Σισέ: "Θα έφευγα από το γήπεδο"

Ο Τζιμπρίλ Σισέ μίλησε στο περιθώριο της αναμέτρησης της Κούμπαν Κράσνονταρ με τη Σουόνσι (1-1) για την πρόσφατη ρατσιστική "επίθεση" εις βάρος του Γιάγια Τουρέ, τονίζοντας πως αυτός θα έφευγε από το γήπεδο σε αντίστοιχη περίπτωση.

Σισέ: "Θα έφευγα από το γήπεδο"

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού χάρισε στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην Σουόνσι, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Ο Γάλλος επιθετικός, μετά από το τέλος της αναμέτρησης αναφέρθηκε μιλώντας στην κάμερα του "Skysports" στο πρόσφατο περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς με αποδέκτη τον Γιάγια Τουρέ και τόνισε πως ο ίδιος σε αντίστοιχη περίπτωση θα είχε αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο.

"Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως το ποδόσφαιρο είναι ένα κράμα από φυλές. Θα πρέπει το αποδεχθεί αυτό. Το περίεργο είναι πως ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μαύρος. Δεν μπορώ να το καταλάβω ακόμα. Οι οπαδοί τους δεν σκέφτηκαν ή δεν δεν συνειδητοποιούν τι κάνουν. Νομίζω πως αυτό είναι ηλίθιο", δήλωσε αρχικά ο 32χρονος.

"Στο πρωτάθλημα όπως φαίνεται δεν συμβαίνουν ανάλογα περιστατικά επειδή γνωρίζουν πως θα υποστούν κυρώσεις. Ελπίζω η FIFA να κάνει κάτι τώρα. Ελπίζω πως θα τιμωρηθούν.

Δεν είμαι εγώ αυτός που θα τους πει τι θα κάνουν. Οι FIFA και UEFA θα πρέπει να είναι ισχυρές και να τους τιμωρήσουν. Για παράδειγμα να μην ξαναπαίξουν με τους οπαδούς τους μέχρι να ολοκληρωθεί η διοργάνωση. Κάτι τέτοιο.

Αν θέλουν να κριτικάρουν εμένα ή τον Γιάγια δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δείξεις πως δεν σου αρέσει κάποιος, όμως αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα".

Ερωτηθείς για το αν θα αποχωρούσε από το γήπεδο σε περίπτωση που δεχόταν ρατσιστική επίθεση ο Σισέ απάντησε: " Ναι θα έφευγα. Προσωπικά θα έφευγα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK