Από Europa League

Άνζι, Ατλέτικο Μαδρίτης, Γκλάντμπαχ, Νιούκαστλ, Στουτγκάρδη, Νάπολι, Βασιλεία, Ίντερ, Σπάρτα Πράγας, Τότεναμ, Λεβερκούζεν, Λεβάντε

News 24/7

24MEDIA NETWORK